!@#$%^&*()WiTaJciE, sŁiTaŚnEeE pOzDrOwIeNiA oD DwÓcH KrEjZoLoWaTyCh EmOśKóW!)(*&^%$#@!
kCkCkCkCkCx1mln ;***************** >23333332323233232323
Ostatnio po rozmowie z Kebra zastanawialismy się co to myślenie... Nie szło nam łatwo, bowiem ani ja ani Sir Kebra nie mielismy dotychczas z tym mocno do czynienia..
Pewnego dnia, dokładnie 6 października o 20:31 rzekłem do mego sługi "mysle..." wtedy on odpowiedział "Zdefiniuj słowo ' Mysle ', bo jo go nie rozumia." wten jam rzekł "nie wiem... przeca ja nie mysle" on rzekł mówiąc "No to mamy problem" i te słowa zmusiły mnie do myślenia.
Śmierdząca pała(Kebra) doszła do wniosku, że najczęściej myślimy o szczęściu, jak je osiągnać i o tym jak te jakże cudowne szczęście dzielić z bliska, ukochaną osobą, reszta to nuda.
Teraz ja, postaram się zdefiniować definicje myślenia co mogłoby wspomóc tok myślenia, otóż
Myślenie lub rozumowanie to złożony ciągły proces zachodzący w mózgu, polegający na skojarzeniach i wnioskowaniu, operujący elementami ludzkiej pamięci jak symbole/pojęcia/frazy lub obrazy i dźwięki.(napisane własnymi słowami)
Tak, więc teraz wszystko wydaje się prostsze, nieprawdaż?
Jak chcecie tak bardzo to jeszcze coś dodam od siebie.
Ludzkie myślenie jest realizowane przez procesy psychiczne/kognitywne opierające się na systemie pojęć o różnym stopniu konkretności łączone w mózgu w mniej lub bardziej świadomy sposób.
Wg interpretacji A. M. Gadomskiego, proces myślenia jest badany na poziomie dynamiki sieci neuronowych, zaś funkcje myślenia są interpretowane na poziomie symboli jako własności abstrakcyjnego umysłu. W tym ujeciu, procesy mózgowe są nośnikami operacji symbolicznych, takich jak: skojarzenia i wnioskowanie, oraz wspierane są nie świadomymi/podświadomymi operacjami poszukiwania w pamieci.
W komputerowej symulacji myślenia w celu rozwiązania danego zadania tworzy się program operacji oraz w trakcie wykonywania konfrontuje się go z oczekiwanym wynikiem.
Istnieje wiele bardziej i mniej og?lnych modeli myślenia, racjonalnego, irracjonalnego, emocjonalnego, oraz modeli mniej lub bardziej zaleznych od kontestu.Proste co, nieprawdaż?
A wy moi słitaśni i sweatowi bez realnego życia internałci co myślicie o myśleniu?
Łoś i Kebra