1.Jak widzicie przyszlosc gry?Warto grac?
2. Których klas postacie jest najmniej i czemu?
3. P2W?
4.Rady na początek?:)
3. P2W?
1.Jak widzicie przyszlosc gry?Warto grac? 2. Których klas postacie jest najmniej i czemu? 3. P2W? 4.Rady na początek?:)
1. Slabo, ale takie uczciwie oceny to za 2tyg dopiero.
2.Jest tylko 5 klas, tank, 2 range dps (mag, luk), melas i mieszany 5ty ....
3. P2W raczej nie, ale darmowa tez nie. SUB 10euro/mc to min. dla rozsadnej gry (+20% drop rate itemkow rare w zwyz & wiecej mozliwosci wejscia na insty).
4. Zacznij na EU-1 Rob Q zlote i rozowe, a jak potrzebujesz jeszcze Blue (bez platinium suba pewnie tak... to niebieskie)
Gra nie jest zla, ale nie jest wybojowa, wiec pewnie sie ludzie szybko znudza.
wiem ze 5 ale nie chce latac tym czym polowa serwa;3
Heh. To bardzo.. dziwne i słabo zadane pytanie. Czemu? Już tłumaczę :
- narazie jest boom ludzi... z czego zostanie może 1/4
- przez co narazie klas jest mniej więcej po równo
- ale po spadku ludzi może wyjść nagle że nie ma klasy X, nie koniecznie akurat tanków bo np ludzie grający magiem się znudzą i nagle będzie ich deficyt
- wyjdzie nowy patch i nagle inna klasa jest w topce i nią grają
- wyjdzie nowy dodatek z nowymi mapkami i bossami przez co ludzie wrócą do jeszcze innej klasy i nagle wszyscy nią graja.
Wniosek? Polecam nie patrzeć na "połowę serwera", a na siebie. Lubisz magów? Bierz maga. Lubisz warriora? Dark Lord (ciężka zbroja, 1h + tarcza lub 2h, malo mobilny) lub Blader (1H + 1H, lub 2H, średnia zbroja, średnio mobilny). Lubisz luczników - twoim wyborem jest whisperer. A może wolisz być takim aka bardem w innych grach (czytaj : trochę pomóc wojownikom na 1 linii, potem przejść do wspierania łuczników, a na końcu stanąc w szeregu z magami i nawalać AoE skillami z daleka) to masz tą 5 klasę której jeszcze nie ma. I tyle, to serio nie skomplikowane xD
A klas jest na tyle mało że raczej nie będzie tu czegoś takiego jak "połowa serwera" gra klasą X
3. P2W raczej nie, ale darmowa tez nie. SUB 10euro/mc to min. dla rozsadnej gry (+20% drop rate itemkow rare w zwyz & wiecej mozliwosci wejscia na insty). 4. Zacznij na EU-1 Rob Q zlote i rozowe, a jak potrzebujesz jeszcze Blue (bez platinium suba pewnie tak... to niebieskie)
Rozwinie to bardziej? Co dają te pakiety Gold i platinium i czym się różnią? A odp na nr 4 wogole nie czaje a też jestem ciekaw.
3. P2W raczej nie, ale darmowa tez nie. SUB 10euro/mc to min. dla rozsadnej gry (+20% drop rate itemkow rare w zwyz & wiecej mozliwosci wejscia na insty).
Chwila chwila, bo to się nawzajem wyklucza. Gra nie jest P2W, ale za zapłacenie dostajemy lepszy drop, więcej wejść na dunga, teleport z dowolnego miejsca, więcej slotów na Auction House z tego co zrozumiałem, zadawanie potworom 5% obrażeń więcej i otrzymywanie 5% obrażeń mniej od potworów... To wszystko za jedyne 10 euro na miesiąc. Czyli - krótko mówiąc - jeśli nie zapłacimy, nie mamy tylu passów na dungi co osoba płacąca, dostajemy mniej jakiegośtam expa, nieco gorszy drop, trudniej nam handlować...
Więc jakim cudem to nie jest P2W?
Nic w tym linku nie jest wyjaśnione tam pisze że pakiet to 69$ na miecha a pakiet platinum 10 euro. czym się rużni? najbardziej wkurza mnie że nie ma pokazane w grze co się dostaje za platinum a co za golda.
Nic w tym linku nie jest wyjaśnione tam pisze że pakiet to 69$ na miecha a pakiet platinum 10 euro. czym się rużni? najbardziej wkurza mnie że nie ma pokazane w grze co się dostaje za platinum a co za golda.
Pod tabelą masz napisane czym jest gold a czym platinum, zaraz po tym tekscie:
Jeśli chodzi zaś o usługę Gold i Platinum, są to dwa rodzaje obowiązujących 30 dni usług VIP zawartych w pakiecie Frontier Pack, zależnie od tego, jaką wersję pakietu wykupiliście. Te usługi nie są jednak dostępne wyłącznie w pakiecie Frontier Pack – będzie można je kupić w sklepie gry po jej premierze. Przyjrzyjmy się im bliżej:
Oba typy usług obowiązują przez 30 dni, a użytkownik decyduje, czy chce odnowić je tuż po wygaśnięciu, czy w późniejszym okresie, oraz w jakim dniu zostaną aktywowane.
I tak już platynke kupiłem xd
dodam zapytanie skad wziąśc normlane wingi mam te z questa na 45 tylko, a ich nie da sie upgradować :>
będzie zadanie na 65 poziomie na te skrzydła, a matsy do ulepszania powinny być w lochu z dniowym limitem - Bezkresna wieża - chyba
Dokladnie, pozniej te kamyki wymieniasz u NPC i bedziesz mial material do ulepszania tylko... nie wiem dlaczego wyłącznie ATK rośnie przy ulepszaniu a inne statystyki jak HP się nie ruszają.
Rozwinie to bardziej? Co dają te pakiety Gold i platinium i czym się różnią? A odp na nr 4 wogole nie czaje a też jestem ciekaw.
Co do odpowiedzi na nr 4:
EU-1 to serwer (aktualnie nazywa się Duprian), jest najbardziej zaludniony, przez co aktualnie ciągle są na nim spore kolejki w godzinach szczytu, ale za to jak startowy hype minie, to masz najmniejsze ryzyko, że skończysz z postacią na serwerze widmo (sytuacja w stylu Kilian przed mergami vs reszta serwerów w TERZE EU dla przykładu). Questy złote/niebieskie/różowe to odpowiednio story/side/guild questy. Jeżeli masz jakiś wstręt przed questami to możesz pomijać niebieskie, a ewentualne braki w lvlu dobijać na najbliższym dungeonie, ja osobiście robiłem wszystkie story i side questy. Wbicie 65 lvla to nawet bez premium kwestia 2-3 dni.
A ja mam kilka pytań jeszcze
1.Czy jak np mam 40lvl mobek ma 20 lvl mam mniejsze szanse na lota czy takie same? bo mam juz ponad 40lvl a misje z 30 lvla xd
2. Opisze ktoś dokładnie jak ewoluować pety?
3. Kóry pet dla maga warrior jest najlepszy? zaważyłem że każdy pet ma zawsze takie same statystyki na danym lvlu. czyli 2 larwy na trier 0 poziom 3 i 10 gwiazdek są identyczne. Zarazie latam ze smokiem atak+ i magia+. ale niewiem czy atak dla maga coś daje czy tylko "premia do ataku władających magią" coś daje. dlatego czy atak w magu potrzebny?
3. P2W?