Multimedia - router, problem

Witam !

Ostatnio wziąłem tablet + internet + tv w multmedi.

Mam pewien problem, mianowicie chodzi o to że przez wi-fi może się połączyć maksymalnie jedna osoba + komputer stacjonarny.

I teraz pytanie, jest to jakaś blokada na routerze, czy po prostu gdzieś mam go skonfigurować ?

Router ma pewnie ustawione dopuszczanie 1 urzadzenia. Nie pamietam gdzie sie to zmienia :P

Też własnie tak sądzę, ale nigdzie nie mogę znaleźć pomocy. Dodzwonić się na infolinie graniczy z cudem.

A jakiej firmy masz router?

Router cisco epc3925

Sprawdz w ustawieniach routera w DHCP. Jaka jest roznica miedzy start ip address i end ip address. Moze jest poprostu za malo adresow ip dla 2 urzadzen dzialajacych przez wifi

Możesz mnie pokierować gdzie to mam sprawdzić?

powiem ci tak : moje IPv4 - XXX.XXX.1.100

zeby wejsc w ustawienia routera wpisuje w przegladarce XXX.XXX.1.1

loguje sie przez

login- admin

haslo- admin

i po lewej mam DHCP i tam jest ip address start: XXX.XXX.1.100

ip address end: XXX.XXX.1.199

Znalazłem moje Ipv4, które kończy się XXX.XXX.13 - po wpisaniu go w przeglądarce niestety strona się nie otwiera

Na pewnonjest to iPv4? Gdzie sprawdzales w okienku w ktorym wyswitla sie ilosc pakietow wyslanych i odebranych? Kurcze ciezko mi cie'nakierowac bo jestem na tablecie ale powinno to byc po kliknieciu na polaczenie lokalne.

Wchodzę połączenie lokalne > szczegóły połączenie sieciowego i tam mam

Opis, adres fizyczny, dhcp włączone i ten adres Ipv4. Niżej maska podsieci Ipv4.. itp

EDIT

Wracam z powrotem za 40minut, jak możesz to napisz co i jak będę wdzięczny.

A jak w wierszu polecen wpisujesz ipconfig /all jakie ip sie wyswietla? jesli to samo co przedtem sprobuj wpisac w przegladarke je tylko z dopiskiem .100 albo .1

Mozesz tez sprobowac 192.168.1.1 albo poszukac w instrukcji do routera adresu do ustawien(ogolnie wykluczylem ta opcje bo przykladowo ja nie trzymam takich smieci tylko zapamietuje adres :D).

Niestety nadal nic.Kumpel juz idzie do mnie. Jak cos dam znac co i jak

start->uruchom-> ipconfig /all -> znajdz brama domyslna(deafult gateway) -> wpisz ten adres w przegladrke

O wlasnie o to mi chodzilo !

To nie to ;/

Spróbuj wpisać 192.168.0.1 lub 192.168.2.1 i jaki Ci wejdzie wpisz: login: homeu hasło homep Jak te passy nie wejdą spróbuj login:admin hasło:admin a jak to jeszcze nie wejdzie to nie wpisuj nic tylko daj od razu zaloguj. Jak Ci się tak nie uda to weź po prostu instrukcje to ręki i sprawdź na jakim adresie masz konfiguracje routera.

Brama domyslna nie wchodzi ? Nie wiem, nie moge ci pomoc dopoki nie wejdziesz w ustawienia. Poszukaj moze instrukcji od routera ... tam powinies miec jak sie do ustawien dostac

Wysłane z mojego PMP5197DULTRA przy użyciu Tapatalk

Własnie nie wchodzi, nie wiem co jest zgrane. Znalazłem na necie instrukcje do tego routera, tam jest domyślna 192.168.0.1.

I po wpisaniu w przegladarke nic sie nie dzieje?

Wysłane z mojego PMP5197DULTRA przy użyciu Tapatalk