"Music Xfire"?

Witam,

ostatnio wpadłem na pomysł czegoś jak "Music Xfire", ale najpierw chciałbym się zapytać, czy czegoś takiego już nie ma (nie, nie chcę się brać za tworzenie takiego programu, jest to tylko mój wymysł).

Oto jak mniej więcej miałoby to wyglądać:

Zapewne każdy zna program zwany Xfire, który zapisuje, ile godzin przegraliśmy w daną grę oraz pozwala nam umieszczać filmiki z gry.

A więc ten program byłby zsynchronizowany z odtwarzaczami muzyki tj. Winamp czy Windows Media Player i zapisywałby, jak długo słuchaliśmy muzyki, ewentualnie jakiego gatunku muzycznego słuchaliśmy.

Byłby zapis "This Week" i "All Time", jak w Xfire.

Teraz powtórzę moje pytanie, czy coś takiego już istnieje? I jeśli tak, to może ktoś podać link?

Z góry dzięki.

nie wiem czy przypadkiem last.fm czegos takiego nie ma.

W xfire istnieje funkcja statusu, który pokazuje tytuł aktualnie granej piosenki. Niestety nie nalicza on godzin z odtwarzaczy muzyki. Wkońcu program do gier co nie :D

Last.fm to właśnie to, czego Ci potrzeba. : ) Zapisuje wszystkie utwory, które słuchasz. Zlicza i ładnie przestawia. Etc, etc. Sprawdź sobie, bo warto.

Ale to zapisuje tylko te, które posłucham "przez internet" czy te, które przesłucham np. w Winampie?

Last.fm integruje się z większością popularnych odtwarzaczy (Winamp, foobar2000, WMP itd., chyba nawet jest możliwość skroblowania z Groovesharka). Jedynym wymaganiem jest w miarę porządnie otagowana muzyka - jakieś małe rozbieżności w stosunku do tego co ma w bazie sobie sam skoryguje. Fajne jest to, że skroblowanie odbywa się nawet jak nie masz połączenia z Internetem - przesłuchana lista jest zapisywana gdzieś lokalnie na komputerze i w momencie kiedy znowu się podepniesz do sieci Twój profil zostanie zaktualizowany (w Xfire tego brakuje).

Już sprawdziłem, całkiem całkiem. Szkoda tylko, że trzeba mieć oryginalne utwory :(

Do zamknięcia. Chyba, że ktoś jeszcze ma jakieś pytania.

Nie mam jednej oryginalnej piosenki, a last.fm skrobie jak marzenie.

Większość mp3 w torrentach wszelakich jest już ładnie otagowana. A nawet jeśli czegoś im brakuje - praktycznie każdy odtwarzacz, który współpracuje z last.fm pozwala tagi edytować ręcznie. Pomijam programy, które po nazwach plików są w stanie same wszystko gdzie trzeba poustawiać.

To może ktoś mógłby podać jakąś stronkę z downloadem dobrze otagowanych utworów? Najbardziej zależy mi na muzyce elektronicznej, może być też lżejszy metal, rock alternatywny (typu Linkin Park) itp.

Przepraszam za szerzenie i propagowanie piractwa na forum.

Witam,

ostatnio wpadłem na pomysł czegoś jak "Music Xfire", ale najpierw chciałbym się zapytać, czy czegoś takiego już nie ma (nie, nie chcę się brać za tworzenie takiego programu, jest to tylko mój wymysł).

Oto jak mniej więcej miałoby to wyglądać:

Zapewne każdy zna program zwany Xfire, który zapisuje, ile godzin przegraliśmy w daną grę oraz pozwala nam umieszczać filmiki z gry.

A więc ten program byłby zsynchronizowany z odtwarzaczami muzyki tj. Winamp czy Windows Media Player i zapisywałby, jak długo słuchaliśmy muzyki, ewentualnie jakiego gatunku muzycznego słuchaliśmy.

Byłby zapis "This Week" i "All Time", jak w Xfire.

Teraz powtórzę moje pytanie, czy coś takiego już istnieje? I jeśli tak, to może ktoś podać link?

Z góry dzięki.