Morele.net - Wasze opinie o sklepie

Witam mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić kompa z Morele.net, złożyłem części, no i dodałem do koszyka też funkcje składania kompa przez pracowników Morele.

Stąd moje pytanie, czytam różne fora np posty z lutego 2012 roku, i jest wiele negatywnych opinii, że przedłużają wysyłkę, że można czekać bardzo długo, jeden koleś czekał około 2-3tyg.

Więc: Czy warto? Czy może lepiej kupić kompa z allegro, bo sam napewno nei mam zamiaru składać go na części, chce zeby zrobili to pracownicy.

Bardzo dobry serwis z profesjonalną obsługą. Na swoje części czekałem max 2-3 dni. Składałem kumplowi komputer i również otrzymał go w kilka dni. Jak najbardziej warto kupić tam zabawki.

Wypowiem sie, jako, ze w tym tyg zamawialem.W sobotę sam zlozylem zamówienie właśnie z morele. Kupowalem kompa i5 4570 r9 270x którego polecalo mi parę osób z tego forum.

Zamówienie przyjęli w poniedziałek, co jest normalne, bo w weekendy nie robią. W środę rano miałem juz kuriera u siebie o 10 :), mimo, ze miał się pojawić po 16 według morele, ale i tak na plus. Zestaw złożyli mi solidnie, o dziwo GPU mi odrazy do obudowy zamontowali przez co byłem trochę zdziwiony i zmartwiony, bo co niektórym jak czytałem na forum to nie montowali,coby się nie uszkodziła w transporcie. Na szczęście wszystko jest ok na pierwszy rzut oka, jutro dopiero będę miał chwile instalować system(miałem windę na pendrivie ale jakiś błąd wywala, chyba źle się zainstalowalo czy cos, wiec jutro Pożyczę napęd od kumpla, bo kupilem kompa bez napedu) i włączyć jakąś giere by sprawdzić jak działa, w razie czego będę pisał jakby cos było nie tak (odpukac).

Według mnie śmiało możesz zamawiać, dobry sklep. Ewentualnie możesz myśleć nad techplanet. Przez rok mogło się dużo zmienić wiec tych problemów co były w lutym dwa lata temu raczej juz nie ma.

czysty hate i tyle, od kilku lat kupuje tam sprzet i znajomi tez. Nigdy problemow nie bylo, fakt ze czasami moga sie porzedluzyc ze wzgledu na nietypowy sprzet, ale to nie powod zeby skreslac. 19 kwietnia 2013 zamowilem prawie kompletnego kompa of kors w czesciach a 23 albo 22 kurier zawital. Wiec nie jest zle, na wymiane uszkodzonych pamieci jakos dlugo tez nie czekalem (ze 2 tygodnie od nadania przesylki) na wymiane na nowe. Jedyne co zawodzi to troche komunikacja mailowa, ale jest do przezycia, i nie jest tak tragicznie jak niektorzy pisza. Ale trzeba wlozyc troche wysilku i wpisywac odpowiednio itp.

Troche dluzej czekalem na zasilacz w 2012 bo mniej popularny ale bez przesady. Nastepne zakupy tez na morele jak sie nie zwina albo zbankrutuja. Zawiodlem sie na Komputroniku i na Euro RTV AGD, innych sklepow nie szukalem bo mam morele.

Nie jestem zwolennikiem kupowania gotowcow, ale gotowce z allegro odradzam.

Moze zlozenie kompa w morele czy innej firmie troche czasu potrwac wiec nie nalezy sie spinac, z tego co wiem to moze i z tydzien zajac. Ciezko mi powiedziec jakie dana firma ma procedury bo ja wszystko od jakis 20 lat skladam sobie i znajomym.

Jest kilka sklepów z podzespołami do PC. Tak na prawdę to nigdy nie będziesz pewien czy wszystko będzie ok gdziekolwiek byś zamawiał. Każdy z tych większych i popularnych sklepów miał wpadki ale miał też wielkie grono osób zadowolonych z zakupów. Po prostu miej tylko nadzieje, że nie będzie żadnych problemów. Tak po za tym na pewno będziesz zadowolony z zakupów na Morele.

Ja kupiłem na stronce kombo.krakow.pl po 3 dnia przyjechał kurier, komputer był złożony, wszystko jak na razie jest okej, pozdrawiam.

Kupiłem swego czasu tam kartę która po pewnym czasie wysypała artefakty ;p aczkolwiek kolega złożył cały piec i wszystko jest oke

dla mnie wszystko jak należy, żadnych zarzutów

morele, w swojej historii zamówień mam już 8 pozycji, od groma badziewia, każda z tych paczek przyszła max po tygodniu, miałem 2 razy problem ale dlatego że nie mieli akurat sprzętu na stanie więc telefonicznie bezproblemowo można było się dogadać jaki zamiennik, jak na razie wszytko tip top, jestem klientem już 2 rok + Agito tez polecam i gra gitara

sklep morele.net jest pewniejszy niż Allegro powiem ci, na allegro trafisz na mały sklepik który zbankrutuje i tyle będziesz widział gwarancję

Kupilem tam 2 komputery . Termin dostawy mial byc w 2 przypadkach do 10 dni pierwszy byl po 2 dniach a drugi po 5 . Dostalem od nich tez gratisa jako ze do karty graficznej miala byc jedna gra gratis dali mi 2 . Moge smialo polecic sklep . Komputery dzialaja idealnie nic nie szwankuje .

Zamawiałem kompa z morele, odhaczyłem żeby złożyli to sami. Sprzęt dostałem w ciągu 2-3 dni. Z montażu jestem zadowolony, kabelki ładnie poukładane, ogólnie wszystko jest tak jak powinno być. Ja do swojego zamówienia dostałem jeszcze takie fajne poduszeczki z powietrzem zamiast folii bąbelkowej. Godziny dodatkowej zabawy :)
Tylko najlepiej przygotować sobie potwierdzenie wpłaty. Miałem sytuację, że serwis wyliczył mi 3700 zł. Kiedy odbieram kuriera koszt odziwo wyniósł 3550 zł . Po miesiącu konsultant morele do mnie pisze ( dzień przed wigilią ), że muszę w ciągu 5 czy 7 dni dopłacić im resztę pieniędzy bo nie zarejestrowali wplaty. Dopłaciłem, bo wychodziło na to jakbym dostał chlodzenie w prezencie ;) I wszystko jest na gicie. Także polecam morele :)

Ja zamawiałam komputer z montażem (zresztą składany z pomocą tutejszych ekspertów :)), odbiór osobisty. Po pięciu dniach komp gotowy do odbioru, ładnie poskładany, kable pochowane - co prawda jeden został luzem ryzykując wkręcenie w wiatraczek karty graficznej, więc warto do środka jednak zajrzeć. Wszystko szybko i bezproblemowo, nie mam zastrzeżeń.

Pamietajcie, ze najwiekszy wplyw na to czy karta (albo cokolwiek innego) wysypie artefakty, albo sie poprostu zepsuje, ma nie sklep, a miejsce i jakosc zlozenia (i nie chodzi tu o zlozenia komputera, a ogolny proces produkcyjny).

Wiec imo nie ma sensu pisanie: kupilem sprzet x w sklepie y i sie zepsul po miesiacu, a jak kupilem ten sam sprzet x w sklepie z to dzialal 2 lata.

Witam mam zamiar w niedalekiej przyszłości kupić kompa z Morele.net, złożyłem części, no i dodałem do koszyka też funkcje składania kompa przez pracowników Morele.

Stąd moje pytanie, czytam różne fora np posty z lutego 2012 roku, i jest wiele negatywnych opinii, że przedłużają wysyłkę, że można czekać bardzo długo, jeden koleś czekał około 2-3tyg.

Więc: Czy warto? Czy może lepiej kupić kompa z allegro, bo sam napewno nei mam zamiaru składać go na części, chce zeby zrobili to pracownicy.