Myszka dla gracza +-120zł

Witam!

Potrzebuje myszki do gier. Gram głównie w fps'y(cs go),moba(lol). Chciałbym, abyście doradzili mi jaką myszke kupić - czy przewodową czy bezprzewodową itp. , bo ja kompletnie się na tym nie znam. Budżet to +-120zł.

Z góry dzięki!

Było tyle takich tematów. Nikt nie wymysli ci innych modeli niz te o których juz pisali. I tak wiekszosc uzytkowników tego forum to laicy i polecaja to co wlasnie trzymaja w dłoni. Wejdz na pożądne forum komputerowe dziale urządzenia wskazujące poczytaj tematy w których wypowiadaja sie ludzie naprawde znający sie na tym. Lub w ostatecznosci załóż post tam. Jeśli nie znasz takich stron internetowych napisz na PW to Ci polece jakąs

Chyba trzeba Będę kopiował ten post w każdym nowym temacie o myszkach zakładanym co 2 dni

Jeśli chodzi o firmę polecam Logitech (budżetowe myszki Logitecha też dają radę i warto wziąć je pod uwagę przed ewentualnym zakupem). Jeśli zależy ci na większeij ilości przycisków i myszkach a'la gamingowych warto rozejrzeć się w asortymencie A4Tech-a (dobry wskaźnik cena/jakość).

A4tech x7,cena okolo 80zl a ma specyfikacje jak te razery po 300 ;)

http://allegro.pl/myszka-do-komputera-microsoft-wmo-1-1a-itmarket-i4491409891.html

Ja to bym bral. Tez bede to kupowac. Mozna ja programami podkrecic i jest genialna.

Ja się bawię od paru lat na A4tech V-track F4 za około 80 zł. Heady wchodzą gładko, sprzęt nie stracił na skuteczności od dnia zakupu i jest dobrze wposażona (np. obciążniki, które można w każdej chwili wyjmować, parę poziomów czułości pod oddzielnym przyciskiem na myszy i ogólnie projekt, wygoda).

Slyszałem że te V-track'i od A4techa są słabe. Sam mialem x7 i nie przypadł mi do gustu. Wybór zależy też od grip'u. Trzymasz myszkę dłonią czy palcami? Osobiście mogę ci polecić Razer Abyssus'a. Doskonały do claw gripu. Sam używam.

osobiscie moge polecic mało znaną firme draconia. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/sharkoon-drakonia-gaming-mouse-myszka-dla-wymagajacych-graczy-cena-specyfikacja.html jestem w posiadaniu tej myszki juz od kilku miesiecy i naprawde nie moge o niej powiedziec nic zlego.

Dzz

A to da się używać? To ma tylko 400DPI :D

...

No i się zaczeło to co pisał Orthank.

Ludzie ile wy mieliście myszek w łapie... ba u siebie? No-name'y + mysz którą aktualnie używacie i jest "Super duper"?

Osobiście nagradzał bym chyba takie posty "mam i polecam" i chyba zaczne to robić.

A ja takiej nie mam.

Kolejny twór a4tech tym razem z eleganckim czujnikiem avago 9800, nie mam ale w ręku trzymałem i bardzo solidnie wykonana z dobrych materiałów no i mi osobiście się podoba:

http://www.agito.pl/mysz-a4-tech-bloody-sniper-zl5-64-969252.html?cid=4862&attr=1-52

Ile razy można was prosić żebyście nie polecali nikomu tego gejmingowego szitu typu A4Tech na V-Tracku?! Naprawdę aż tak nienawidzicie ludzi, że doradzacie im zakup tego? Poza tym takich tematów był chyba miliard więc polecam poszukać czegokolwiek zanim temat założysz, bo nie wyróżnia się on niczym i jak chcesz to mogę ci podrzucić linki do 20 takich tematów i to z tego forum.

@XarduneK popieram, bo jeszcze chłopak to kupi...

Fakt ta nowa seria nie wygląda źle... ale jak jest faktycznie?

Jeszcze z nią styczności nie miałem.

Jako iż ofertę w okolicach 100zł mają sporą... przydały by się informacje jak preferowany chwyt myszy oraz wielkość dłoni.

Bo myszka podana przez FleshGordon'a jest zdecydowanie pod clawgrip'a

Ile razy można was prosić żebyście nie polecali nikomu tego gejmingowego szitu typu A4Tech na V-Tracku?! Naprawdę aż tak nienawidzicie ludzi, że doradzacie im zakup tego? Poza tym takich tematów był chyba miliard więc polecam poszukać czegokolwiek zanim temat założysz, bo nie wyróżnia się on niczym i jak chcesz to mogę ci podrzucić linki do 20 takich tematów i to z tego forum. @XarduneK popieram, bo jeszcze chłopak to kupi...

bla bla bla bla bla, 2 lata używałem tego gamingowego shitu v5 i przekazałem dla brata bo zakupiłem sobie Genius Gila i nie uwierzysz dalej działa, a mało tego złego słowa na nią nie powiem mimo że jeszcze w tamtym modelu siedzą totalnie lipne czujniki

DzzA to da się używać? To ma tylko 400DPI

Sa programy do podkrecania dpi. Najlepsi gracze na tym grywali i wielu nadal na tym gra.

Ile razy można was prosić żebyście nie polecali nikomu tego gejmingowego szitu typu A4Tech na V-Tracku?! Naprawdę aż tak nienawidzicie ludzi, że doradzacie im zakup tego? Poza tym takich tematów był chyba miliard więc polecam poszukać czegokolwiek zanim temat założysz, bo nie wyróżnia się on niczym i jak chcesz to mogę ci podrzucić linki do 20 takich tematów i to z tego forum. @XarduneK popieram, bo jeszcze chłopak to kupi...

jeszcze pytanko do ciebie, czy mysz a4tech z czujnikiem AVAGO 9800 na pewno używa technologi V-Track ?

@Xardunek Ja pomijając noname'y mógłbym trochę powymieniać:

Razer abyssus

Gigabyte m8600

Logitech g500

Sharkoon draconia black

CMStorm advanced Sentinel II

Steelseries Rival

I z tych wszystkich myszek poleciłbym jedynie tego Logitecha g500 i Steelseries Rival niestety obydwie wykraczają poza budżet .

Iean

Zwróć uwagę że wcześniej w tym temacie się nie wypowiedziałęś... więc do ciebie nie piłem :P

Narazie pozostaje czekać by autor odpowiedzial na to:

..przydały by się informacje jak preferowany chwyt myszy oraz wielkość dłoni...

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/64680-myszka-do-cs-go/ - polecam poczytać, dopiero co koledze z forum pomagałem wybrać mysz.

Ok dzięki za pomoc, z tego co widzę, to duży wybór. Co do chwytu myszki to nie mam pojęcia, a wielkość dłoni to conajmniej średnia xd Jeszcze mam pytanie, jaką podkładkę do tych myszek np. do tej http://www.benchmark.pl/aktualnosci/sharkoon-drakonia-gaming-mouse-myszka-dla-wymagajacych-graczy-cena-specyfikacja.html.

Do lasera tylko twarde podkładki a to koszt 60zł+

Jeśli chcesz kupić tanią i materiałową odpuść... lepiej będzie się tobie pracowało na zwykłym blacie.

P.S. Swoją drogą będę miał do sprzedania mysz Corsair Vengeance M90/M95.

Aczkolwiek cena pewnie w okolicach 200.