Ms office 2010

Witam, nie wiem czy temat piszę w odpowiednim dziale, jeśli nie to proszę o przeniesienie do właściwego.

Kupiłem klucz do MS OFFICE 2010 dla użytkowników domowych na oficjalnej stronie Microsoftu. Po wprowadzenia klucza na konto pobrałem program, jednak jest on w takim formacie że nie da się go w żaden sposób otworzyć aby rozpocząć instalację. Próbowałem rozpakować go WinRaR'em, udało się, ale w dalszym ciągu nie można go zainstalować. Myślę że jest to spowodowane brakiem jakiegoś programu, ponieważ zainstalowana jest świeża kopia systemu Windows 7 Home 64bit.

Proszę o pomoc lub ewentualne sugestie które pomogą rozwiązać ten problem.

Zrób screena jak to wygląda. Będzie łatwiej coś na ten temat powiedzieć.

Nie wygląda to w żaden sposób, po prostu plik po którego otworzeniu pokazuje się okno dotyczące wybierania programu który ma owy plik otworzyć

Jakie on ma rozszerzenie?

Aby pokazać lub ukryć rozszerzenia nazw plikówOtwórz okno Opcje folderów, klikając przycisk StartObraz przycisku Start, polecenie Panel sterowania i pozycję Wygląd i personalizacja, a następnie pozycję Opcje folderów.Kliknij kartę Widok, a następnie w obszarze Ustawienia zaawansowane wykonaj jedną z następujących czynności:Aby wyświetlić rozszerzenia nazw plików, wyczyść pole wyboru Ukryj rozszerzenia znanych typów plików, a następnie kliknij przycisk OK.Aby ukryć rozszerzenia nazw plików, zaznacz pole wyboru Ukryj rozszerzenia znanych typów plików, a następnie kliknij przycisk OK.

Wejdź w panel sterowania zmień widok na duże lub małe ikony i wejdź w "opcje folderów" i tam wybierz "widok" i odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików". Teraz weź wciśnij na ten program i weź wejdź w właściwości i jak będziesz maił nazwę pliku to podaj jego rozszerzenie "to coś co jest po kropce np. nazwa.txt to txt to rozszerzenie)

Mi się wydaje że to prawdopodobnie ISO (wątpie by było to coś innego).

Wtedy musisz wypalić ten plik na płyte albo na bootowalnego pendrive'a.

Witam, nie wiem czy temat piszę w odpowiednim dziale, jeśli nie to proszę o przeniesienie do właściwego.

Kupiłem klucz do MS OFFICE 2010 dla użytkowników domowych na oficjalnej stronie Microsoftu. Po wprowadzenia klucza na konto pobrałem program, jednak jest on w takim formacie że nie da się go w żaden sposób otworzyć aby rozpocząć instalację. Próbowałem rozpakować go WinRaR'em, udało się, ale w dalszym ciągu nie można go zainstalować. Myślę że jest to spowodowane brakiem jakiegoś programu, ponieważ zainstalowana jest świeża kopia systemu Windows 7 Home 64bit.

Proszę o pomoc lub ewentualne sugestie które pomogą rozwiązać ten problem.