MP3 do biegania

Ostatnio się za siebie wziąłem i zacząłem regularnie biegać. Po kilku seriach doszło do mnie jednak, że bez muzyki bieganie jest a) nudne, B) smutne, toteż tutaj kieruję swoje pytanie:

co do odtwarzania muzyki na sesje biegania?

po pierwsze, gwoli wyjaśnienia - tak, posiadam telefon, ale niestety awarii uległo wejście słuchawkowe i jak dotąd nie pokusiłem się jeszcze o jego naprawę. Problem polega na tym, że telefon jest dość nietypowy (zte blade w wersji od orange, więc tzw. Orange San Francisco, a kupowany w dodatku na Wyspach, więc tym bardziej boję się o jego tutejsze serwisowanie). Jednak nawet gdybym wejście naprawił, to pozostaje problem przechowania telefonu podczas biegania , a z racji wielkości raczej łatwo by mu było wypaść z kieszeni, które też nie zawsze w "stroju sportowym" mam.

No ale mniejsza o to. Poszperałem najpierw w poszukiwaniu mp3ek na allegro i sporą część wszystkich wyników zajęły te małe pierdółki - http://allegro.pl/odtwarzacz-mp3-wma-do-8gb-micro-sd-sluchawki-klips-i2399533063.html no i moje pierwsze pytanie - miał to ktoś? Cena jest śmieszna jak na taki sprzęt, więc i jakość pewnie sporo odstaje, ale nie potrzebuję czegoś wykwintnego. Definitywnym plusem jest wielkość i ten klips dzięki, któremu sprzęcik można podczepić sobie pod spodenki bez kieszeni itp. Jeżeli chodzi o jakość, to zazwyczaj starcza mi sprzęt oceniany w internecie słowem "OK".

A jeżeli nie te powyżej, to co? Zaznaczam, że zależy mi przede wszystkim na poręczności, bo chciałbym taki sprzęt zabierać właściwie tylko i wyłącznie na biegi i nie chciałbym odtwarzacza musieć trzymać w ręce.

Miałem wypasioną mp3 od soniaka i popsuło się wejście na kabel po 1/2 roku.

Teraz kupiłem mp3 za 5zł na allegro i sie b. dobrze sprawuje. OK, ma mniej opcji ale do biegania całkowicie wystarczy.

To nie ten model, co Ty wrzuciłes, ale b. podobny i jakość na poziomie *średnim*

Najlepszy odtwarzacz w porównaniu cena/jakosć to Sansa Clip+ np. http://allegro.pl/odtwarzacz-mp3-sandisk-sansa-clip-2gb-wyprzedaz-i2352891132.html. Jest on mały i ma naprawdę dobrą jakość dźwięku, a jak wgrasz RockBoxa to gra jeszcze lepiej :) Sam miałem jego większą wersję Sansę Fuze, która uległa awarii (niefortunie któryś raz upadła :P) i po tym bez namysłu kupiłem Clipa+ ze sklepu na allegro i jestem po prostu zachwycony. A jeśli szukasz czegoś taniego jak ten sprzęt, który podałeś w swoim linku to o takich tańszych się nie wypowiem więcej opróćz tego, że raczej dobrej jakości nie uświadczysz.

Jakość=Cena, lecz czasami można kupić cos taniego w dobrej jakości :)

Najlepszy odtwarzacz w porównaniu cena/jakosć to Sansa Clip+ np. http://allegro.pl/od...2352891132.html. Jest on mały i ma naprawdę dobrą jakość dźwięku, a jak wgrasz RockBoxa to gra jeszcze lepiej Sam miałem jego większą wersję Sansę Fuze, która uległa awarii (niefortunie któryś raz upadła ) i po tym bez namysłu kupiłem Clipa+ ze sklepu na allegro i jestem po prostu zachwycony. A jeśli szukasz czegoś taniego jak ten sprzęt, który podałeś w swoim linku to o takich tańszych się nie wypowiem więcej opróćz tego, że raczej dobrej jakości nie uświadczysz.

W 100 % się z tobą zgadzam również posiadam clipa i jestem zadowolony z zakupu.

no to powiedzcie jeszcze czy słuchawki (podejrzewam, że takie same przy większości zestawów) są zadowalające pod względem jakości i wykonania, czy raczej od razu zamówić sobie parę nowych oddzielnie?

Jeżeli chcesz biegać to lepiej kup słuchawki dokanałowe, polecam SoundMagic, Chińska, ale bardzo dobra marka, wszyscy je chwalą, np.http://allegro.pl/sl...2396418038.html. Ale jeśli chcesz to znajdź w google tematy na forach muzycznych o dobrych słuchawkach mieszczących się w twoim budżecie, pamiętaj, że nie zawsze za coś dobrego trzeba słono płacić, ale na najtańsze też rzucać się nie należy.

Co do słuchawek przy odtwarzaczu to są bardzo dobre (również bardzo chwalone, jedne z lepszych słuchawek standardowo dołączanych do odtwarzaczy), tyle tylko, że są douszne i przy biegu mogą wypadać, ale najpierw je przetestu i potem ewentualnie jakieś dokup.

Ostatnio się za siebie wziąłem i zacząłem regularnie biegać. Po kilku seriach doszło do mnie jednak, że bez muzyki bieganie jest a) nudne, B) smutne, toteż tutaj kieruję swoje pytanie:

co do odtwarzania muzyki na sesje biegania?

po pierwsze, gwoli wyjaśnienia - tak, posiadam telefon, ale niestety awarii uległo wejście słuchawkowe i jak dotąd nie pokusiłem się jeszcze o jego naprawę. Problem polega na tym, że telefon jest dość nietypowy (zte blade w wersji od orange, więc tzw. Orange San Francisco, a kupowany w dodatku na Wyspach, więc tym bardziej boję się o jego tutejsze serwisowanie). Jednak nawet gdybym wejście naprawił, to pozostaje problem przechowania telefonu podczas biegania , a z racji wielkości raczej łatwo by mu było wypaść z kieszeni, które też nie zawsze w "stroju sportowym" mam.

No ale mniejsza o to. Poszperałem najpierw w poszukiwaniu mp3ek na allegro i sporą część wszystkich wyników zajęły te małe pierdółki - http://allegro.pl/odtwarzacz-mp3-wma-do-8gb-micro-sd-sluchawki-klips-i2399533063.html no i moje pierwsze pytanie - miał to ktoś? Cena jest śmieszna jak na taki sprzęt, więc i jakość pewnie sporo odstaje, ale nie potrzebuję czegoś wykwintnego. Definitywnym plusem jest wielkość i ten klips dzięki, któremu sprzęcik można podczepić sobie pod spodenki bez kieszeni itp. Jeżeli chodzi o jakość, to zazwyczaj starcza mi sprzęt oceniany w internecie słowem "OK".

A jeżeli nie te powyżej, to co? Zaznaczam, że zależy mi przede wszystkim na poręczności, bo chciałbym taki sprzęt zabierać właściwie tylko i wyłącznie na biegi i nie chciałbym odtwarzacza musieć trzymać w ręce.