Myślę, wiec jestem ? Przemyślenia Łośka i Kebry

!@#$%^&*()WiTaJciE, sŁiTaŚnEeE pOzDrOwIeNiA oD DwÓcH KrEjZoLoWaTyCh EmOśKóW!)(*&^%$#@!

kCkCkCkCkCx1mln ;***************** >23333332323233232323

Ostatnio po rozmowie z Kebra zastanawialismy się co to myślenie... Nie szło nam łatwo, bowiem ani ja ani Sir Kebra nie mielismy dotychczas z tym mocno do czynienia..

Pewnego dnia, dokładnie 6 października o 20:31 rzekłem do mego sługi "mysle..." wtedy on odpowiedział "Zdefiniuj słowo ' Mysle ', bo jo go nie rozumia." wten jam rzekł "nie wiem... przeca ja nie mysle" on rzekł mówiąc "No to mamy problem" i te słowa zmusiły mnie do myślenia.

Śmierdząca pała(Kebra) doszła do wniosku, że najczęściej myślimy o szczęściu, jak je osiągnać i o tym jak te jakże cudowne szczęście dzielić z bliska, ukochaną osobą, reszta to nuda.

Teraz ja, postaram się zdefiniować definicje myślenia co mogłoby wspomóc tok myślenia, otóż

Myślenie lub rozumowanie to złożony ciągły proces zachodzący w mózgu, polegający na skojarzeniach i wnioskowaniu, operujący elementami ludzkiej pamięci jak symbole/pojęcia/frazy lub obrazy i dźwięki.(napisane własnymi słowami)

Tak, więc teraz wszystko wydaje się prostsze, nieprawdaż?

Jak chcecie tak bardzo to jeszcze coś dodam od siebie.

Ludzkie myślenie jest realizowane przez procesy psychiczne/kognitywne opierające się na systemie pojęć o różnym stopniu konkretności łączone w mózgu w mniej lub bardziej świadomy sposób.

Wg interpretacji A. M. Gadomskiego, proces myślenia jest badany na poziomie dynamiki sieci neuronowych, zaś funkcje myślenia są interpretowane na poziomie symboli jako własności abstrakcyjnego umysłu. W tym ujeciu, procesy mózgowe są nośnikami operacji symbolicznych, takich jak: skojarzenia i wnioskowanie, oraz wspierane są nie świadomymi/podświadomymi operacjami poszukiwania w pamieci.

W komputerowej symulacji myślenia w celu rozwiązania danego zadania tworzy się program operacji oraz w trakcie wykonywania konfrontuje się go z oczekiwanym wynikiem.

Istnieje wiele bardziej i mniej og?lnych modeli myślenia, racjonalnego, irracjonalnego, emocjonalnego, oraz modeli mniej lub bardziej zaleznych od kontestu.Proste co, nieprawdaż?

A wy moi słitaśni i sweatowi bez realnego życia internałci co myślicie o myśleniu?

Łoś i Kebra

Myslales, myslales i za wiele nie wymysliles :) trza bylo dodac, ze te wypociny od polowy textu podales za wikipedia chociaz ... No i zapomniales o mysleniu lateralnym;)

Hmm spodziewałem się takiego "bum" a było tylko "pyk"...

Hmm spodziewałem się takiego "bum" a było tylko "pyk"...

"bum" bedzie pozniej, w sumie chyba za wczesnie, nie ?

Myślę ... że ...

Mogłeś poprostu zamiast tak się męczyć napisać że myślenie polega na Skojarzeniach, Analizy i Wnioskowaniu

ale moim zdaniem myślenie polega na wspominaniu najlepszych chwil życia na przykład jak se przypomnisz jedną z gorszych chwil to wtedy była jedna z gorszych ale jak się dobrze zastanowisz to było śmieszne :D

!@#$%^&*()WiTaJciE, sŁiTaŚnEeE pOzDrOwIeNiA oD DwÓcH KrEjZoLoWaTyCh EmOśKóW!)(*&^%$#@!kCkCkCkCkCx1mln ;***************** >23333332323233232323Ostatnio po rozmowie z Kebra zastanawialismy się co to myślenie... Nie szło nam łatwo, bowiem ani ja ani Sir Kebra nie mielismy dotychczas z tym mocno do czynienia..Pewnego dnia, dokładnie 6 października o 20:31 rzekłem do mego sługi "mysle..." wtedy on odpowiedział "Zdefiniuj słowo ' Mysle ', bo jo go nie rozumia." wten jam rzekł "nie wiem... przeca ja nie mysle" on rzekł mówiąc "No to mamy problem" i te słowa zmusiły mnie do myślenia.Śmierdząca pała(Kebra) doszła do wniosku, że najczęściej myślimy o szczęściu, jak je osiągnać i o tym jak te jakże cudowne szczęście dzielić z bliska, ukochaną osobą, reszta to nuda.Teraz ja, postaram się zdefiniować definicje myślenia co mogłoby wspomóc tok myślenia, otóżMyślenie lub rozumowanie to złożony ciągły proces zachodzący w mózgu, polegający na skojarzeniach i wnioskowaniu, operujący elementami ludzkiej pamięci jak symbole/pojęcia/frazy lub obrazy i dźwięki.(napisane własnymi słowami)Tak, więc teraz wszystko wydaje się prostsze, nieprawdaż? Jak chcecie tak bardzo to jeszcze coś dodam od siebie.Ludzkie myślenie jest realizowane przez procesy psychiczne/kognitywne opierające się na systemie pojęć o różnym stopniu konkretności łączone w mózgu w mniej lub bardziej świadomy sposób.Wg interpretacji A. M. Gadomskiego, proces myślenia jest badany na poziomie dynamiki sieci neuronowych, zaś funkcje myślenia są interpretowane na poziomie symboli jako własności abstrakcyjnego umysłu. W tym ujeciu, procesy mózgowe są nośnikami operacji symbolicznych, takich jak: skojarzenia i wnioskowanie, oraz wspierane są nie świadomymi/podświadomymi operacjami poszukiwania w pamieci.W komputerowej symulacji myślenia w celu rozwiązania danego zadania tworzy się program operacji oraz w trakcie wykonywania konfrontuje się go z oczekiwanym wynikiem.Istnieje wiele bardziej i mniej og?lnych modeli myślenia, racjonalnego, irracjonalnego, emocjonalnego, oraz modeli mniej lub bardziej zaleznych od kontestu.Proste co, nieprawdaż?A wy moi słitaśni i sweatowi bez realnego życia internałci co myślicie o myśleniu?Łoś i Kebra

Grozisz mi?

@UP

Padłem... xD

@Topic

Padłem x2 xD

Ludzkie myślenie jest realizowane przez procesy psychiczne/kognitywne opierające się na systemie pojęć o różnym stopniu konkretności łączone w mózgu w mniej lub bardziej świadomy sposób.Wg interpretacji A. M. Gadomskiego, proces myślenia jest badany na poziomie dynamiki sieci neuronowych, zaś funkcje myślenia są interpretowane na poziomie symboli jako własności abstrakcyjnego umysłu. W tym ujeciu, procesy mózgowe są nośnikami operacji symbolicznych, takich jak: skojarzenia i wnioskowanie, oraz wspierane są nie świadomymi/podświadomymi operacjami poszukiwania w pamieci.W komputerowej symulacji myślenia w celu rozwiązania danego zadania tworzy się program operacji oraz w trakcie wykonywania konfrontuje się go z oczekiwanym wynikiem.

Skąd to skopiowałeś ;) ?

Brono twój post zmusił mnie do myślenia, przeczytałem z 20 razy, ale nadal nie mogę rozwiązać tej zagadki :<.>

RMK nie pij tyle pałer rejta, bo ci wątrobę wysadzi :<.>

Spawn Tak.

Grognak wcale nie miało być bum.

Cree obydwaj dobrze wiemy, że moja znajomość świata nie zna granic, odpowiadając na pytanie, ależ oczywiście że tego nie skiopiowałem tylko użyłem mego wysilonego już mózgu.

Pytam się was moi mili, czy człowiek mający gładki mózg nie myśli logicznie? Może się wypowiedzą osoby z oto takim mózgiem... kebra czekamy.

Ale ze co.... naslac na ciebie deszcz kartofli? :)

Co do myslenia... naz mozg jest jedna wielka niewiadoma... Jest najbardziej skomplikowana rzecza na naszym malym swiecie(w stosunku do calego kosmosu). Kiedys sam zorkminialem na temat naszego mozgu(nie myslenia... ale myslalem.. k**wa jak to brzmi :P ) Patrzysz na reke.. podnosisz ja... zaciskasz... i "myslisz" ile operacji musialo zajsc w naszym mozgu bys to zrobil... jak skomplikowany proces to zapoczatkowal.. ile rakcji w moim mozgu musialo zajsc by to zrobic.... klimat jest facynujacy... a jednak tak obojetny zwyklemu ludziowi... bo jako ze jest to ciekawe.... leje na to :D

Każdy ma inne powody do myślenia, każdy myśli na swój sposób. Matka trojga dzieci myśli, jak je wychować ze swoją małą pensją, alkoholik myśli, jak wykombinować następną połówkę, narkoman - działkę. Bogaci nie myślą, to inni myślą za nich.

Myślenie jest tylko i wyłącznie ciekawe, kiedy robi to ktoś, komu pozostało tylko ono.

Przynajmniej losiu i kebruś doszli do tego ,że głowę można używać, a cały ten mechanizm to fajnuśka sprawka :) Dwa EEMOski ,które pod drzewem dochodzą do nowych myśli filozoficznych.

"Ale ze co.... naslac na ciebie deszcz kartofli?" to roxa XD

Powiadasz, ze nie skopiowales? To przynajmniej trzeba bylo polac troche wody i to co na wiki oblec wlasnymi slowami :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/My%C5%9Blenie

i tu wlasnie myslenie lateralne sie klania :)

HYmm zbyt duużo z tego nie zrozumiałem pewnie dlatego , że nie pomyślałem ;/ Najbardziej podobał mi się styl którym zostało to napisane.

Plagiat!!! Pomyślicie sobie w kiciu :P

HYmm zbyt duużo z tego nie zrozumiałem pewnie dlatego , że nie pomyślałem ;/ Najbardziej podobał mi się styl którym zostało to napisane.

Bo to MÓJ styl, a ta NĘDZNA Pała go nieco przerobiła, by mnie oczernić przed innymi... :P

Ciesz się Łoś, że nie skopiuje tu naszej rozmowy, w której Twój mózg miał okropne lagi... :)

Ale trza przyznać, to nosz pirwszy temat ''tugieder'' i całkiem nie taki zły...

Tera was zmusze do myślenia :blink:

Co myślicie o mojej religii "Flying Spagetti Monster" :P ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

Bo to MÓJ styl, a ta NĘDZNA Pała go nieco przerobiła, by mnie oczernić przed innymi... Ciesz się Łoś, że nie skopiuje tu naszej rozmowy, w której Twój mózg miał okropne lagi... Ale trza przyznać, to nosz pirwszy temat ''tugieder'' i całkiem nie taki zły...

Na forum nie musisz, wystarczy że mi skopiujesz na gg albo na pw :)

@Topic

... yyyy.... Nie wiem co mam powiedzieć... chyba łoś mnie zaraził lagiem...

Tera was zmusze do myślenia Co myślicie o mojej religii "Flying Spagetti Monster" ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster

staree

http://pl.wikipedia.org/wiki/Niewidzialny_Różowy_Jednorożec

to też tego pokroju xd