Myszka do Cs:Go

Siemka szukam jakiejś myszki fajnej do Cs:Go max 60 zł . Podobno są takie które mają przycisk na recoila :) Z góry thx .

A4tech seria x7.... przycisk na recoila??????

rival 100 nie zauważyłem że do 60 zł, bierz a4techa

A4tech seria x7.... przycisk na recoila??????

Dobra do csa ?

A4tech Bloody x7/x8 bierz najlepsze w tym przedziale cenowym do CS-a.

A4Techy będą okej, jednak nie mają wbudowanego przycisku na recoil, niestety :/

Tak btw. nie ma czegoś takiego jak przycisk na recoil, jest macro na no-recoila w myszkach a4tech.

Bloody a4tech

+14$ za

b1a700a2b213b.jpg

Uwielbiam takie problemy. W przedziale do 60 zł nie kupisz dobrej myszki do czegokolwiek, niestety taka jest rzeczywistość. Co najwyżej może być warta swojej ceny lub niezawodna, ale na pewno nie będzie dobra do gier. Tym bardziej do cs'a gdzie potrzebujesz najwyższej precyzji. a4tech bloody można odrzucić od razu, mysz po pierwsze przekracza budżet o co najmniej 15zł, a po drugie ma beznadziejnie kiepski sensor(inaczej myślą tylko Ci co nie mieli dobrej myszki w ręce), oprócz sensora sterowniki do niej tak mocno mieszają w pozycji kursora, że nigdy nie opanujesz tej myszki dobrze i będzie ona głównym problemem z Twoją precyzją. Przerabiałem już ten temat z Osu i jak chcesz precyzje to musisz się pozbyć wszystkich sztucznych "ulepszeń". Ta myszka by była lepsza(66zł): http://www.ceneo.pl/24496378#pid=1966 ale na czarnej podkładce ma problemy i trzeba ją odpowiednio ustawić aby przyjemnie działała, ale jak to zrobisz to całkiem miło śmiga. Jak ta Ci nie pasuje to wejdź na jakąś stronkę typu ceneo ustaw filtr do 60zł, potem sprawdź jakąś myszkę w google i poszukaj informacji o jej sensorze. Jak będziesz miał model sensora to sprawdź na internecie czy jest w miarę dobry, jak tak to możesz śmiało kupić. Ogólnie myszki które wyglądają jako takie typowo do gier są gorsze i mniej wygodne niż takie zwykłe, więc nie kieruj się wyglądem.

Do sześciu dyszek nie kupi dobrej myszki? Proszę cię.

Idź do sklepu i obmacaj sobie kilka myszek. Najważniejsze jest aby dobrze leżała ci w ręce.

Nie ma co słuchać tych 'znawców', bo na myszce za trzy dyszki też będziesz mógł wbić globala.

60zł phhhii... jak już ma być do czegoś to lepiej dać te 200-300zł i mieć na czym zaszaleć Roccat Kone Military - jedna z lepszych do FPS moim zdaniem, w MediaMarkt za 250zł, pewnie znajdzie się gdzieś taniej - przeszedłem na nią z A4techaX7 i powiem że jest wielka różnica, dodatkowo zainstalowane makra na zakup i wybór granatów ;3

60zł phhhii... jak już ma być do czegoś to lepiej dać te 200-300zł i mieć na czym zaszaleć Roccat Kone Military - jedna z lepszych do FPS moim zdaniem, w MediaMarkt za 250zł, pewnie znajdzie się gdzieś taniej - przeszedłem na nią z A4techaX7 i powiem że jest wielka różnica, dodatkowo zainstalowane makra na zakup i wybór granatów ;3

Przecież w segmencie 200-300 zł do fps a szczególnie CS lepszymi wyborami są Rival czy Kinzu od Steelseries, FK od Zowie czy juz nawet Deathadder od Razera. Roccat jakoś nigdy mnie nie przekonywał.

kris nie daj sie nabic cebuli w butelke że z droższą myszką lepiej się gra, najważniejsze żeby byla wygodna, oczywiscie są takie złomy które szaleją jednak to te za 15 - 20 zł, za 50 zł masz już dobre myszki jak np A4 Tech, moją pierwszą myszke tej firmy używałem jakieś 7 lat ale dalej dziala tylko zamienilem na taką z dodatkowym przyciskiem, wśród znajomych mam wielu wymiataczy w CS:GO z wysokimi rangami i każdy jeden na pytanie czy dali by ponad stówke za myszke powiedzieli by " chyba Cie poj...o"

Ja rozumiem że dla was wysokie rangi to MGE, ale dobra myszka która się prawidłowo ślizga na zwykłej podkładce jak i na specjalistycznych to podstawa każdej gry gdzie wymagany jest refleks. Widziałeś kiedyś graczy StarCrafta? Oni mysze wymieniają średnio 3-4 razy do roku - i mówię tu o graczach nie sponsorowanych, bo Ci ze sponsorigiem mają całe szafy zapełnione sprzętem. Nie wierzysz? Wejdź na bloga Moon'a i poszukaj wpisów z 2008 po wygraniu eSports Player of the Year.

FPS to gry gdzie liczą się prze de wszystkim klatki na sekundę (frames per seconds) i różnica z rzędu nawet 5 klatek jest wstanie dać Ci przewagę w starciu - dotyczy to także nowych monitorów z odświeżaniem 144Hz z Gsnc. Już nie raz słyszałem o "HAX"ach bo gościu strzelił szybciej niż się ktoś wychylił - to tak skoro ja go nie widzę to znaczy że on mnie też nie widzi - bull****. Sprzęt daje ogromną przewagę w grach, czy to myszka, lepszy procesor czy słuchawki. Jak ktoś ma skill 8/10 i walczy z kimś kto ma także skill 8/10 to w tym momencie wygra ten z lepszym sprzętem. A to że bida w waszych portfelach piszczy to kogo to ma obchodzić? Postaraj się, popracuj, kup i nie narzekaj.

To jak bym miał zrobić schabowego ale zamiast kotleta podał plasterek szynki, w końcu też świniak no nie?

Już kiedyś pisałem na ten temat. Jeżeli grasz dla zabawy i nie liczy się dla ciebie ranga, tylko chcesz czerpać przyjemność z gry ze znajomymi, to nie ma znaczenia na jakiej myszce będziesz grał, jeżeli masz fajną ekipę to zawszę będziesz miał satysfakcję z gry. Jednak gdy chcesz wejść na ten nico wyższy poziom, to bez odpowiedniego sprzętu nie ma szans, żeby gdzieś tam zaistnieć, bo to jest właśnie ten poziom gdzie ludzie umiejętnościami są bardzo podobni, a to czy ktoś strzeli głowę czy nie może zależeć właśnie od sprzętu.

Ja rozumiem że dla was wysokie rangi to MGE, ale dobra myszka która się prawidłowo ślizga na zwykłej podkładce jak i na specjalistycznych to podstawa każdej gry gdzie wymagany jest refleks. Widziałeś kiedyś graczy StarCrafta? Oni mysze wymieniają średnio 3-4 razy do roku - i mówię tu o graczach nie sponsorowanych, bo Ci ze sponsorigiem mają całe szafy zapełnione sprzętem. Nie wierzysz? Wejdź na bloga Moon'a i poszukaj wpisów z 2008 po wygraniu eSports Player of the Year.FPS to gry gdzie liczą się prze de wszystkim klatki na sekundę (frames per seconds) i różnica z rzędu nawet 5 klatek jest wstanie dać Ci przewagę w starciu - dotyczy to także nowych monitorów z odświeżaniem 144Hz z Gsnc. Już nie raz słyszałem o "HAX"ach bo gościu strzelił szybciej niż się ktoś wychylił - to tak skoro ja go nie widzę to znaczy że on mnie też nie widzi - bull****. Sprzęt daje ogromną przewagę w grach, czy to myszka, lepszy procesor czy słuchawki. Jak ktoś ma skill 8/10 i walczy z kimś kto ma także skill 8/10 to w tym momencie wygra ten z lepszym sprzętem. A to że bida w waszych portfelach piszczy to kogo to ma obchodzić? Postaraj się, popracuj, kup i nie narzekaj. To jak bym miał zrobić schabowego ale zamiast kotleta podał plasterek szynki, w końcu też świniak no nie?

Ranga nie gra to po pierwszę. Liczy się twoje ukryte ELO. Po drugie to zapewniam cię , że MGE to nie jest dla mnie na pewno wysoka ranga.

Porównujesz złe gry. Gracze Starcrafta grają w trochę szybszym tempie , potrzebują troche lepszej reakcji i refleksu od graczy CS-a. W Cs-ie braki refleksu czy reakcji można uzupełnić masą innych znaczących cech.

Różnica rzędu 5 klatek powyżej 60 stałych fps-ow daje znikomą ,jesli w ogole jakas daje, przewage.

Jeśli chodzi o CS to sprzęt liczy się tylko podczas walki 1 v 1 ale też nie w 100%. Jest to gra drużynowa przy czym wiele zależy w niej od indywidualnych umiejetnosci. I wlaśnie te umiejetnosci to czysty skill a w 10-20% sprzęt. Sam pomykam bez mechanicznej klawiatury, na jakiejs kijowej myszce, bo mam rowniez inne hobby i troche szkoda mi pieniedzy. Przy tym mialem okazje grac na topowych i polecanych myszkach i klawiaturach. Drogie myszki sa spoko, podoba mi się programowanie ich ,wygodnie sie na nich śmiga i pewnie przy dłuższej zabawie zostałbym przy nich ale nadal ugranie clutcha 1v5 nie jest dla mnie problemem nawet na ogarnietych enemy wlasnie przez indywidualne umiejetnosci. Wtedy sprzet idzie w odstawke, pozostaje game sense, aim, myslenie.

Różnica rzędu 5 klatek powyżej 60 stałych fps-ow daje znikomą ,jesli w ogole jakas daje, przewage.

No jak na odświeżaniu 60Hz a 144Hz odpalisz to jest różnica, niewielka ale jest. Zagraj sobię na AimReflex mapach nawet na zwykłym monitorze w 60fps i 300fps. Różnica to jakieś 30-40% częstszych trafień. No warunek oczywiście taki że to będą STAŁE fps a nie spadki z 300 do 250.

No jak na odświeżaniu 60Hz a 144Hz odpalisz to jest różnica, niewielka ale jest. Zagraj sobię na AimReflex mapach nawet na zwykłym monitorze w 60fps i 300fps. Różnica to jakieś 30-40% częstszych trafień. No warunek oczywiście taki że to będą STAŁE fps a nie spadki z 300 do 250.

Co do monitorów to właśnie różnica jest bardzo duża, a co do fps'ów to wiadomo, im więcej tym lepiej, jednak nie pisz głupot że różnica będzie na poziomie 40%. Mózg i tak nie rozróżni 60fps'ów od 1000, jedynie interpretacja gry może ulec NIECO poprawie, ta różnica może oscylować w granicach co najwyżej KILKU punktów procentowy, a na pewno nie kilkudziesięciu. 40% różnicy nawet nie zaobserwujesz pomiędzy serwerami 64tr a 128tr, tam (sprawdzone) różnica wynosi około 25 do MAKSYMALNIE 30%.

Jak chcesz dobrą myszkę to 60 zł nie wystarczy uzbieraj trochę więcej i wtedy kup.

To jest temat do kłócenia się o jakieś bzdury ?

Nie czytałem postów powyżej, więc może się powtórzę, ale pozwolę również sobie się obronić na ten wypadek.

Na święta dostałem myszkę A4Tech z serii X7 model F4. Posiada LPM, PPM, przycisk na zmianę DPI (każdy tryb to inny kolorek, fajny motyw), dwa przyciski z boku (do zbindowania raczej, używam do cofania i powtarzania strony w przeglądarce), oraz przycisk to oddanie dwóch/trzech strzałów w broniach w CS:GO, czyli to o co Ci prawdopodobnie chodzi. Bardzo fajny motyw i bardzo fajna myszka, ręka nie boli od dłuższego grania (jak to było w mojej myszce za 30zł xd).

Tak więc jeśli chodzi o grę to przycisk do walnięcia krótkiej serii w przeciwnika jest bardzo pomocny i skuteczny jak najbardziej, tak więc na wielki plus. Myszka wykonana bardzo fajnie, ale niestety musiałbyś dopłacić te parę złotych, jeśli masz pytania to cytuj moją odpowiedź, bo mogę zgubić temat.