Mount & Blade

Dzis se ogladalem se HYPERa i goscie gadali wlasnie o tej grze. Jeden z nich strasznie sie podniecil :D wiec weszlem na google i zaczelem szukac. I znalazlem... Sama gra nie powala grficznie ale posiada cos co mi sie podoba... czyste(troche zmodyfikowane) sredniowiecze. Nie ma tam magii tylko miecze luki i lance itp. Spodobal mi sie motyw z bitwami na koniach i sposoby zdobywania miast/zamkow. I to ze nie ma tam beznadziejnego grindu na bajkowych mobach... A na topie to ze mozna posiadac wlasna armie ktora wykonuje rozkazy itp. Baa nawet potrafi dezerterowac/odejsc jak nie bedziemy im placic dawac im jesc czy opatrywac ran. :)

Ogolnie chce sie zapytac czy ktos slyszal o tej grze?

Official www: http://www.taleworlds.com/index.html

Polska www: http://www.mountblade.info/index.php

gralem. bardzo przyjemmne. teraz wyjdzie (albo i wyszla? ) pudelkowa wersja gry.

z tego co widze trzeba placic za klucz? tak? bo sama gra jest do zassania ale tylko do 8 lvl... chyba :)

Gra prezentuje się bardzo ciekawie ;-)

tylko raczej na pewno trzeba wykupić klucz bo wersja pudełkową 99zl wiec wątpię żeby przez neta za darmo była :->

trza klucz wykupic. nie wiem za ile, ale chyba taniej niz te 99 zl (przesada...)

Gra przyjemna, ale po pewnym czasie monotonna, klucz można kupić przez internet, cena jest zależna od aktualnego kursu euro o ile się nie mylę. Gra jest całkiem grywalna o czym może świadczyć przede wszystkim wersja pudełkowa, zazwyczaj takie gry można nabyć tylko kupując klucz.

Ale temat raczej powinien się znaleźć w "Gry Komputerowe" bo ani to mmorpg, ani darmowe ;)

Ale temat raczej powinien się znaleźć w "Gry Komputerowe" bo ani to mmorpg, ani darmowe

zgadza sie ;)

@moved

Gra fajna, ale w życiu nie kupiłabym jej za 99zł...

dokladnie. uwazam, ze to blad dystrybutora. wydaliby to za jakies 20 zl, dali do kioskow i sukces gwarantowany.

do 6 lvla jest demko. mam gre. jest mega!! polecam goraco mod na multi.

Ogólnie mody są całkiem ciekawe, np star wars mimo licznych niedoróbek miło jest pomachać lightsaberem.

Gra fajna, ale w życiu nie kupiłabym jej za 99zł...

Nikt ci nie kaze :) poza tym gre mozesz zassac z neta a klucz kupic taniej tez na multi :)

Mi osobiscie podoba sie temat braku ciaglego fantazy i bicia gremlinow... czy wypasionych czarow. Z tego co widze jest to bardziej symulator niz MMO. Zaryzykuje i kupie klucz :D

W gazetach jadą po niej jak po burej suce więc raczej sie nie skusze:)

gra się na prawde w deche ;] pobierz sobie demko z oficjalnej strony i zobacz ;]

ale fakt faktem, ze na dluzsza mete sie nudzi i jest za droga.

Grałem w tą grę od wersji 06, pózniej 0,7 - 0,8 i 0,9. W 1.0 nie grałem, bo 0,9 jest bardzo podobna :P A o samej grze - ciekawa, fajna, tylko po jakimś czasie staje sie nuda z powodu tego że jesteś super koksem[Mówie o głównym modzie] no i wtedy wiecie, jak sie jest super koksem to nie ma co robić ;P. Ale są mody, które ubarwiają życie ;) Mamy do dyspozycji kilka modów, jak Władca Pierścieni który polecam, grając tam orkiem zamiast konia możemy kupić Warga i na takim wilczku pędzić na lokacji, ale wszystko ma swoje zalety i wady, warg jest szybki, zwrotny ale jako że jest niższy od konia łatwiej go trafić będąc na ziemi. I tak cała gra, ogólnie naprawde warto zaglądnąc na ten tytuł

Jest to gra bardzo dobra- szczególnie z battelesizerem ustawionym na 600- wyobraźcie sobie walkę 600 na 600- nieco chaotycznie, ale w przypadku tej gry jest to zaleta. Łatwo się ją też moduje, a sama gra jest bardzo rozbudowana. Co z tego, że bez fabuły- ona się w grach raczej nie liczy... (szczególnie w strategiach i RPG, czyli podgatunkach M&B)

PS: grałem w betę, a teraz w pełną z kluczem

Co z tego, że bez fabuły- ona się w grach raczej nie liczy... (szczególnie w strategiach i RPG

Nie wiem, czy dobrze zrozumialem...Ale ty sugerujesz, ze w grach RPG, fabula nie jest wazna?

Nie jest. A w grach takich jak M&B byłaby jedynie przeszkodą.

Cholera, przeciez w grach RPG, to wlasnie fabula jest najwazniejsza. Dobra, nie bedziemy ponownie gadac o tym samym, bo juz w innym temacie pisales, co dla ciebie liczy sie w tym gatunku.

Osobiscie uwazam, ze fabula pomoglaby M&B. Wyobraz sobie w tej grze fabule, podobna do tej z ksiazek "Piesn Lodu i Ognia"(po usunieciu elementow fantasy). Idealnie wpasowalaby sie do swiata gry i dodalaby grze walorow. Popatrz na Sid Meier's Pirates! Rozgrywka podobna do tej z M&B, ale dodatkowo mamy w grze fabule. Moze nie jest ona jakichs wysokich lotow, ale dodaje grze celu. Nie robimy wszytskiego dla jaj.

Gra fabularna bez fabuły? :blink: