Muzyczne skojarzenia

Wpadłem dzisiaj na pomysł utworzenia nietypowej zabawy - muzycznych skojarzeń. Jakie są ich zasady? Piewsza osoba (w tym przypadku ja) umieszcza w poście jakiś utwór, a kolejna ma za zadanie odpowiedzieć umieszczając w kolejnym poście utwór, który kojarzy jej się z poprzednio podanym i tak w kółko. Liczy się pierwsza myśl, mile widziane jest również napisanie powodu, dlaczego skojarzyliśmy ze sobą te dwa utwory. Zaczynajmy! :)

[media=]

Pierwsza nuta - będzie intro, potem się trochę zdziwiłem, ale jak ma liczyć się pierwsza myśl to od razu mi przyszło na myśl:

Poza tym kawał dobrej muzy w pierwszym poście

Jakos tak mi się gitary skojarzyły :P

Początek i koniec skojarzyły mnie się z tym utworem.

Miałem problem, ale mi się skojarzyło (od 0.37):

[media=]

Agresywna gra gitar szybko skojarzyła mi się z tym utworem:

[media=]

PS: Warcraft, zainteresowałeś mnie Trivium. :D

Pierwsza myśl = cóż za jakość

Skojarzone ze względu na baaardzo podobny wstęp.

Chyba z godzine szukałem, i tylko to mi sie skojarzyło, rytm podobny nieco pozniej, i troszkę wokal :P

Anthrax = najbardziej niedoceniany zespół z "Big4"

Na myśl przyszedł mi od razu tylko KAT, szukałem tylko odpowiedniego utworu:

Hmm... Pierwsza myśl to pierwsza myśl, więc wcześniej podany utwór skojarzyłem z koncertem na którym byłem w listopadzie, kawałek nieprzypadkowy - działo się, oj, działo kiedy go grali. :D

[media=]

Generalnie skojarzył mi się głos tego pana wyżej z mocnym wokalem Myles'a

Wokal bardzo podobny, a sama piosenka utrzymana w takim samym klimacie, jak początek (do 1:00) poprzedniej :)

Tu skojarzenie może być tylko jedno - Alice In Chains. :D Zarówno ostatnią, jak i jeszcze wcześniejszą piosenkę kojarzę z podaną tutaj.

[media=]

Z powodu podobnego klimatu i lekkiego old-school-u.

[media=]

Red hot chilli peppers :] Podobne klimaty ;]

Nie mam pojęcia czemu akurat ta piosenka :D

nie wiem dlaczego :D

@UP - 2:03 :)

Wpadłem dzisiaj na pomysł utworzenia nietypowej zabawy - muzycznych skojarzeń. Jakie są ich zasady? Piewsza osoba (w tym przypadku ja) umieszcza w poście jakiś utwór, a kolejna ma za zadanie odpowiedzieć umieszczając w kolejnym poście utwór, który kojarzy jej się z poprzednio podanym i tak w kółko. Liczy się pierwsza myśl, mile widziane jest również napisanie powodu, dlaczego skojarzyliśmy ze sobą te dwa utwory. Zaczynajmy! :)

[media=]