1. Nie wiem, musisz poszukać na stronie producenta.
2. DPI to kwestia indywidualna (pro grają od 400 do 1000).
Myszka do CS GO
Jak masz zamiar kupować myszki ze słabymi sensorami to już lepiej zostań przy B110, ona ma przynajmniej dobry sensor, sam grałem na niej w CS GO i złego słowa powiedzieć nie mogę, bez większych problemów z akceleracją czy jitterem.
Czemu ze slabymi sensorami ? To tylko Logitech maja dobre ?
Jesli mozna to prosze jeszcze, abyscie podali propozycje myszek z takimi cechami jak podalem wyzej i z dobrym sensorem za ok 150zl.(tylko nie pisac dozbieraj 50zl i kup za 200 cos tam, bo wlasnie do 150zl bede musial dozbierac xD)
Myslalem nad czyms w rodzaju SS Kana v2, ale nie wiem czy nie bedzie za mala. Takze prosze podawac propozycje tych troche drozszych myszek i pisac dleczego wlasnie ona
Jeszcze raz dziekuje wszystkim udzielajacym sie. Mam nadzieje ze nasze rozmowy komus jeszcze sie przydadza
Kany nie bierz, jak już to Kinzu v2 bo ma dobry sensor. Zresztą - podawałem ci stronę z polecanymi myszkami do 100 zł http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/rekomendowane_myszki/ . Najlepiej brać optyka, laser do niskiego DPI się nie opłaca bo ma moim zdaniem słaby "feeling" i jest lekkie opóźnienie jak ruszasz kursorem (i mowa tu o dobrym Avago 9500).
Oki, a moglbys polecic mi jakas myszke do 150 zl z tej strony co podales ? (z tych 2 przedzialow pierwszych)/
Sposob trzymania myszki to raczej u mnie Fingertip grip
Oki, a moglbys polecic mi jakas myszke do 150 zl z tej strony co podales ? (z tych 2 przedzialow pierwszych)/Sposob trzymania myszki to raczej u mnie Fingertip grip
Moje pytanie , ty grasz zawodowo w csa , ze oczekujes ztakich dpowiedzi ?? Bo kazdy gracz kupuje myszke wygodna dla siebie a nie podana przez ludzi i wychwalana...Jak mozna kupic myszke na odleglosc nie czujac jej ani nie widzac ?? Bo ja bym chyba tak nie zrobil.
W sumie na Twoim miejscu szukałbym myszki z sensorem optycznym. Sam mam laserową bo kiedyś nie ogarniałem tematu i szkoda mi kasy skoro ta jeszcze się trzyma, ale mam tutaj sensor S9500, a jednak mam wrażenie takiego jakby opóźnienia (gram na 400 dpi). Tak jak kolega wyżej pisał małe dpi i laser nie idą raczej ze sobą w parze. Oczywiście da się grać na tym w csa, no ale jednak bym wybrał optyka. Do sedna. Jeśli nie potrzebujesz przycisków pod kciukiem bierz Kinzu V2 (w MM za 100 zł). Tej myszce niczego nie brakuje, oczywiście po za tymi bocznymi przyciskami. Jeśli konieczne są dla Ciebie dodatkowe przyciski to pojawia się problem, bo wg mnie do csa myszka powinna być płaska i równa z obu stron (bez żadnych wychyleń), a kolejną taką jest SS Rival ale to już 200 zł, ew. Kana v2.
Tylko Razer DA, mam już myszkę tej firmy 5 lat i 0 problemu, nigdy nie rozkręcana, a siedze bardzo dużo
mam taką i bardzo ją sobie cenie http://allegro.pl/razer-deathadder-3500dpi-respawn-refresh-i4510834902.html
kupiłem mychę na odległość dlazwykłego gracza nie przeszkadza, ale jeśli grasz zawodowo to trzeba samemu dopasować
Dobra, wkoncu zdecydowalem sie xD
Raczej na pewno zakupie Kinzu v2 w MM.
Takze jeszcze raz wszystkim dziekuje za podpowiedzi
Pozdrawiam Was serdecznie
@nafink: Tak samo uważam, po prostu lasery mają lekkie opóźnienie.
@autor: TT Saphira jest fajna, z bardzo dobrym sensorem Avago 3090. Do tego jakaś podkładka, nawet najtańsza Razer Nostromo będzie ok.
//Edit: Skoro kinzu v2 to bardzo dobrze Tylko kup sobie do tego jakąś dobrą podkładkę.
//Edit2: Kur*a, chyba trochę zaspałem, ale mi się powaliły myszki, Kinzu v2 ma słaby sensor pixart, dobry sensor ma Kana v2, pomyliło mi się! Raczej nie polecałbym kinzu v2...
A moglbys mi jakas polecic (do kinzu v2)? nawet ok. 50 zl bylbym w stanie na nia wydac
http://allegro.pl/mysz-logitech-g300-gaming-podkladka-i4512869513.html Kup sobie coś takiego, będziesz zadowolony.
Chodzi ci o podkladke z tego zestawu tak ?
Nie, chodzi mi o zestaw. Przeczytaj co napisałem wyżej.
//Edit: Kinzu nie bierz. Ten zestaw co podałem będzie o wiele lepszy. Najlepiej jakbyś sobie kupił TT Saphira, sensor Avago 3090 to magia Ale G300 też jest ok.
Aha
A co bys wybral z tych trzech co podales:
1.Logitech G300 - nie przekonuje mnie jej wyglad, a dokladnie duzo przyciskow, najlepiej bylyby tylko LPM, PPM i scroll, ew. jeszcze z 1 przycisk
2.Steelseries Kana v2 - tylko jest napisane ze jest to mysz laserowa, a nie optyczna. Czyli gorsza chyba ?
3.TT Saphira
Saphira jak masz kase, swietny sensor ma
A czym lepszy sensor to co lepsze ? Precyzja ?
Jakbys mogl to napisz dokladnie co ten sensor robi , bo nie orientuje sie za bardzo w takich sprawach
aha, i wiesz moze jak sie w takiej myszy DPI ustawia ?
Sensor odpowiada za wykrywanie ruchów myszki, za to że myszka działa. Najczęstrze problemy z sensorami to:
- Predykcja czyli kursor zamiast iść tam gdzie powinien z ruchem myszki przewiduje ruch i wychodzą często dziwne rzeczy
- Akceleracja polega na tym że po ruchu myszką kursor nie staje tylko jeszcze może kawałek lecieć
Jest jeszcze kilka innych aspektów. Chcemy aby sensor był jak najwierniejszy ruchom ręki. Laserowe sensory mają lekkie opóźnienie względem ruchu myszką i reakcją na ekranie, ja mam myszkę z Avago 3060 i wczesniej MX518 a jak używałem u kolegi dobrego aczkolwiek laserowego Gigabyte M8000X (Avago 9500) to opóźnienie było spore i nie potrafiłem na tym grać. Kinzu v2 ma słaby sensor i po prostu miałbyś problemy przy szybkich ruchach, myszka by była mało precyzyjna co przy CS GO byłoby nie dorzeczne. Avago 3090 jest jednym z lepszych sensorów, praktycznie bez wad, dlatego mogę go z czystym sumieniem polecić.
http://www.test-gear.pl/sensor/ Tu z boku tabeli, po lewej masz opisane różne sensory.
//Edit: TT Saphire ma zmianę DPI na spodzie. Do CSa polecałbym tak 400-1200 DPI, i małą czułość w grze, w CSa trzeba grać na małej czułości żeby lepiej kontrolować rozrzut, jeżeli grasz na wysokiej czułości to dużo nie osiągniesz, na stan dzisiejszy chyba nie ma progracza który grałby na wysokiej czułości bo po prostu się nie da, tak samo moi koledzy którzy grali na wysokich czułościach po przestawieniu idzie im o wiele lepiej.
Extra, dzieki, wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalem
No to zbieram do Saphira
Chyba zdecyduje sie na jakiegos a4tech-a, na razie znalazlem inna myszke w "polce": Logitech B110 i lepiej mi sie gra niz na poprzedniej(Logitech M90), takze pogram jeszcze jakis czas ta B110 i mozliwe ze kupie jakiegos a4techa.A mam jeszcze 2 pytania:1.Jaka macie opinie o Zalman ZM M-200 lub o innych myszkach z Zalmana ? Ponoc dla gamerow jest to myszka ale bardzo tania (czytalem ze wada jest srednia predkosc maksymalna i 125Hz - a powinno byc 250Hz, najlepiej 500Hz), czy ta predkosc i Hz maja jakies wieksze znaczenie ? Chodzi mi glownie o to zeby latwo celowalo sie w heady, tzn przy minimalnych ruchach zeby plynnie chodzilo i zeby byla precyzyjna.2. Wiecie jak sie zmienia DPI w myszce ? Czytalem ze najlepsze DPI do csgo to 400, bo czym mniejsze to wieksza ma precyzyjnosc.
HAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHa twoje "pro gamery" używają tylko zowie, steelseries więc nie mów tutaj o jakiś śmietnikach. MYSZKA TO TYLKO POŚREDNIK MIĘDZY TWOIM MÓZGIEM A CELOWNIKIEM W GRZE. nie ma czegoś takiego jak łatwo celowało sie w głowe... kolejno pro elo esl playa który sie naczytał gówien.. grasz i ustawiasz tak jak ci wygodnie. configa robisz pod siebie a nie ścągasz od kogoś.