Mount & Blade

na fabule się opiera gra...

To zależy jaka... znam wiele gier, którym fabuła by jedynie zaszkodziła. To są gry takie jak M&B, do tego dochodzą także samochodówki. Poza tym fabuła nie jest ważna w strategiach i RTS-ach.

No co ty. Fabula pomoglaby M&B. Wyobraz sobie jakies zamkowe intrygi itp. Swietna sprawa.

To jest zaje***** gierka. Na serio ma zeje***** grafę i zaje***** fabułe.

Według mnie M&B to cudo. :rolleyes:

To jest zaje***** gierka. Na serio ma zeje***** grafę i zaje***** fabułe.Według mnie M&B to cudo.

Trochę dawno w to grałem,ale chyba akurat fabuły nie było

A oto wygrana walka o zamek z battlesizerem ustawionym na rozmiar bitew 500 (250 vs. 250)

beztytuuwjm.png

A tak ogólnie- widać, jak sporo jednostek znajduje się na screenie- a na dziecińcu było jeszcze więcej. M&B zaimponował mi właśnie rozmiarem walk.

Piękny screen! No właśnie! Fabuły nie ma i to jest zaje*****!!! Sam już mam 8lvl. gra jest spoko. Da się grać!!!

Jest to jedna z tych klasyk do której warto wracać, a jest ich naprawde nie wiele, chodź ja osobiście wole stare gry nic nie zastąpi diablo 2,starcrafta nawet ich kontynuacje.

Ja w to gram bo lubię średniowiecze bez dziwniania (typu: smoki, magia). tO JEST PO PROSTU FAJNE.

A teraz to ma już z 24lvl.

Najlepszy ejst kod na kase ctrl+X i +1000 złota :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak lubisz średniowiecze? ;)

To ty k*** myślisz, że prosty rolnik wduszał sobie jakiś przycisk i z nieba spadało mu 1000złota :blink:

Gra fajna polecam ale po 30lvl się nudzi :lol: .

W średniowieczu nie mieli komputerów więc kto wie...... :P

nie lae napadali na karawany itp itd ;)

Możliwości w tej grze są setki, brakuje tylko chyba opcji siedzenia i leżenia podczas walki ;-)

Szkoda, ze nie widać jak za tobą łazi twoja grupka ludzi (ciekawe jak by to wyglądało??? Lordowie mają ich setki a ja jakieś 30+5(6) [ten "+" to plus ilu więźniów])

Moja mała armia to 65+30 wojaków, posiadam także zamek na terytorium niebieskich, sojusz z kozakami (tymi od konnicy) oraz z tymi od huskajrów, z resztą stronnictw wojny.

Dzis se ogladalem se HYPERa i goscie gadali wlasnie o tej grze. Jeden z nich strasznie sie podniecil :D wiec weszlem na google i zaczelem szukac. I znalazlem... Sama gra nie powala grficznie ale posiada cos co mi sie podoba... czyste(troche zmodyfikowane) sredniowiecze. Nie ma tam magii tylko miecze luki i lance itp. Spodobal mi sie motyw z bitwami na koniach i sposoby zdobywania miast/zamkow. I to ze nie ma tam beznadziejnego grindu na bajkowych mobach... A na topie to ze mozna posiadac wlasna armie ktora wykonuje rozkazy itp. Baa nawet potrafi dezerterowac/odejsc jak nie bedziemy im placic dawac im jesc czy opatrywac ran. :)

Ogolnie chce sie zapytac czy ktos slyszal o tej grze?

Official www: http://www.taleworlds.com/index.html

Polska www: http://www.mountblade.info/index.php