Mysz gamingowa z panelem bocznym do gier MMO

Słyszałem, że ten REDRAGON 901B ma problem z bocznymi klawiszami - rozregulowują się.

Możliwe, nie wiem, mam go od paru dni, i sprawuje się na 5. Bije na głowe titanwolfa drozszego o 60zl. zajechałem 2 razer nagi. W jednej padl laser, w drugiej wytarły sie kliki i musialem podklejac aluminiowymi podkladkami, scroll tez padl. Nie wiem dlaczego razer tak ceni ten wadliwy syf.

A ja od siebie polecę kruger and matz gm 50, mam od prawie roku, śmiga aż miło, 12 dodatkowych przycisków w pełni programowalnych, ma regulację wagi, świetnie leży w średniej wielkości dłoni i koszt około 130zł,

No ja mam tą myszkę (ma ona kilka nazw, uzależnionych od rynku na który jest przeznaczona) od roku i z klawiszami bocznymi nie ma żadnego problemu. Po tym roku tylko ze scrollem jest problem, pewnie winą tego jest to, że jego szczelina jest dosyć duża co ułatwia wpadanie tam brudu. Ma to też swój plus taki, że można spróbować wcisnąć tam wykałaczkę czy coś takiego i próbować czyścić bez rozbierania.

Co do Logitech G Pro Wireless to nawet nie będe tego komentować, ktoś chyba zapomniał dać przecinek w cenie tej myszki. Obrzydliwy design taniej chińskiej myszki za 5 zł (a nie 500), no i nie ma tyle przycisków ile założyciel tematu szukał. Serio nie wiem kto to kupuje i jeszcze ma odwagę chwalić, ja bym się nie przyznawała, że trzymam takie coś w domu ;D

Grają bo to ich sponsor. Kto normalny patrzy czym grają esportowcy, skoro to zawsze są sponsorzy i to tylko marketing. Po co przepłacać. Razer jest tak samo przereklamowany i opiera się tylko na sponsoringu.

Swoją drogą sprzęt gamingowy też zawsze jest “fikuśny” i ogólnie ładny, logitech jednak chyba zwolnił wszystkich designerów bo od lat robią sprzęt po prostu brzydki.

A kto tu chce być pro? Założyciel tematu chciał po prostu myszkę z 9/12 przyciskami, nie planuje zostać e-sportowcem. Więc chyba tematy pomyliłeś kolego.

P. S. W gry gra się przede wszystkim dla przyjemności, a nie żeby powiększać sobie e-penisa :wink:

@Edit: To niezła kryptoreklama, leci report xD

Ja używałem steelseries i gdy siadła to już mi szkoda kasy było i kupiłem tanią myszkę do gier -> 4 miesiąc i nadal jest super :slight_smile:
https://eltkom.pl/mysz-komputerowa-gamingowa-trust-gxt138-x-ray.html

Polecam trzymać się od Nagi jak najdalej. To już nie ta jakość co dawniej. Ich myszy są obecnie bardzo awaryjne.

Zastanawiam się tylko, jak śmiga Corsair Scimitar. Mieszkam w małym mieście i nie miałem okazji się nim pobawić w żadnym sklepie.

jak dorwę gdzieś na wystawie przy okazji to Ci dam znać :wink:

miałem przez lekko ponad rok tę myszkę z tematu lioncast lm30 i nagle z dnia na dzień zrobił się dwuklik - zużyły się mikroprzełączniki, niestety, bolączka nowych myszek.
myszka poleciała na gwarancje i oddali hajs bo już jej nigdzie nie ma w xkomach.

Ej ale szybkość poruszania myszki ustawia się w opcjach gry lub panelu sterowania Windowsa. Jak jest za szybko, można zwolnić. Więcej dpi daje tylko większą precyzję. Na samych myszkach zazwyczaj też jest przycisk do zwiększania szybkości