witam, planuje zakup nowej myszki, szukam myszki do 100 zł. oczywiście bez wysyłki bo tego nie doliczam, chodzi mi o samą myszkę bezprzewodową z akumulatorem, znalazłem jedną ciekawą mysz, po której opiniach moge stwierdzic iz jest ona godna uwagi, posiada ciekawa funkcje wsparcia w FPS'ach oraz ma ładny design http://www.morele.net/a4-tech-bloody-r8-wireless-617939/ , brac tą mysz czy może polecicie coś lepszego w tej cenie ?
Myszka do 100 zł
Był już taki temat http://mmorpg.org.pl/forum/topic/63880-myszka-do-grania-do-100-zl/#entry479345
i tam też odpowiedzialem więc nie będe się powtarzał.
@up
gdybyś czytał uważnie, szukam myszki bezprzewodowej a Ty mi polecasz to czego nie oczekuje, wiec nie dzieki kolego ale nic z Twojego zakresu "gejmingowego" nie mam zamiaru wybierać.
Jak do fps i fajny design to polecam ci Tracer Recon Avago 9500. Posiada chyba 6 porogramowalnych przycisków ( w tym macro ) dobrze się trzyma w dłoni i po bokach posiada gumki. Aktualnie kostuje jakoś ~90 zł.
gram głównie w lola i różnego rodzaju fpsy
W tych ramach cenowych, odpuść sobie podejść specyfikacji myszki pod grę. Skup się na tym żeby miała optyczny lub laserowy sensor avago. Jak taki ma, to po prostu kupuj, niczego lepszego nie znajdziesz.
czyli boody r8 to dobry wybór w tej cenie ?
Osobiście nie polecam brać myszki bezprzewodowej, a to dlaczego? Tego rodzaju sprzęt wydaje się być dopracowany do perfekcji lecz jednak nie jest, myszki bezprzewodowe są ciut wolniejsze od tych na kablu. Sygnał jaki musi przejść z myszki do urządzenia odbierającego które przetwarza je do komputera oraz komputer musi je przetworzyć, inaczej jest jeśli chodzi o myszkę na kablu sygnał jest od razu przetwarzany przez komputer. Przykładem może być internet na kablu który jest stabilny i ciągły niż ten bezprzewodowy który jest zmienny i wolniejszy. Do tego dochodzi jeszcze ładowanie/wymiana baterii. Może wam się wydawać że super myszka przewodowa nie jest mu potrzebna bo to nie jakiś e-sportowiec, któremu są potrzebne nanosekundy do odpowiedniej reakcji, lecz nawet zwykłemu graczowi odpowiednia myszka jest potrzebna, jeżeli nie chcesz rzucać tak zwanymi "kur**mi na prawo i lewo", albo mówić"ja pierwszy użyłem tego skilla" czy coś to polecam myszkę na kablu. Jeżeli już koniecznie uparłeś się na myszkę bezprzewodową to myszka którą wysłałeś jest w tej cenie dobrą myszką a seria Bloody od A4Tech to bardzo dobra seria. Jednak jeżeli zmieniłem twoje zdanie to polecam:
http://www.ceneo.pl/24884210 (Polecam, sam używam)
http://allegro.pl/odblokowana-core-a4tech-bloody-v8-duza-podkladka-i4485030426.html
I jeszcze jedno jak kupujesz myszkę A4Tech Bloody zwróć uwagę ze myszki mają dodatkowy core, który trzeba odblokować za 15 euro, szukaj myszki od tej firmy ze znaczkiem Ultra Core 3 Activated.
Na pewno nie z perspektywy sensora, czyli precyzyjności. Myszka ma sensor Vtrack, który jest powszechnie uważany za syf, powoduje drobne przeskoki kursora itp. Możliwe, że tego nie wyczujesz, ale jak ja szukałem myszki do 100zł to szukałem z porządnym sensorem. Tyle, że w moim przypadku kabel nie przeszkadzał i dzięki temu miałem 3x większe pole manewru od Ciebie.
Najlepsze polecane sensory:
- laserowe:
- A9500
- S9808
- optyczne:
- S3668
- A3090
- A3095
- PMW3310
- PMW3366
Polecane sensory:
- laserowe:
- 9800
- A6090 (w sumie chyba najgorszy z tych wszystkich, ale można znaleźć w tańszych myszkach)
- optyczne
- A3050
- A3055
- A3060
- A3080
- S3888
- S3988
Na pewno to nie wszystkie, ale myślę, że wystarczająco dużo, żeby coś znaleźć. Ja szukając taniej i dobrej myszki kupiłem Gigabyte 6980X. Jak poszedłem do 3 sklepów komputerowych w okolicy(w tym komputronika) to goście nie wiedzieli nawet, że takie myszki istnieją, a cenę podali mi o 50zł wyższą niż ostatecznie znalazłem. Za myszkę z wysyłką dałem niecałe 80zł. Można sobie zbindować na guziczek 3 poziomy DPI i robić makra, z których po za teamspeakiem w ogóle nie korzystam.
@Adam0097
dziękuje Ci za polecona bloody v8, na pewno ją zakupie, korzystam terz z myszki bezprzewodowej i może dlatego tak niechętnie patrze na myszki przewodowe, ale teraz dzięki waszej pomocy i radzie na pewno zakupie bloody v8 , dziekuje wszystkim za podpowiedzi
@edit
a jak jest z tym multi core 3 ? czy jeśli myszka ma to odblokowane i nie trzeba płacić, to czy bede musial pobrac jakis program i tam to aktywowac ? czy trzeba wpisac jakis klucz aby to odlokowac ?
Jeżeli kupisz z aktywowanym core 3 nie będziesz musiał nic pobierać, aby potwierdzić aktywacje wystarczy tylko że pobierzesz sterownik,i w pudełku od myszki będziesz miał taką karteczkę gdzie je pobrać i można śmigać.