Co powiecie? Jak to działa w zasadzie?
Mopay - nowy system płatności
Nowy? Na Wescie jest już jakiś czas, jak nie od początku.
Dzwonisz na podany numer, za połączenie pobiera ci z konta podaną sumę po czym 2-krotnie jest podawany 4-cyfrowy kod który musisz wpisać w podanym miejscu.
Przecież pisałem o tym tak działa ale mało dostajesz, chociaż jak ktoś ma odłożone parę złotych na telefonie na kartę to na tego skina sobie uzbiera.
No to jest całkiem opłacalne, na Weście za 12 zeta dostajesz aż 375 RP, normalnie 400 RP kosztuje dyche + i tak musisz mieć 2 dychy, bo dochodzi przeliczenie walut. No i jest to ponad 2 razy opłacalne niż wysyłąnie esa, a też podchodzi to pod telefon. Fajne.
No fajnie iż dali na eu west ja sobie raz w miesiącu zbieram 375 rp.
Tylko po co, skoro karta/przelew/PSC są o niebo wygodniejsze i dają więcej RP? Chyba, że ktoś nie pracuje i jest na garnuszku rodziców, bądź ma lipną taryfę pre-paid na fonie i robi mu się skarbonka.
Jak mi brakuje 100-200rp to śle sms a nie w jakieś dzwonienie się bawię.
Ten system jest do bani, sms, bank i paypal jest Good, przez wielkie G.
@UP ślesz sms mimo ze sie nie oplaca? Dzwonienie jest tansze...
System powstał dlatego, że nie każdy ma konto w banku czy na PayPalu, a i Paysafecarda nie wszędzie można dostać.
Osobiście podoba mi się, że istnieje taka opcja bo jeśli brakuje mi jakiejś małej ilości RP lub pod koniec miesiąca zostaje mi coś na telefonie to zawsze mogę wysłać SMSa czy skorzystać z Mopaya.
Co powiecie? Jak to działa w zasadzie?