Witam! Jako, że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o tematy monitorów zwracam się o pomoc do was, drodzy forumowicze. Bez zbędnego przedłużania- szukam monitora w granicach 300zł. Nie ma być to jaki super uber gamingowy monitor dla graczy. Będzie on służył bratu do niedzielnego grania na skromnym zestawie g4500 i gtx 750ti. Jakie monitory polecilibyście w tej cenie do tego zestawu? Z góry dzięki za wskazówki
Monitor
To musi być nowy monitor?
Tak, mus być nowy. Dodam że brat używa teraz 19 calowego monitora z rozdziałką 1440x900, 60hz i nie chce większej bo podobno wydajność w grach spadnie (nie wiem, nie znam się).
i nie chce większej bo podobno wydajność w grach spadnie
A co ma 8 letnia grafikę która ledwo zipie ?
BenQ GW2270HM - w tańsze szkoda się bawić szkoda wzroku.
http://allegro.pl/monitor-dell-2311hb-23-kl-a-fw-rok-gw-i7057263287.html
Nie zawiodłem się na Dellach
A co ma 8 letnia grafikę która ledwo zipie ? BenQ GW2270HM - w tańsze szkoda się bawić szkoda wzroku.
Gtx 750ti swoje czasy świetności ma już dawno za sobą
@FreeQ to oczywiste ale nie jest na tyle słaba by rezygnować z matrycy 1080p i kupować 900p. Zresztą czy ona długo jeszcze pochodzi, pewnie będzie zmieniał.
P2314H z używanych Dell-i.
Karty nie będzie jeszcze przez jakiś czas zmieniał. W używany sprzęt też raczej nie chcemy się pakować. Co powiecie o tym modelu https://www.euro.com.pl/monitory-led-i-lcd/asus-ve198s.bhtml
Za takie pieniądze nie warto ładować się w coś nowego, lepiej kupić używane jak się upierasz. Tylko co za sens jest kupować monitor 19 cali 1440x900 skoro brat ma taki sam? Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć logikę kupowania syfiastego nowego monitora o praktycznie identycznych parametrach?
Logika jest taka że stary monitor już szwankuje dlatego chcę go wymienić bratu na nowy. Wspomniałem w pierwszym poście że nie ma być to super gamingowy monitor. Szukam po prostu jak najbardziej podstawowego monitora bo żadne wodotryski przy budżetowym zestawie komputerowym nie są potrzebne.
super gamingowy monitor
1200zł
Zwykły normalny monitor by oczy nie bolały 500zł
https://www.morele.net/monitor-benq-gw2270h-779664/ ja bym wziął ten. Tańszych nie ma co brać, 900p to było 10 lat temu, naprawdę chcesz inwestować pieniądze w tak przestarzałą technologię?
900p mogłoby być i 20 lat temu ale skoro jakość obrazu jest normalna to po co tracić fpsy w grach? Komputer nie będzie wymieniany przez jakieś najbliższe 3 lata bo zwyczajnie nie ma na to budżetu więc monitor szukam pod ten konkretny zestaw a nie z myślą o przyszłym komputerze. Z tego co widzę najrozsądniej jest podnieść nieco budżet. W granicach 450zł da radę kupić coś z rozdziałką 1440x900 z wejściem hdmi? Naprawdę nie ma co się pakować w większe rozdzielczości z tym zestawem
@Ksarou nie GW2270H tylko GW2270HM, o półtora roku nowszy !
Witam! Jako, że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o tematy monitorów zwracam się o pomoc do was, drodzy forumowicze. Bez zbędnego przedłużania- szukam monitora w granicach 300zł. Nie ma być to jaki super uber gamingowy monitor dla graczy. Będzie on służył bratu do niedzielnego grania na skromnym zestawie g4500 i gtx 750ti. Jakie monitory polecilibyście w tej cenie do tego zestawu? Z góry dzięki za wskazówki