Hej witajcie! Zamierzam powrócić do MU na nowym serwerze oficjalnym "Rebirth", ale, że swoją przygode z MU zakończyłem bardzo dawno, chciałbym sie dowiedzieć, jak sprawa stoi z Magic Gladiatorem? Pamiętam, że lubiłem nim grać szczególnie jak na mieczyku miałem taką specjalną umiejętność dzięki której strzelałem takimi niebieskimi kulami lęcącymi po ziemi., ale jak teraz daje rade MG, w szczególności na PVP?
Mu Rebirth - Magic Gladiator
To ja się dołączę i zapytam jak opłaca się robić MG, w str czy inta ? Oczywiście zakładam, że nie będzie dalej lepszy od BK czy tego Fistera nowego, ale grałem dawno więc może się mylę.
Ja osobiście grając MG zawsze inwestowałem w STR, jednak wg. mnie ta klasa jest kiepsko zbilansowana i po prostu nie opłaca się jej za bardzo robić.
A Dark Knight daje rade? Bo w takim razie zostaje mi chyba tylko on... Ewentualnie Mag (nie pamietam jak on sie tam w MU nazywał)?
Obecnie na globalu najlepszą klasą jest RF, poza tym developerzy zapowiedzieli zmianę przeliczników, tak więc cała wiedza zgromadzona do tego momentu zostanie odwrócona o 180 stopni, balans to balans. Jeśli chodzi o tego MG to na początku polecam dodawać w INT (evile).
Kurcze, ja nie grałem w MU jak wprowadzili tego RF, troche starszym graczem jestem ;p CO ta postać potrafi, czym sie charakteryzuje? Wgl ciekawa jest?
Obecnie w PvP RF nie ma sobie równych, z odpowiednim supportem taka postać potrafi czyścić całą planszę na Castle Siege (oczywiście jeśli właściciel ma na tyle dobrego PC, żeby walczyć bez ścinek - niezależne od optymalizacji, taka wada fabryczna gry, a zarazem mankament produkcji ). Dużym plusem jest fakt, iż nie potrzebujemy dobrego setu/EQ by móc spokojnie expić, pkować itp., ale tak jak wspomniałem, wszystko wyjdzie w praniu (testach). Webzen zapowiedział balans, a bez tego ani rusz.
Tak czy inaczej obstawiam że RF/BK nadal będą najlepszymi klasami, a w szczególności BK (forte - bost hp, set +ref+hp i ludzie padają od własnych obrażeń xD)
Rage Fighter to postac ktora tak jakby walczy piesciami. Jest najlepsza na PvP. Jego bronia sa rękawice,ktore zaklada i z nich bije wszystkich po kolei
Ja raczej będę grał soul masterem. Wie ktoś, czy po resie, będzie reset stat czy się zachowują?
Ja raczej będę grał soul masterem. Wie ktoś, czy po resie, będzie reset stat czy się zachowują?
statystyki zostają
Obecnie na globalu najlepszą klasą jest RF, poza tym developerzy zapowiedzieli zmianę przeliczników, tak więc cała wiedza zgromadzona do tego momentu zostanie odwrócona o 180 stopni, balans to balans. Jeśli chodzi o tego MG to na początku polecam dodawać w INT (evile).
Żadne evile bo nikt nie będzie robił buildó pod expienie- serwer/ustawienia tzw. PvP czyli bez resów.
Proszę państwa, chciałbym tylko nadmienić, że jedna z osób przygotowywujących dla nas MU Rebirth w wywiadzie powiedziała, że chcą jak najbardziej zbalansować klasy postaci. (w pvp). Jutro rozpoczynamy bete, w której myśle, że wielkich zmian jeszcze nie zobaczymy, ale mam nadzieje, że z czasem zbalansują klasy.
statystyki zostają
Ciekawe, bo aj nigdzie nie wyczytalem ze staty zostaja o,O wgle moim zdaniem nie zrobia oni xxx resow dastepnych bo to mija sie z celem bo to ma byc PvP server, a nie katowanie resow ile wlezie. A co do RF-a, tak jak pisali ma byc balans postaci w CB, takze mam nadzieje ze go zrownaja troszke, bo jak narazie na max lvlu na globalu RF zabija wszystkich na kilka hitow;p Wiadomo ze nie zawsze ale ogarniety RF jest kox
Pewnie będzie jak na większosci privkach u MG full str i w bocie drop na klejnoty i boxy i spamowanie z tego slasha szerokiego i przy okazji killanie slabszych
Ciekawe, bo aj nigdzie nie wyczytalem ze staty zostaja o,O wgle moim zdaniem nie zrobia oni xxx resow dastepnych bo to mija sie z celem bo to ma byc PvP server, a nie katowanie resow ile wlezie. A co do RF-a, tak jak pisali ma byc balans postaci w CB, takze mam nadzieje ze go zrownaja troszke, bo jak narazie na max lvlu na globalu RF zabija wszystkich na kilka hitow;p Wiadomo ze nie zawsze ale ogarniety RF jest kox
"Rebirth Feature – After reaching level 400, players can strengthen their characters through the game’s new Rebirth Feature. This allows players to start their characters at level 1 again to accumulate more points, while all their stats remain the same."
proszę
Moje przeoczenie, dzieki. Jak takie cos zrobia to ja podziekuje, pvp na max statach, rarytas o,O
W sumie skoro 2 godziny będzie max lvl, to każdy będzie robił postacie na Dropa i postacie na PvP. Więc MG robiony pod PvE też będzie brany pod uwagę.
Ciekawi mnie jakie przedmioty wrzucą do item shopa i w ogóle jak będzie wyglądała ekonomia w grze i czy warto będzie zagrać EE
Ciekawi mnie jakie przedmioty wrzucą do item shopa i w ogóle jak będzie wyglądała ekonomia w grze i czy warto będzie zagrać EE
O tym samym pomyślałem. Zawsze lubiłem tworzyć full int Elfa i pamiętam, że niektóre serwery oferowały bardzo fajowe summony (np. ten czerwony smok z Icarus). Ciekawe czy teraz stworzyli jakieś przywołańce dla EE, dzięki którym będzie miał jakieś szanse w PvP.
ja tam robie EE to jedyna pewna postac buffer zawsze sie przyda XD