Bez obrazy.. Eminem to raper najwyższej klasy, po prostu profesjonalista.
jesli pisales nie ironicznie, to podbijam ; )
Zero ironii. ja patrze na muzykę obiektywnie, większość na swój własny wygodny sposób.
Zero ironii. ja patrze na muzykę obiektywnie, większość na swój własny wygodny sposób.
to sie ceni : )
btw. poszukuje piosenki z mojego dziecinstwa, a mianowicie znam mniej wiecej tresc teledysku:
wiec chlopak jakis 13-15 lat probuje zdobyc bilety na koncert zeby pojsc ze swoja dziewczyna czy kolezanka, gubi jeden bilet ale przed koncertem pan ktory sprawdza bilety gdy chlopak daje mu bilet zmienia go w 2 bilety i oboje wchodza na koncert.
ma ktos pojecie moze ? teledysk mialem pamietam na kasecie VHS, ahh to byly czasy : )
Te jego nowe płyty strasznie mi się nie podobają, takie plastikowe mi się wydają i te próby podśpiewywania niektórych refrenów też słabe.
Starsze kawałki typu stan, the way i am, mosh - uwielbiam.
Jeśli chodzi o muzykę, to tylko i wyłącznie Rick Astley !
Never gonna let you down
Never gonna run around and desert you
Never gonna make you cry
Never gonna say goodbye
Never gonna tell a lie and hurt you
Halloween, Accept, Ironsi, Kat, WASP tego sluchalem cwierc wieku temu.Teraz?
Przestalem sie buntowac. Zwiedzilem cwiartke swiata. Raczej grzeblem zydow i arabow. Bo bylem zolnierzem. I jego plyty koily nerwy
Pozniej Mike, gosc ktory umie grac/ Grac na 70 instrumentach Mike Olldfield. Boskie jego plyty byly
A teraz sie ju7z nie buntuje
trance, d"n:b
nie ma spiewu, jest czysta muza.
Nie powiedziałem, że nie jest profesjonalistą, ale jak słucham jego ostatnich kawałków, to mam wrażenie, że coraz mniej ma to związanego z rapem, tyle. Jak chcesz pogadać nt Eminema, to na pw, nie róbmy tu OT
Nie powiedziałem, że nie jest profesjonalistą, ale jak słucham jego ostatnich kawałków, to mam wrażenie, że coraz mniej ma to związanego z rapem, tyle. Jak chcesz pogadać nt Eminema, to na pw, nie róbmy tu OT
skoro nazwa tematu brzmi 'Muzyka jaka lubicie' to mysle, ze rozmowa o konkretnym artyscie nie bedzie off top'em ; )
@UP
Hmmm ok, jeśli tak uważasz, to dobrze.
Nie przepadam za muzyką Eminema, ponieważ jest napchana komerchą( z resztą jak prawie cała amerykańska muzyka), a mam wrażenie, że przesłanie rapu miało w sobie coś więcej niż trzepanie grubej kasy. W dodatku jego ostatnie piosenki, np Not Afraid to naprawdę z rapem nie ma wiele wspólnego. A i jeszcze co do duetu w Rihanną, to jak Mezo zrobił duet z Kasią Wilk(czy jak tam się nazywała), to wielka napinka, jaki to frajer.. że się sprzedał itd. A jak Eminem robi duet z podobnego pokroju artystką, to dalej jest bossski.. więc coś tu nie tak. Brak konsekwencji w działaniu
PS. Nie mówię, że Eminem to zło czy coś w tym stylu.. mówię tylko swoje własne zdanie. Nie mam nic do osób słuchających go, niech sobie go słuchają, tak samo ich szanuje jak każdych innych. Tolerancja w muzyce.
lepiej z Kasia Wilk niz z Mrozem jak peja ^^'
Nie przepadam za muzyką Eminema, ponieważ jest napchana komerchą( z resztą jak prawie cała amerykańska muzyka), a mam wrażenie, że przesłanie rapu miało w sobie coś więcej niż trzepanie grubej kasy.
Myślę, że nawijanie o tym jakie jego życie jest ciężkie, bo nie ma co do garnka włożyć, przy obecnej zasobności portfela, mogło by nie przejść. ;]
A i jeszcze co do duetu w Rihanną, to jak Mezo zrobił duet z Kasią Wilk(czy jak tam się nazywała), to wielka napinka, jaki to frajer.. że się sprzedał itd. A jak Eminem robi duet z podobnego pokroju artystką, to dalej jest bossski.. więc coś tu nie tak.
Można lubić albo nie lubić, ale Eminem i Rihanna to "trochę" inny format niż Mezo i jakaś Kasia.
Zresztą zauważ, że wartościujesz muzykę pod względem - to jest komercyjne, to jest niszowe, to jest ambitne, to jest masowe.
To przecież nie ma żadnego znaczenia albo Ci się coś podoba albo nie.
A z tych postaw typu "ja słucham tylko undergroundowej muzyki jestem soo special" się wyrasta, całe szczęście. ;]
Te wszystkie łatki są zbędne, bo ostatecznie liczy się tylko to czy Ci kawałek wpada w ucho i nie ważne jaki to gatunek i jakie relacje ma wokalista z małymi chłopcami.
A kto Ci powiedział, że ja tylko niszowych artystów słucham? Słucham też LP, Nickelback.. to też jest komercja, tylko w zupełnie innym w wydaniu, bo to inny gatunek. Co do tego, że i tak liczy się to co wpada w ucho, to się zgadzam, dlatego zawsze mówię, że nie ograniczam się do jednego stylu, rodzaju, gatunku muzyki
Hehe, ja to raczej w takim stylu Katy Perry, wysmiejcie mnie xP Lubie California Gurls ;p troche babskie ale mi do ucha wpadlo ;] te wszystkie jej utwory fajne sa
Ujme te nasze posty "Są gusta i guściki"
Hehe, ja to raczej w takim stylu Katy Perry, wysmiejcie mnie xP Lubie California Gurls ;p troche babskie ale mi do ucha wpadlo ;] te wszystkie jej utwory fajne sa Ujme te nasze posty "Są gusta i guściki"
Baaa, a tyś pan "gust" ya ? Przepraszam, ale jak ktoś kto słucha Popu może napisać "są gusta i guściki" ? Ewentualnie mogłeś napisać "jest dobra muza i fajna" to bym Ci flaszkę kupił.
System of a Down
Gatunek: Rock, metal i darkwave.
Zespoły: Heavenly(Evil), Sonata Arctica(8th commandment), Haggard(Heavenly Damnation)i wiele innych.
Ja słucham:
Hardstyle:
D-Block & S-Te-Fan, Headhunterz, DJ Coone, Activator, Zatox, Donkey Rollers, Hardstyle Mafia i wiele wiele innych.
Hardcore:
Angerfist, Art of Fighters, Dj Kurt
Nu Metal, Rock i odiany:
Crosscut (Siren), Papa Roach, 30 Second to Mars i wiele innych
Ja w zasadzie z rocka:
Nickelback - świetny zespół, Linkin Park, The Rasmus, P.O.D,
No i z nie rocka uwielbiam ATB, Stinga oraz Gorillaz, a także Within Temptation (to chyba jest gothic).
prawie wszystkie gatunki metalu ( oprócz black metalu), polski Street Punk ( Lumpex75 The Analogs)
zespoły to Soad Slipknot In flames Disturbed Metallica Ac/Dc Bad Religion MegaDeth Iron Maiden Slayer Hunter Maximum The Hormone Black Sabath Ozzy Osbourne