Mysz gamingowa z panelem bocznym do gier MMO

Cześć. Potrzebuję porady w zakupie mysi pod MMO. Ciężko znaleźć rzetelne opinie w internetach o myszkach gamingowych, w miarę tanich, z panelem bocznym. Dlatego mam nadzieję, że ktoś znający się na temacie, posiadający może taką, mógłby mi coś polecić. Oglądałem w sklepach, najbardziej mi do gustu przypadła razer naga trinity, wymienne panele boczne, do wyboru, jakościowo bardzo dobra, wiadomo razer, ale koszt 360zł za mysz jest dość sporawy. Niemniej, jeśli nie ma choćby podobnych jakościowo myszek, tyle że o połowę tańszych, plus nie musi być wymienny panel boczny, byleby zawierał z 9 przycisków nie trzeszczących, rozwalających się itp, to zacisnę zęby i wyściułam na tego razerka. Najpierw jednak chciałem się poradzić.

Ps. może ktoś testował lioncast lm30? Trafiłem na nią w xkomie, ale nie mogłem przetestować bo nie była na wystawie. Opinie są w miarę, ma 12 przycisków z boku i obciążniki:

Ja osobiście mam tę myszkę:
https://www.morele.net/mysz-redragon-firestorm-black-red-mmrgr02ugb00-1487140/

Widzę, że strasznie staniała, bo ja za nią dałam coś koło 200 zł. Mam ją od roku i nie narzekam, oczywiście scroll już trochę szwankuje, ale to w myszkach nic nowego i wystarczy go przeczyścić (najlepiej rozebrać myszkę, ja osobiście jestem na etapie zdobycia preparatu rozpuszczającego włosy, wprowadzę go rurką do środka i tak spróbuję rozpuścić to co blokuje scroll bo szczerze w rozbieranie się nie chce bawić)

1lajk

Też szukałem takiej myszy do niedawna. Przeglądałem setki recenzji i najlepiej moim zdaniem wychodzi obecnie Corsair scimitar pro RGB.

2lajki

Logitech g600 uzywam od 5-6lat cena ok 180zl.
https://www.morele.net/mysz-logitech-g600-mmo-gaming-mouse-black-910-002865-492243/

1lajk

Tej myszy niestety już nie kupisz nowej (co najwyżej refurbished).

Genesis polecam.

1lajk

Mówisz o tej? - https://www.euro.com.pl/myszy/genesis-mysz-dla-graczy-genesis-xenon-770.bhtml?gclid=Cj0KCQjwrMHsBRCIARIsAFgSeI2kpeTSLmvtE8W9Qp6y0pE-nSb5PtLPADdARfNPzSUoeuCiNgTYXQEaArAEEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Wygląda ciekawie. To jakiś nowy model z tego co czytam. Co prawda nie ma aż tylu przycisków jak wspomniane już myszki, ale dodatkowe 9 powinny zrobić robotę.

Dziękuję wszystkim za polecenia :slight_smile:

Tydzień temu miała premiera myszki genesis xenon 770. Sam ją kupiłem i jestem niesamowicie zadowolony. Może nie ma tylu przycisków bocznych co Razer Naga, aczkolwiek 9 w zupełności wystarcza, a dzięki temu, że jest ich mniej są większe i lepiej się w nie klika. Wcześniej miałem właśnie Nagę i uważam, że Genesis jest (przynajmniej w moim odczuciu) lepszy.

1lajk

Mam Lioncasta już 2 rok, napie*dalam codziennie i wszystko działa tak samo dobrze, jak na początku. Myszka może być dostosowana pod Twoje widzimisię pod każdym kątem dzięki dołączonemu programowi, każdy przycisk możesz zbindować, dosłownie każdy, kolorki możesz zmieniać jak chcesz, tryby pulsujące szybko/wolno, stały. Na myszce możesz przypisać 4 tryby dpi, w zakresie 50 - 16400, które możesz dowolnie zmniejszać/zwiększać. A z cech fizycznych to dobrze leży w łapie, masę myszki możesz też dostosować poprzez dołączone do niej ciężarki, przyciski się nie zacinają (po dwóch latach), prawy i lewy raczej średnia głośność klikania, panel boczny dość cicho klika.

1lajk

Osobiście używam Corsair Scimitar Pro, do wyhaczenia na allegro nawet za 200zl, ja nową kopiłem jakoś za 250 “żółtą”
Szukaj myszek powystawowych, one są nowe tylko na przykład leżały za szybą

2lajki

taka z przynajmniej 16k dpi by nie męczyć nadgarstka

1lajk

16k DPI? A kto tego używa? Przy FullHD 2,5k to już jest wystarczająco dużo. Mnie ten scimitar podoba się również dlatego, że ma ruchomy panel boczny i można go sobie dostosować chociaż ten genesis też wygląda ciekawie, ale obstawiam gorszą jakość wykonania.

1lajk

To prawda, w obecnej myszce używam 2k dpi i jest wystarczające dla mnie imo. Próbowałem do 4k i było dla mnie za dużo/za szybko.

Btw. Wahałem się między genesisem a lioncastem, ale ostatecznie zamówiłem tego nowego genesisa, wyglada konkretnie. Zobaczymy jak będzie śmigał w praktyce. Dziękuję wszystkim za pomoc.

1lajk

Właściwie ja 16k dpi używałam tylko do grania w Dead by Daylight jako surv, bo tam praca kamery i rozglądanie się jest bardzo ważne, więc 16k było jak ulał, chociaż momentami miałam wrażenie, że i to było za mało ;D

I to jedyna gra gdzie znalazłam tego zastosowanie.

mam tego scimitara pro i jest bardzo dobry :slight_smile:

Odpowiedź jest prosta. To co najlepiej leży Tobie w dłoni, ORAZ ma długi termin gwarancji.

Osobiście polecam Nagę - mam od 2 lat i żadnych problemów.

G602 bez kabla bateria długo trzyma 8 programowalnych guzików

Od niedawno posiadam mysz REDRAGON 901B 135zl, mysz genialna! nie odbiega wiele od razer nagi! Nie przeplacaj.

Edit: Zapomniałem dodać, że mysz nie jest najlepszy wyborem dla ludzi o długich palcach, mam średniej wielkości dłonie i leży doskonale.

1lajk

Osobiście od dłuższego czasu używam:
Logitech G602

Ale zauważyłem, że w preorderze można zamówić:
Logitech G604 i zastanawiam się czy nie zamówić gryzonia:D :slight_smile:

Dwie najbrzydsze myszki tego stulecia i jeszcze za tak chory hajs :o