Witam. Jaką myszkę do gier polecicie, tak do 60 zl? Znajdzie się coś ciekawego czy dalej zbierać na coś lepszego?
Myszka do gier
Ja bym jeszcze trochę dozbieral.
Sam mam Logitech G300 i mogę szczerze polecić jako myszkę do gier. Cena, jak dobrze poszukasz to gdzieś nieco ponad 100 zl.
60zł... Damy radę! Po pierwsze nie bież żadnych A4Techów czy innych Tracerów ani innych badziewi z badziewnymi sensorami. Dobre sensory to Avago i tyle w tym temacie. W tej cenie dobrym wyborem będzie Zalman ZM-M300. Można dostać już za 30 parę złotych. Sensor Avago 5050 o czułości 2500DPI. Trochę boli brak oprogramowania od producenta i brak makr, ale w tej cenie nie można jej tego zarzucić. Mysz nie cierpi na akcelerację wsteczną, a wartości DPI nie są uzyskiwanę przez interpolację. Po lewej stronie znajduję się małe światełko które informuje nas o czułości DPI jaką aktualnie mamy ustawioną. Posiada 7 przycisków.
Można by rzec, że w swoim przedziale cenowym to cud techniki Może brakuje jej kilku bajerów jak to w przypadku profesjonalnych gamingowych myszy, ale dla zwykłego gracza powinno być idealnie. Jednakże profesjonalistom ta mysz nie wystarczy. Naprawdę w swojej kategorii cenowej myszce nie można nic zarzucić, więc pozostają tylko pochwały
Polecam i myślę, że pomogłem Pozdrawiam, Chrum.
jak to nie A4Techów?
od 2007 roku używałem A4Tech Ak-47, niezniszczalna, 3-przyciskowa myszka, prosta, bez bajerów, totalnie odjechana, niestety padła w lutym tego roku (konkretnie scroll), chciałem kupić taką samą - ZONK, na Allegro nie było, w sklepach nie było, dlatego zdecydowałem się na A4Tech X747 i nie narzekam, choć teraz to laser, a tamta była optyczna.
ak-47 kosztował 45 zł, x747 za 59 zł
A4Techów nie bierzemy bo mają badziewne sensory PixArt. Firma ta montuje je od roku 2008. Kiedyś były to sensory Avago. Pamiętam, bo sam miałem A4Tech x748 ale sprzed 2008, więc miała sensor Avago 3080.
Uzbieraj do 115 zł i kup Sharkoon Drakonie, kupiłem ją 4 dni temu, i myszka jest boska. Jak nie chcesz przekroczyc tego limity to, ktoryś A4Tech spełni twoje wymagania.
Za tą cenę: http://allegro.pl/mysz-gamingowa-a4tech-bloody-v7-usb-oscar-3200dpi-i3397190421.html. Mysz jest świetna i solidnie wykonana.
Tak Sharkoon Drakonia to bardzo dobra mysz z najnowszym sensorem Avago 9500. Za to A4Techy które podają Ci inni użytkownicy to poprostu badziew. Mysz podana przez Xaorusa jest gorsza nawet od myszy którą ja podałem. Może i ma te swoje makra, ale co z tego, jeśli posiada badziewny sensor. Jednakże, to twój wybór więc jeśli chcesz by twoja mysz tylko ładnie wyglądała to weź któregoś z ładnych A4Techów, jeśli jednak oczekujesz czegoś więcej, sprawdź inne myszy podane w tym temacie, a jeśli żadne nie będzie Ci pasować to powiedz, a na pewno znajdziemy inną
http://www.morele.ne...m-m6900-372377/ tutaj masz za 62 zł ale powinna ci przypasować mój znajomy używa takiej już ponad rok i nie narzeka
Po za tym z tego co słyszałem http://www.morele.ne...909-100-454837/ też jest dosyć dobra aczkolwiek osobiście nie wiem jak się sprawdzają bo ani jednej ani drugiej nie używałem (używam logitecha G500 ale niestety prawy przycisk już nie kontaktuje jak trzeba co po prawie 3 latach można mu wybaczyć a czekam teraz na Sharkoon Drakonia Black http://www.sharkoon.com/?q=en/node/2464 która to mycha już do mnie powoli jedzie )
Ja ci polecam Tracer Ghost (Tracer Ghost ma Avago 5050)(60-70 zł) a coś droższego to Razer DeathAdder (230-260 zł)
bloody c7 od a4techa... nie musisz wydawac 200zl zeby moc normalnie garc
Razera nie polecam kupowac, oczywiscie jezeli chodzi o wersje -350zł. Jak już mówiłem A4tech, gdy nie chcesz wydać 100zł+, lecz ja na twoim miejscu poszedłbym do roboty i w jeden dzień zrobiłbyś na sharkoon Drakonie.
albo a4tech od guru
Zwykła myszka za 20-30 zł z pobliskiego sklepu, jeżeli nie jesteś Pro Gejmerem, dla którego ważny jest każdy ułamek sekundy, to nie odczujesz za wielkiej różnicy, do każdej się przyzwyczaisz.
Nie polecacie Tracerów, a ja polece Tracer Transformer pięć przycisków zmianne dpi i cięzarki które nie wiem po co zmieniać.
Mam ją od lutego dosyć krótko ale nie narzekam. W rtv euro agd kupisz za 60zł.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Na pewno którąś z tych myszek wybiorę. Ale chyba jednak zdecyduje się na Sharkoon Drakonia skoro ją tak wszyscy polecaja
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Dobra myszka w dobrej cenie jedyna wada to plastikowe ślizgacze które potrafią być cholernie głośne na twardych podkładkach.
To żeby nie otwierać nowego tematu, zapytam was o klawiaturę. Ale tutaj max do 70-80 zł.
Aktualnie mam MODECOM MC-M5 i naprawdę polecam, mała, wygodna, wejście usb .. poczytaj sobie w necie - to o myszce, bo o klawie nie wspomne, bo to kompleten gówno - Genius - nie polecam