Witam. Postanowiłem sobie pograć w prince of persia 2008 , niestety gdy włączam grę , to wszystko jest takie niewyraźne , potem pojawia ię komunikat monitora , że trzeba zmienić rozdzielczość na 1280x1024 i odświeżanie 60Hz - tutaj jest problem , w grze jest mozliwosc zmiany rodzielczości ale nigdzie nie ma możliwości zmiany odświeżania. Jakieś pomysły?
Monitorrr ;/
boze... w panelu sterowania masz "ekran" tam to sie zmiania a to ze jest niewyrazne to wina rozdzielczosc w grze albo monitorze jesli w grze ustawiles na maxymalna i dalej to masz to w opcjach monitora zmien rozdzielczosc
ale nie zrozumiałeś mnie , gdy włącze grę to na środku monitora pokazuje się komunikat , że maksymalna rodzielczość to 1280x1024 i odświeżanie powinno być na 60 Hz! Z tym odświeżaniem jest problem bo nie można go ustawić w grze (nie ma takiej opcji) i nie wiem co mam zrobić. Komunikat pokazuje się na każdej rodzielczości w jakiej włącze grę. Czyli to wina odświeżania
Jaką masz kartę graficzną? Jeśli Nvidia to na pulpit prawym przyciskiem myszy i poszukaj tam częstotliwości i zmień na taką, jaka jest obsługiwana. To powinno wymusić ustawienie trybu wyświetlania. Drugi sposób prawym na skrót gry, właściwości i w zakładce skrót w polu docelowym dopisz " -freq 60"
ati radeon HD 3850 i tylko na tej grze się tak dzieje , no i na innych jak ustawie odświeżanie wyższe niż 60Hz w tej rodzielczości (oczywiście w opcjach gry)
ale w ocjach monitora mozesz zmienic native
mmm?Jak to zrobić?
Jeżeli się nie myle to Prince of Persia jest portem z konsoli na PC więc opcję graficzne zmienia się w oddzielnej aplikacji. Start>Programy>PrinceofPersia> powinno być setup lub jakoś tak.
Odznacz Widescreen(obraz panoramiczny) oraz Vertical Sync.
Nic nie pomogło ;/
haha zrobiłem
Jak ktoś ma jeszcze taki problem to
jeśli mamy ati
odpalamy sterowniki (catalyst control center)
wcohdzimy w display options
nastepnie
3d refresh rate overdrive dajemy na taki jaki nam potrzeba , w moim wypadku 60Hz , dzięki wielkie , że próbowaliście pomóc
Witam. Postanowiłem sobie pograć w prince of persia 2008 , niestety gdy włączam grę , to wszystko jest takie niewyraźne , potem pojawia ię komunikat monitora , że trzeba zmienić rozdzielczość na 1280x1024 i odświeżanie 60Hz - tutaj jest problem , w grze jest mozliwosc zmiany rodzielczości ale nigdzie nie ma możliwości zmiany odświeżania. Jakieś pomysły?