Morrowind gra z modami czy bez?

Ostatnio odkopałem pudełko z grą Morrowind. Postanowiłem zagrać, czy ma ktoś jakieś ciekawy mod pack do tej gry??

Ja osobiście wolę grę bez modów na najtrudniejszym poziomie trudności (+100 w prawo) modami za specjalnie się nie bawiłem.

No nie żartuj kolego. Polecam nie dotykać tego zbugowanego czegoś, bez przynajmniej tuzina modów. Poza tym odradzasz mu mody, i w tym samym poście piszesz, że modami się nie bawiłeś. Nie świadczy to o tobie zbyt dobrze, więc mysle, że autor może zignorować twoją wypowiedź.

Pobaw się w Morrowind Graphics Extender.Jak masz dobrego kompa i łeb do tych spraw to będziesz grał w Morrowinda z grafiką zbliżoną do Skyrima jak nie taką samą :)

No nie żartuj kolego. Polecam nie dotykać tego zbugowanego czegoś, bez przynajmniej tuzina modów. Poza tym odradzasz mu mody, i w tym samym poście piszesz, że modami się nie bawiłeś. Nie świadczy to o tobie zbyt dobrze, więc mysle, że autor może zignorować twoją wypowiedź

@Spooq

Gdzie w mojej wypowiedzi padają słowa "NIE GRAJ NA MODACH" ?

Napisałem tylko że osobiście uważam że można grać bez modów na najwyższym poziomie trudności.

Grałem na kilku modach ale nieprzypadły mi do gustu.

Atakujesz mnie bezpodstawnie więc ujmę to grzecznie Udowodnij albo przeproś.

Atakujesz mnie bezpodstawnie więc ujmę to grzecznie Udowodnij albo przeproś.
Ja osobiście wolę grę bez modów[...]
...modami za specjalnie się nie bawiłem.

Skoro się za specjalnie nie bawiłes, to czemu mu je odradzasz? Gra wypróbowałem kilkadziesiąt, jak nie i kilkaset modów, i gra w morka jest triliony razy lepsza z wgranymi odpowiednimi modami.

@Spooq

I znowu popełniasz ten sam błąd nie odradzam ale piszę że ja osobiście wolę grać bez modów a używałem ich około 20 i żaden mi do gustu nie przypadł

Ja osobiście wolę grę bez modów[...]

Jeżeli w tym zdaniu znajdujesz przekaz nie używaj modów bo to zło itd. to nie chcę kontynuować tej dyskusji.

@Topic

Wracając do tematu http://www.morrowind.pl/mody na tej stronie masz spis z opisami wielu modów.

EDIT:

Szanowny kolego z dolnego posta i najprawdopodobniej stanu umysłowego czy ty wielki znawco modów wniosłeś do tej dyskusji coś oprócz kłótni ze mną choćby jakiś odnośnik albo nazwę jakiegoś moda ? Jeżeli nie od samego początku na forum robisz złe wrażenie związane z twoją osobą.

Oprócz tego tematu odpisałeś w jeszcze jednym w którym obrażasz innych użytkowników.

No sory, ale z tego co widze, to BlastBlue pisze wyczerpujące posty na temat, z kolei Sharimi to idiota robiący flame i wyzywający bezpodstawnie ludzi.

Odpowiedz sobie na jedno ważne pytanie jakie podstawy masz do tego aby oskarżać mnie o brak pomocy samemu jej nie udzielając.

Po treści postów poznaję że jesteś dzieckiem z podstawówki/gimnazjum(niepotrzebne skreśl)który kocha robić zamęt w internecie kiedy rodzice śpią.

Ok, zakładasz temat, w którym pytasz się, czy grać z modami czy nie. Ktoś odpisuje, że on woli grac bez modów. Nastawia cie to pozytywnie, czy negatywnie do modyfikacji?

Radze zakonczyc tego malego flejma, bo za nastepne posty, ktore nie beda mialy wiekszego zwiazku z tematem, poleca warny. Juz sie tak nie pastwcie nad tym niefortunnym zdaniem o modach, bo tak je rozkladajac na czynniki pierwsze, zaraz dojdziemy do wniosku, ze autor postu w ogole nienawidiz modow i jest odpowiedzialny za ataki z 11 wrzesnia. Jesli uwazasz, ze warto modowac gre, to podaj kilka dobrych modyfikacji i napisz dlaczego uwazasz, ze warto wrzucic je do gry, to sie odnosi do ciebie Spooq, bo poki co nie napisales niczego wielce sensownego.

Prosze bez kłótni w tym temacie. Co do modów to nie chciałbym żeby zmieniały/ułatwiały rozgrywkę. Może jakieś naprawiające błedy, co najwyżej wydłużające grę.

SpooQ nie wniosłeś nic do tematu, bezmyślne nabijanie postów niezbyt mi pasuje.

Jeżeli tak dalej będzie się działo, to prosze o zamknięcie tematu.

Dobra, ludzie się spinają że nic nie wniosłem więc prosze.

Noce Morrowind

Jeden z bardziej przydatnych modów, urealniający rozgrywke. Sprawia, że noce sa o wiele ciemniejsze, bardziej klimatyczne. W końcu pochodnie i lampy mają jakieś zastosowanie

Ziołoznawstwo

Jak dla mnie jeden z lepszych modów. Poprawia rośliny, teraz ich nie otwieramy, tylko zrywamy. Nie za każdym razem nam sie to uda, a im więcej zrywamy, tym bardziej rośnie nasz skill odpowiedzialny za tą czynność

Skip Tutorial

Co tu duzo pisac, można skipnać tutorial. Przydatne, jeżeli próbujesz róznych kombinacji postaci, i często zaczynasz gre od nowa.

Scyda Neen Docks

Rozbudowuje początkowe miasto, i dodaje tam doki (w końcu to miasto portowe). Wszystko wygląda bardzo ładnie i profesjonalnie, niestety, mod ułatwia nieco rozgrywke, bo statkami możemy pływać, a do tego w dokach są przydatne itemy.

Regeneracja Many

Przydatny modzik, który regeneruje mane. Szybkośc regeneracji zalezna jest od Siły Woli.

Znaki Drogowe

Poprawia znaki drogowe. Wyglądają bardziej estetycznie, są czytelne.

NPC Schedules

Bardzo fajny mod, który urealnia rozgrywke. NPC chodzą po mieście jak normalni ludzie, nie mają z góry ustalonych skryptów. Chodzą do barów, sklepó itp. Polecam

Zbroje dla Mrocznego Bractwa

Podmienia beznadziejne armory mrocznego bractwa, na lepsze. Teraz, wyglądają jak prawdziwi Ninja.

Inskrypcje

Pozwala tworzyć magiczne zwoje. Niestety, nigdy tego nie próbowałem, ale ludzie chwala sobie ten mod, więc może warto się nim zainteresować.

Survival Mod

Dobry mod utrudniający rozgrywke. Trzeba między innymi jesc i pic, wprowadza pare nowych, nie przesadzonych czarów, i troche nowych przedmiotów, i umiejętności.

Romantyzm

Modzik pozwala się żenić/wychodzić za mąć, uwodzic NPC'ów, mieć dzieci, i wiele, wiele więcej. Polecam.

Hunter

Dobry mod, dodający nowy loot ze stworków. Można się bawić w myśliwego.

Balcony House

Wybrałem ten dom, bo jest to moim zdaniem najładniejszy mod. Dodaje chatke w Balmorze. W środku są tylko przyrządy alchemiczne, i biblioteczka z książkami.

Dziękuję za wszelką pomoc. Temat do zamknięcia

sciagnij morowind graphic overhoula

zrobiliście dla mnie smaku aby znowu zagrać w starego morrowinda zainstalowałem podstawke i wszystkie dodatki do tej gry. Ale gdy chcę włączyć gre wyskakuje mi taki błąd: http://imageshack.us/photo/my-images/259/beztytuuicc.jpg/ może ktoś będzie wiedział jak moge to rozwiązać szukałem w google ale nic nie ma.

Moim zdaniem warto grać z modami, ale nie takimi ułatwiającymi rozgrywkę, że masz na początku chatę a w niej wszystkie itemy itp. Ja grałem na modzie zmieniającym nieco zachowania zwierząt i poprawiłem grafikę. Wszystko to łatwo można znaleśźć na morrowind.pl.

Ostatnio odkopałem pudełko z grą Morrowind. Postanowiłem zagrać, czy ma ktoś jakieś ciekawy mod pack do tej gry??