Myszka do CS GO

Witam.

Chciałbym skorzystać z Waszych rekomendacji odnośnie myszek do CS GO.

Zastanawiam się nad kupnem porządnej i taniej myszki (jeśli takowa istnieje xD).

Chciałbym taka myszkę która jest idealnie precyzyjna w minimalnych ruchach (chodzi mi o to aby dokładnie i szybko wycelować w glowę przeciwnika z daleka) - w mojej aktualnej musze zrobic kilka malych ruchow zeby idealnie nacelować.

Jesli chodzi o cene to do granic ok 80zl max. Wiem ze to nie za duzo na lepsza myszke, ale mysle ze cos sie znajdzie.

Prosze o podawanie propozycji, i jesli mozna to takze opinii na jej temat w grach FPS (CS GO).

Myslalem nad:

A4TECH XL-750BH AVAGO-9500 XL750BH

lub

A4Tech XGame Oscar X748 V-Track X748K

co wy na to ?

Do cs'a zawsze bierz "płaskie" myszki.

Najlepsza moim zdaniem będzie SteelSeries sensei raw, jeżeli Cię na nią nie stać to według mnie nie warto kupować innej tylko do niej dozbierać. Chyba, że masz dużo pieniążków to Zowie FK :)

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/rekomendowane_myszki/ - masz polecane myszki do 100 zł, osobiście nie brałbym myszek laserowych, optycznie moim zdaniem są znacznie lepsze szczególnie na niskich czułościach, a na takich powinno się w CSa grać.

Osobiście polecam steelseries kana v2 niedawno sobię ją zakupiłem i nie narzekam jest wygodna, fajnie wyprofilowana i jak dla kogoś sie liczy wygląd to jest całkiem ładna i nawet cena jest przyzwoita.

Autor wyraźnie napisał do 80 zł a wy mu polecacie Sensei i Kanę..

Logitech M100?

@up: Miałem B110, o ile to ten sam sensor to można brać. Albo najlepiej dołożyć do G100.

Bloody V7. Dlaczego myszki płaskie? Ja mam claw gripa i wszystko jest w porządku.

@up: Z słabym sensorem Pixart, podziękuje :)

Po co Ty masz dziękować? To nie Ty założyłeś temat. Po za tym czy laika obchodzą jakieś specyfikacje? Po roku gry w cs'a i inne gry wszystko jest okej i nie ma z nią żadnych problemów, lol. Napiszcie mu, żeby kupił jakąś za 300 złoty, bo innych się nie opłaca.

Dobrze ktos napisal....mozesz miec myszke za 300 zl a gosc z myszka za 20 bedzie cie jechal nie ma to praktycznie zadnego wplywu na gre.

http://www.kurtmedia.pl/product-pol-422138-A4tech-XL-740K-OSCAR-herni-mys-laserova-3600DPI-nastavitelna-vaha-USB.html?ceneo_spo=true

ta jest ponoc fajna. Ale nie oczekuj ze bedziesz gral lepiej jak ja kupisz. Musisz ogarnac gre , strzelania po jakis 2/3 latach zaczniesz strzelac head shoty wczesniej raczej na to nie licz. AKTYWNEJ GRY.

Obie myszki są dobre z twojego wyboru.
Ewentualnie jeszcze te modele możesz wziąć pod uwagę : X-710, X-718, X-738

Za taka cenę raczej lepszej myszki nie kupisz.

Chyba zdecyduje sie na jakiegos a4tech-a, na razie znalazlem inna myszke w "polce": Logitech B110 i lepiej mi sie gra niz na poprzedniej(Logitech M90), takze pogram jeszcze jakis czas ta B110 i mozliwe ze kupie jakiegos a4techa.

A mam jeszcze 2 pytania:

1.Jaka macie opinie o Zalman ZM M-200 lub o innych myszkach z Zalmana ? Ponoc dla gamerow jest to myszka ale bardzo tania (czytalem ze wada jest srednia predkosc maksymalna i 125Hz - a powinno byc 250Hz, najlepiej 500Hz), czy ta predkosc i Hz maja jakies wieksze znaczenie ? Chodzi mi glownie o to zeby latwo celowalo sie w heady, tzn przy minimalnych ruchach zeby plynnie chodzilo i zeby byla precyzyjna.

2. Wiecie jak sie zmienia DPI w myszce ? Czytalem ze najlepsze DPI do csgo to 400, bo czym mniejsze to wieksza ma precyzyjnosc.

Chyba zdecyduje sie na jakiegos a4tech-a, na razie znalazlem inna myszke w "polce": Logitech B110 i lepiej mi sie gra niz na poprzedniej(Logitech M90), takze pogram jeszcze jakis czas ta B110 i mozliwe ze kupie jakiegos a4techa.A mam jeszcze 2 pytania:1.Jaka macie opinie o Zalman ZM M-200 lub o innych myszkach z Zalmana ? Ponoc dla gamerow jest to myszka ale bardzo tania (czytalem ze wada jest srednia predkosc maksymalna i 125Hz - a powinno byc 250Hz, najlepiej 500Hz), czy ta predkosc i Hz maja jakies wieksze znaczenie ? Chodzi mi glownie o to zeby latwo celowalo sie w heady, tzn przy minimalnych ruchach zeby plynnie chodzilo i zeby byla precyzyjna.2. Wiecie jak sie zmienia DPI w myszce ? Czytalem ze najlepsze DPI do csgo to 400, bo czym mniejsze to wieksza ma precyzyjnosc.

Rożnicy pomiędzy 125Hz a 500Hz nie odczujesz. Tu chodzi o opóźnienie 125Hz = 8ms, 500Hz =2ms. Średnią prędkość maksymalną można zwiększyć jeżeli posiadasz Windows 7 niezależnie od myszki(nie jestem pewien na XP, 8)

Co do celowania to ważniejsze jest to żeby myszka nie miała negatywnego lub pozytywnego przyspieszenia, jitter, wygładzania, przewidywania.

DPI to zależny od myszki. Niektóre myszki najlepiej działają na 400DPI.

@down donek

Zrozum to , że piszesz głupoty... http://www.shogangaming.com/uploads/4/7/9/9/4799298/390951.jpg to jest jeden z wielu powodów dlaczego niektóre myszki się nie nadają

Chyba zdecyduje sie na jakiegos a4tech-a, na razie znalazlem inna myszke w "polce": Logitech B110 i lepiej mi sie gra niz na poprzedniej(Logitech M90), takze pogram jeszcze jakis czas ta B110 i mozliwe ze kupie jakiegos a4techa.A mam jeszcze 2 pytania:1.Jaka macie opinie o Zalman ZM M-200 lub o innych myszkach z Zalmana ? Ponoc dla gamerow jest to myszka ale bardzo tania (czytalem ze wada jest srednia predkosc maksymalna i 125Hz - a powinno byc 250Hz, najlepiej 500Hz), czy ta predkosc i Hz maja jakies wieksze znaczenie ? Chodzi mi glownie o to zeby latwo celowalo sie w heady, tzn przy minimalnych ruchach zeby plynnie chodzilo i zeby byla precyzyjna.2. Wiecie jak sie zmienia DPI w myszce ? Czytalem ze najlepsze DPI do csgo to 400, bo czym mniejsze to wieksza ma precyzyjnosc.

Zrozum to , ze na kazdej myszce mozna grac tak samo...nie ma znaczenia czy bedziesz mial taka taka czy taka nie odczujesz zadnej roznicy jedynie psychiczna i bedzie ci sie wydawalo ze lepiej grasz :) NIE patrz na statystyki i parametry - sprzet skila Ci nie doda :) Jezeli zaczynasz gre w csa. Ta co podalem to chyba jeden z lepszych wyborow , nawet na benchmarku ja testowali i polecali dosc mocno. Chyba , ze myslisz iz myszka bedzie grala i MYSLALA co jest najwazniejsze w fpsach .

Ok, na razie dziękuję bardzo każdemu kto się udzielił w tym temacie.

Pogram jakis czas na Logitech B110, a następnie mysle ze zakupie albo Zalmana ZM M-200 albo jakiegos A4Tech-a.

Nie bierz myszki z V-trackiem ... zastanów się nad tą

http://allegro.pl/a4tech-xgame-laser-oscar-x747-blue-fire-avago-9500-i4478758475.html

Rożnicy pomiędzy 125Hz a 500Hz nie odczujesz. Tu chodzi o opóźnienie 125Hz = 8ms, 500Hz =2ms. Średnią prędkość maksymalną można zwiększyć jeżeli posiadasz Windows 7 niezależnie od myszki(nie jestem pewien na XP, 8)Co do celowania to ważniejsze jest to żeby myszka nie miała negatywnego lub pozytywnego przyspieszenia, jitter, wygładzania, przewidywania. DPI to zależny od myszki. Niektóre myszki najlepiej działają na 400DPI. @down donekZrozum to , że piszesz głupoty... http://www.shogangaming.com/uploads/4/7/9/9/4799298/390951.jpg to jest jeden z wielu powodów dlaczego niektóre myszki się nie nadają

Hmm dziwne ze gralem ze znjomymi w topowych clanach (na swiecie) w MOHAA - jeden z pierwszych fpsow przez 6 lat i gralem praktycznie na rowni z ludzmi grajacymi w rp Polski , ktora byla najlepsza na swiecie wiec nie pisz , ze myszka daje jakakolwiek przewage ....Strzelac nauczysz sie z czasem na kazdej myszce ale myslec nie da rady ;] Takie wlasnie "przyklady" sa robione po to by zamydlic oczy wlasnie takim nowym graczom by zobaczyli oo ta myszka robi proste kreski jest lepsza a pozniej i tak osoby z myszka za 20 zl jada ich jak chca . Ja przyajmniej wie to w praktyce dlugiej praktyce :) Gralem z osobami , ktore mialy myszki po300 zl szklane podstawki i grali tak samo...wiec jak widzisz myszka nic nie daje :) tylko i wylacznie myslenie to sie liczy w fpsach.

STEELSERIES Kinzu V2 ~ 100 zł

MediaMarkt

Wybierana przez profesjonalnych graczy np. Pasha (VP), Forest (NIP)

Teraz to mam mętlik w głowie :rolleyes:

Chyba pozbieram na Steelseries.
No to po kolei pytanka:

1. Jaka jest różnica między

STEELSERIES Kinzu V2 Rubberized a STEELSERIES Kinzu V2 Pro Edition.

2. Na stronie pisze tak: "Skonfigurowane fabrycznie ustawienia CPI w Kinzu v2 Pro Edition są używane i polecane przez profesjonalnych graczy z całego świata."

Tzn. jakie DPI jest ustawione ? :D Wydaje mi sie ze 400 byloby najlepiej.

3.I ostatnie pytanie:

Prosze wyrazic opinie na temat Zalman ZM M-200, jesli takowe macie, tanszej wersji dla gamerow :)

Przepraszam ze tak zameczam, ale nie moge sie zdecydowac :P