Witam, zjeździłem dzisiaj masę marketów, ale wszędzie napchane tego samego, dosłownie. 2-3 marki po 50 różnych modeli tak samo wyglądających (głownie genesis natec i jakieś tracery). Nie można tego ani dotknąć czy wygodnie leży ani sprawdzić tylko trzeba w ciemno po pudełkach wybierać także oczywiście nic nie kupiłem. Zwracam się więc z prośbą o doradzenie co i gdzie warto byłoby kupić a niżej co dokładnie potrzebuję
- Budżet max. do 200zł, ale to ekstremalny limit bo powyżej 70-80zł za mysz lub słuchawki wolę nie dawać, nie jestem jakimś pro graczem.
- Mysz do gier pod strzelanki, koniecznie 2 dodatkowe (boczne) przyciski oraz kabel w oplocie. Nie chcę masywnych, plastikowych kloców.
- Słuchawki nauszne z mikrofonem do gier oraz muzyki, kabel w oplocie.
Z góry dzięki za pomoc
Mysz i słuchawki do 100zł sztuka
Mycha to może bloody A90 ma wszystko to czego oczekujesz i kosztuje koło 80zł, słuchawki SteelSeries Spectrum 5XB (XBOXOWE) ~100zł - chyba najlepszy stosunek cena/jakość jedyny minus trochę krótki kabel
Słuchawki:
- Superlux HD681 + Zalman ZM-MIC1/Trust Starzz (~100 zł/~20 zł/~40 zł)
- Sharkoon Shark Zone H10 (~100 zł)
Myszka:
- Bloody V7/AL90 (~60 zł/~100zł)
- Tracer Sniper (~100 zł)
- Sharkoon Drakonia (~120 zł)
- Rival 100 (~130 zł)
Jeżeli szukasz czegoś jeszcze tańszego to kup to co Ci się spodoba. I tak będzie to gniot. Osobiście polecam dołożyć do czegoś znacznie lepszego bo różnica w jakości/przyjemności jest naprawdę spora, ale...
Mysz a 4tech bloody + koniecznie podkładka
http://allegro.pl/sluchawki-superlux-hd-681-evo-mkii-2-pady-kabel-i6029995817.html
KONIEC, KROPKA
Na prawdę 100zł+ za jedną rzecz trzeba dać? Ja swojego A4tech X750 miałem chyba z 8 lat? już nie pamiętam drogi jakoś nie był, za słuchawki też dawałem 50zł z TDK tylko się ułamało ucho, ale jakościowo były super dla mnie. Nie gram w CS'y itp. Ta bloody A90 na 1 rzut oka wygląda na wygodną, AL90 ponad 100zł, aż tak się różnią oprócz ceny? Bloody v7 ma znajomy i żałuje, podobno niewygodna i twarde klawisze czy coś.
@Duo, mysz bez dodatkowych przycisków i oplotu, słuchawki bez mikrofonu i oplotu.
Dzięki w każdym razie za propozycje, poczekam może jeszcze ktoś coś ciekawego poleci.
Mam tą A90 przesiadłem się z razera DA który służył mi z 6 lat i powiem, że jest ok, jedynie mam zastrzeżenie do tego, że przyciski boczne mogły by być trochę niżej, ale pewnie muszę się na nowo "przyzwyczaić"
Ja mam bloody v8m (60-80zł) i na niej wbiłem globala w csie. Ta myszka posiada 2 dodatkowe przyciski z boku, oraz oplot.
a4tech bloody v7, metalowe slizgacze, kabel w oplocie, sprawuje się idealnie tym bardziej grasz w mmo dzieki oprogramowaniu do myszki mozesz ustawic makra
Wezmę coś z a4techa za ~70zł w sumie w strzelanki nie gram bo czekam aż coś wyjdzie a do gier singleplayer czy mmorpg to nie potrzebuję drogiej myszki.
Dołożę sobie do słuchawek bo mam strasznie głośną okolicę i czasem w domu. Chciałbym jakieś słuchawki, które mocno wygłuszają z otoczenia, możecie coś polecić? Z mikrofonem ofc i kabel w oplocie koniecznie. W ogóle jak poznać po słuchawkach czy będą dobrze wygłuszać?
Witam, zjeździłem dzisiaj masę marketów, ale wszędzie napchane tego samego, dosłownie. 2-3 marki po 50 różnych modeli tak samo wyglądających (głownie genesis natec i jakieś tracery). Nie można tego ani dotknąć czy wygodnie leży ani sprawdzić tylko trzeba w ciemno po pudełkach wybierać także oczywiście nic nie kupiłem. Zwracam się więc z prośbą o doradzenie co i gdzie warto byłoby kupić a niżej co dokładnie potrzebuję
- Budżet max. do 200zł, ale to ekstremalny limit bo powyżej 70-80zł za mysz lub słuchawki wolę nie dawać, nie jestem jakimś pro graczem.
- Mysz do gier pod strzelanki, koniecznie 2 dodatkowe (boczne) przyciski oraz kabel w oplocie. Nie chcę masywnych, plastikowych kloców.
- Słuchawki nauszne z mikrofonem do gier oraz muzyki, kabel w oplocie.
Z góry dzięki za pomoc