Witam
Chciałem wam przedstawić moją grę, miałem trochę wolnego czasu i napisałem taki symulator sklepu ... Gra kończy się w momencie kiedy sklepy jednego gracza obejmą 80% rynku i rozgrywka zaczyna się od nowa (gracz wpisuję się na Hall of flame).
Link do gry:
Opis
Każdy z graczy staję się właścicielem sklepu. Jego zadanie jest prosta musi stać się monopolistą, aby wygrać. Może sprzedawać różne towary, z tym że musi sprawdzić zapotrzebowanie na dane towary. Na jednej z ulic będzie dobrze sprzedawał się Np. alkohol, na innych lepiej postawić sklep RTV i AGD.
Trzeba reklamować sklep. Poprzez ulotki, w mediach (telewizja, radio, prasa). Więcej klientów to większy zysk.
Trzeba pamiętać, że konkurencja nie śpi. Możemy Np. sprzedawać alkohol bez koncesji, ale jeśli inny gracz to zauważy może donieś na nas i wtedy zamkną nam sklep, chyba że jesteśmy wstanie zapłacić kaucje, czytaj łapówę. Może się także zdarzyć, że nagle pod naszym sklepem zacznie robić się głośno, bo konkurencja napuści na nas żuli. Powybijają nam szyby, podpalą sklep. Na obronę pozostaję nam Np. ochrona.
Na jednej ulicy gracze mogą postawić 16 sklepów, im więcej naszych sklepów tym lepiej, im mniej tym gorzej bo konkurencja będzie nam zabierać klientów.
Każdy z graczy który na ulicy postawi 16 swoich sklepów, będzie mógł zamienić je w jeden MARKET, który zwiększy zyski. Każdy z graczy który.
Jeśli Twoje sklepy obejmą rynek przynajmniej w 80% wygrywasz rozgrywkę.
Obrazki z gry