Mundial 2014 - dyskusję, rozmowy, docinki, dowcipy, czyli wsio ryba

Wyglądają może lepiej jednak gra Cavani - Suárez, naprawdę mi się podoba. Braknie mi z poprzedniego Euro, gdzieś jest niewidoczny Forlan. Jednak gdyby tej dwójce coś się złego przydarzyło - nie ma Urugwaj żadnych argumentów, aby grać dalej.

A Niemcy mają za dużo gwiazd, i nie wiem czy ich to gdzieś po drodze nie zgubi. Na pewno wyjdą z grupy, jednak czy zagrają w finale stawiam znak zapytania.

Komu kibicuje Holandii - jeśli forma wytrzyma kto wie, a może to ich czas i miejsce.

Nie wiem jak Francja, bo oni nie strzelają dużo bramek, jednak idą do przodu.

Wyglądają może lepiej jednak gra Cavani - Suárez, naprawdę mi się podoba. Braknie mi z poprzedniego Euro, gdzieś jest niewidoczny Forlan. Jednak gdyby tej dwójce coś się złego przydarzyło - nie ma Urugwaj żadnych argumentów, aby grać dalej.A Niemcy mają za dużo gwiazd, i nie wiem czy ich to gdzieś po drodze nie zgubi. Na pewno wyjdą z grupy, jednak czy zagrają w finale stawiam znak zapytania.Komu kibicuje Holandii - jeśli forma wytrzyma kto wie, a może to ich czas i miejsce.Nie wiem jak Francja, bo oni nie strzelają dużo bramek, jednak idą do przodu.

Francja ma swój ciekawy styl gry który pozwoliłby im grać spokojnie w fazie pucharowej. W 1 mecz z Hondurasem troche im nie wychodziło. Dziś sie zobaczy co im wyjdzie bo grają ze Szwajcarią. Co z tego że Cavani - Suarez? Urugwaj będzie sie bił o awans z 2 miejsca. Kostaryka dziś w pięknym stylu załatwiła Włochów. Kibicuje Francji a czarnym koniem wręcz musi zostać Belgia.

Bardzo ciekawy mundial się nam zrobił.

Włochy-Kostaryka 0-1

Czyżby Kostaryka największą rewelacją turnieju? :)

Kostaryka "czurnym kuniem". :-P

Finał juz na nią czeka. ^^

Wczoraj powinna być czerwona kartka dla Francji, przecież to był nokaut po którym zawodnik się nie pozbierał. Nie rozumiem reakcji sędziego, nic nie mam do Francji, jednak za takie przewinienie powinna być kartka. Sędzia za dużo pozwalał.

Wczoraj powinna być czerwona kartka dla Francji, przecież to był nokaut po którym zawodnik się nie pozbierał. Nie rozumiem reakcji sędziego, nic nie mam do Francji, jednak za takie przewinienie powinna być kartka. Sędzia za dużo pozwalał.

Nie masz racji. Giroud chciał kopnąć piłkę. Był do niej odwrócony tyłem. W momencie obrotu nie wiedział, że ma za sobą obrońce bo wcześniej go po prostu nie było.

Jednak sędzia powinien zareagować, nie ważne czy umyślnie czy nie. Można winić za przewinienie, gdzie zawodnik nie doszedł do siebie. Tyle jest mówione o zaostrzaniu przepisów, jakby to była 70 minuta - zobaczył by kartonik i tyle.

Wciąż sie mylisz.. kartki przyznaje się za nieumyślne i ŚWIADOME działanie.. a on był odwrócony i go kompletnie nie widział.

Tak jak w temacie, zapraszam do dyskusji, wymieniania poglądów oraz opinii o meczach, które były i o tych, które będą.

Z mojej strony mogę powiedzieć, że sądzę, iż będzie to naprawdę dobry mundial. Z niecierpliwością czekam na dalsze mecze! : )