Mowa nienawiści... Polecam moderacji

Dlaczego więc nie zrobimy również tam regulaminu. Chociażby jakiegokolwiek. Byłoby lepiej.

Po pierwsze dlatego, że administracja forum nie równa się administracji portalu. Za zarządzanie treścią odpowiadają w obu przypadkach zupełnie różni członkowie ekipy (poza Rootem, który sprawuję pieczę nad całością) i my - albo w szczególności ja, jako administrator forum nie mam praw do przeprowadzania zmian na portalu.

Po drugie dlatego, że obecny układ działa. Rozumiem, że budzi kontrowersję i jest nieco "dziwny" biorąc pod uwagę odrębność tych dwóch witryn, ale portal należy traktować jako serwis informacyjny i komentarze jako po prostu komentarze do nich, natomiast forum jest miejscem poświęconym dyskusji z jasno określonymi zasadami dotyczącymi kultury wypowiedzi na przykład. Pomimo różnic obie te strony są jednymi z największych w swojej kategorii (o ile nie są po prostu największe) stron i forum o grach MMO w Polsce, co też przemawia za pozostawieniem w spokoju obecnego porządku.

Obejrzałem sobie film Krzysztofa Gonciarza i pierwsze co naszło mi na myśl to syf jaki dzieje się w komentarzach na portalu

https://www.youtube.com/watch?v=lTGB2skMCHM

Niech moderatorzy może przyswoją sobie pewne rzeczy. Ostatnio widziałem coś pod newsami w stylu "Zamknij mordę", "Twoja stara idioto". A jakby tak zastosować się do tego co przedstawiono tutaj. Ograniczcie trochę tą "wolność słowa" która tam panuje. Kultura wzrosła by kilkukrotnie. Nie chodzi o bany dla każdego ale hejterów i wszystkie trolle powinniście wyrzucić ponieważ nie potrafią zachować się w normalnej społeczności.