Jako, że mój laptop powoli przechodzi na tą drugą stronę [*], zapragnąłem kupić sobie składaka. A dokładnie ten zestaw https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=158935&utm_source=youtube.com&utm_campaign=moreleTV który udało mi się znaleźć w zakamarkach youtube. Wydaję się całkiem okay za tą cene, w przyszłości mogę pomyśleć nad jakimś upgrade, czy chociaż dokupieniu ssd. Przechodząc do tematu zastanawiam się czy zmontować go samemu, czy kupić usługę montowania, słyszałem, że są jakieś specjalne kody typu po wpisaniu montaż za złotówkę. Teoretycznie takie składanie to nie jest duży problem, chociaż szybciej i znacznie prościej byłoby gdyby oni to zrobili, w dodatku brak mi jakiejkolwiek maty antystatycznej. Oprócz satysfakcji i zaoszczędzonej złotówki są jakieś inne korzyści z montowania na własną rękę? btw. są jeszcze jakieś kody na morele, bo gdzieś słyszałem o darmowej dostawie.
Montaż czy nie montaż oto jest pytanie
Cześć, ja sam dwa tygodnie temu składałem pierwszy raz komputer, tylko nieco inna specyfikacja. Ja zamawialem części w Niemczech, także nie pomoge Ci odnośnie kodu na morele. Ale mogę ci powiedzieć jakie korzyści płyną ze składania tego wszystkiego na własną rękę. Otóż, jak mnie jest to po prostu czysta przyjemność, to jak wkladasz do obudowy kolejne części i widzisz jak wszystko zaczyna przybierac odpowiedni kształt. Czasami lekki niepokój, czy wszystko robisz jak należy. Pod koniec presja czasu, bo juz prawie wszystko dograne i chcialbys go wlaczyc ale jednak musisz sie upewnic 2-3 razy czy aby kazdy kabel jest w swoim gniezdzie. A sporym plusem jest to, ze sam rozpakowujesz wszystkie podzespoły i traktujesz je tak jak sie powinno traktowac, nic na sile... spokojnie i powoli. Ukladasz tez kable z wyczuciem, bez nadmiernego gniecenia ich i upychania. A po wszystkim, po tym jak wcisnales przycisk zasilania i widzisz jak pierwszy raz wentylator zaskoczyl, pojawil sie bios, pozniej procedura iinstalacji windowsa czy innego systemu. jak pierwszy raz zobaczysz pulpit to mozesz sobie nawet odpalic fajke i sie rozluznic bo wiesz, ze operacja sie udala i mozesz byc z siebie dumny, ze mimo braku doswiadczenia stanąłeś na wysokosci zadania pozdrawiam
Satysfakcja kusi.. ale czy na pewno nic się nie stanie jak nie użyje żadnej formy zabezpieczenia typu opaska/mata antystatyczna?
Ja nie uzywałem i wszystko jest ok. Składalem na drewnianym stole, i dosyc grubym miekkim materiale zeby nic sie nie porysowalo ;p
Dzięki chyba się pobawię w lego
W3FHN58JFW - darmowe skladanie i wysylka.
Po za tym zestaw jest nie oplacalny, ceny zawyzone, oraz brak na stanie morele gtx1050ti.
Jako, że mój laptop powoli przechodzi na tą drugą stronę [*], zapragnąłem kupić sobie składaka. A dokładnie ten zestaw https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=158935&utm_source=youtube.com&utm_campaign=moreleTV który udało mi się znaleźć w zakamarkach youtube. Wydaję się całkiem okay za tą cene, w przyszłości mogę pomyśleć nad jakimś upgrade, czy chociaż dokupieniu ssd. Przechodząc do tematu zastanawiam się czy zmontować go samemu, czy kupić usługę montowania, słyszałem, że są jakieś specjalne kody typu po wpisaniu montaż za złotówkę. Teoretycznie takie składanie to nie jest duży problem, chociaż szybciej i znacznie prościej byłoby gdyby oni to zrobili, w dodatku brak mi jakiejkolwiek maty antystatycznej. Oprócz satysfakcji i zaoszczędzonej złotówki są jakieś inne korzyści z montowania na własną rękę? btw. są jeszcze jakieś kody na morele, bo gdzieś słyszałem o darmowej dostawie.