Mysz do gier >100zł

Po wielu latach użytkowania solidnej A4Tech X-750, którą kupowałem za 98 zł, najwyższy czas na wymianę. Nie chcę wydawać fortuny, zawsze kupowałem klawiatury, słuchawki czy myszki za 40-100 zł i nie czułem się gorzej. Czy te wszystkie myszki gamingowe i modele po kilkaset złotych to nie pic na wodę i płacenie za markę + bajery? Nie wydaje mi się, aby takie myszki czy klawiatury dawały przewagę w grach. Jeśli jest inaczej to chętnie się dowiem jak to wygląda.

A więc chciałbym jakąś dobrą mysz do gier, najlepiej w miarę podobną do używanej aktualnie przeze mnie. Cena to max 100 zł a najlepiej koło 50 zł o ile faktycznie te droższe myszki nie mają jakiejś super przewagi, nie oferują więcej i nie warto jednak dołożyć. Może po prostu niech ktoś kto się dobrze orientuje w temacie poleci najtańszą, ale która jednocześnie nie będzie tracić pod względem wydajności czy czegoś tam do reszty droższych myszy.

No i bym zapomniał o najważniejszym, chciałbym minimum 2 a najlepiej więcej bocznych przycisków, które można sobie przypisać w grze do różnych funkcji tzw. bindy. Do tego kabel "sznurkowy/oplatany"? Wiadomo o co chodzi. Ten gumowy w moim a4techu jest już cały poprzecinany aż dziw, że mysz dalej działa.

Będę wdzięczny za jakieś propozycje, pomoc w wybraniu odpowiedniej myszy. Dzięki z góry.

Sprawdź może A4tech Bloody V7 / V7M
Miałem 2 lata V7. Szwankował mi klawisz, więc kupiłem niedawno wersję V7M, podobna, ale z aluminiowymi ślizgaczami. Kabel jest taki jak w żelażkach aka oplatany. Ma 2 boczne przyciski wstecz i dalej, ale możesz coś do nich przypisać.
Ma jakieś tam oprogramowanie i guziki takie 3, które wprowadzają "niby" jakiś tryb strzelania headshotów, który jest gówniany. Można regulować dpi używając 1 przycisku pod scollem. Z tego co pamiętam to 600, 800,1200,1600 i 3200 DPI. Cena nie jest wygórowana, za 70 złoty możesz kupić z podkładką od nostromo w gratisie.
Pozdrawiam.

Zanim zapytasz o myszkę, to podaj chwyt:

http://www.test-gear.pl/gripy/

Z tymi gamingowymi myszkami to jest tak - niektóre myszki są przereklamowane, a inne warte swojej ceny. A to, jaką potrzebujesz, zależy od tego, w co grasz. Jeśli casualowo pogrywasz sobie w singlówki, albo mmorpgi w których chirurgiczna precyzja nie jest wymagana - wtedy nada się praktycznie każda myszka optyczna z marketu, aby dobrze leżała w dłoni. (laserowych nie polecam, te sensory cierpią na akcelerację, więcej o tym przeczytacie choćby tu: http://www.test-gear.pl/poradniki/slownik-pojec/ ) Jeśli grasz w jakieś poważniejsze FPSy, albo jesteś kompetetywnym graczem w cokolwiek, to dobra myszka zapewni przewagę, niektóre sensory praktycznie idealnie odwzorowują ruchy myszką, np. PMW3310DH, obecny w takich myszkach, jak steelseries rival czy zowie fk-1. Te myszki kosztują lekko ponad 200 zł, wydawanie większej ilości pieniędzy na myszkę jest bez sensu. Co do klawiatur, w większości przypadków klawiatura mechaniczna nie zapewni kolosalnej różnicy, po prostu jest wygodniejsza, chociaż niektórzy ludzie nadal preferują standardowe gumiaki.

Może troszkę wykroczę poza cenę w której poszukujesz myszki, ale sam używałem przez 3 lata myszki a4tech x7 750bk. W środę mi się zepsuła i szukałem też dobrej myszki dla siebie. Po poszukiwaniach znalazłem takie cudeńko https://cdp.pl/mysz-kova-max-performance.html
Używam drugi dzień i po przesiadce z x7 pasuje mi idealnie.

Pomijajac kwesti chwytu, sensora (dpi) i innych predyspozycji to w tej cenie jest pare propozycji. Z uwagi na stara myszke to moze A4tech Bloody A9.

Aczkolwiek warto by bylo dolozyc 50zl do Func MS-2 ktory na morele.net jest aktualnie w promocji i kosztuje 149 (normalnie 300+) gdybys chcial wiedziec o tej myszy wiecej zerknij na moja recenzje.

Dopóki nie jesteś jakimś mega profesjonalnym graczem to myszka nie ma większego znaczenia. Wiadomo, że będzie ogromna różnica między myszką za 10 zł z kiosku, a dobrą myszką za 70-100 zł, ale wszystko co powyżej to już nie ma żadnego znaczenia dla przeciętnego gracza. Niedawno też postanowiłem sobie w końcu kupić jakąś w miarę porządną myszkę, a nie za 15 zł i kupiłem Tracer Recon za około 70 zł. Sprawuje się świetnie, chodzi o niebo lepiej od poprzedniej, ma oplot ma kablu, w pełni programowalne 9 przycisków nie licząc oczywiście tych dwóch głównych, dobra jakość wykonania, możliwość dostosowania wagi, program do przypisywania funkcji do przycisków do myszki, sporo opcji dostosowania DPI i tak dalej... Taka myszka ma nawet więcej niż potrzebuje przeciętny gracz. Musiałem tylko wyłączyć jedno debilne podświetlenie i zakleić trochę diodę od DPI, bo wali po oczach w nocy i odwraca uwagę od monitora. W każdym razie klawiatury w grach to już używam praktycznie tylko do poruszania się wasd, a resztę robię myszką.

Od siebie mogę polecić Ci tą: http://www.morele.net/mysz-tracer-sniper-trm-503-usb-avago9500-492967/

Regulacja wagi, bardzo fajny programik do regulacji dpi i podświetlenia... Co prawda ma gumowy kabel, ale mam ją już dość długi czas i wydaje się solidny, bo nic mu się nie dzieje ;d

Bardzo fajnie leży w dłoni, ma bardzo przyjemne w dotyku antypoślizgi. Tylko ostrzegam, że myszka jest trochę mała, w większej łapie może być niewygodna.

Dzięki za propozycje. Jeśli o mnie chodzi to często szarpię kablem lub przygniatam biurkiem do ściany itd. dlatego kabel w oplocie musi być na 100%. Ta moja x7 ma te gumowe antypoślizgi? jakoś tak się to chyba nazywa, z jednej strony i nie jestem do tego przekonany. Zbiera się tam zawsze jakiś brud, kciuk się od tej gumy poci, więc wydaje mi się, że bez tego byłoby lepiej. Co do tych stylów trzymania myszki to u mnie chyba będzie to claw grip, ale i tak nie umiem tego obliczyć z resztą nie są podane wymiary tych myszy na stronach.

Z tego co tu mówicie to wybierałbym spośród tych niżej. Która będzie pasować pod ten cały claw grip?

A4Tech Bloody V7 / V7m
Tracer Recon
Func MS-2

Te dwie pierwsze w podobnej i niskiej cenie. Do tracera się zraziłem przez 2 wadliwe klawiatury, więc chyba wolałbym A4Techa bo sprawdzone, tańsze i bez gumy, którą ten tracer ma po bokach.
Co do 3 opcji to na pewno dużo droższa a ja jakoś zawodowo grać nie zamierzam. Nie ma gumy, co jest plusem.

Czyli co, pierwszą opcję mogę śmiało brać czy jest gorsza od tych dwóch pozostałych?

Po wielu latach użytkowania solidnej A4Tech X-750, którą kupowałem za 98 zł, najwyższy czas na wymianę. Nie chcę wydawać fortuny, zawsze kupowałem klawiatury, słuchawki czy myszki za 40-100 zł i nie czułem się gorzej. Czy te wszystkie myszki gamingowe i modele po kilkaset złotych to nie pic na wodę i płacenie za markę + bajery? Nie wydaje mi się, aby takie myszki czy klawiatury dawały przewagę w grach. Jeśli jest inaczej to chętnie się dowiem jak to wygląda.

A więc chciałbym jakąś dobrą mysz do gier, najlepiej w miarę podobną do używanej aktualnie przeze mnie. Cena to max 100 zł a najlepiej koło 50 zł o ile faktycznie te droższe myszki nie mają jakiejś super przewagi, nie oferują więcej i nie warto jednak dołożyć. Może po prostu niech ktoś kto się dobrze orientuje w temacie poleci najtańszą, ale która jednocześnie nie będzie tracić pod względem wydajności czy czegoś tam do reszty droższych myszy.

No i bym zapomniał o najważniejszym, chciałbym minimum 2 a najlepiej więcej bocznych przycisków, które można sobie przypisać w grze do różnych funkcji tzw. bindy. Do tego kabel "sznurkowy/oplatany"? Wiadomo o co chodzi. Ten gumowy w moim a4techu jest już cały poprzecinany aż dziw, że mysz dalej działa.

Będę wdzięczny za jakieś propozycje, pomoc w wybraniu odpowiedniej myszy. Dzięki z góry.