Myszka Gamingowa

Hej!

Mój Zalman Knossos (ZM-GM4) powoli już dogorywa swojego żywota. Swoją drogą była to jedna z najlepszych myszek jakich miałem okazję używać.

Myślę nad nową. Co mi polecicie?

Chciałbym żeby myszka była ciężka (mój Zalman z ciężarkami ważył blisko 200 gramów) i miała dużo programowalnych przycisków. Może być przewodowa albo bezprzewodowa. To nie gra roli.

Myślałem nad jakimś Blood'ym ale po tym jak u kolegi zobaczyłem, że potrafili W MYSZCE upchnąć system MIKROPŁATNOŚCI za dodatkowe funkcje to jednak podziękowałem.

Jak już mówiłem, zależy mi na przyciskach i dużej wadze.

Ja polecam od siebie razer naga, używam już tej myszki chyba z 4 lata i powiem szczerze, że taka myszka to jak 3 ręka daje ogromną przewagę w grach. W porównaniu do takiego death addera naga jest cięższa plus ja dostałem takie panele boczne o różnych rozmiarach tak żeby sobie myszkę dostosować do ręki. No i masz darmowy program razer synapse gdzie sobie ustawiasz podświetlenie, macra, hotkeye, dpi .

No, ale to już podchodzi pod 350 zł. Wygląda świetnie i dużo przycisków...

Wolałbym coś do 250.

Zobacz sobie logitech g600 a najlepiej to wez przejedz sie do jakiegoś sklepu gdzie możesz chwycić taką myszke do łapy i sam zobaczysz. Nie wiem tylko jak wygląda programowanie przycisków w tej myszce.

Ale Logitech to też ~300 zł. I to często ponad.

Tracer sniper ma ciężarki i oprócz LPM,PPM,ŚPM ma jeszcze 4 inne programowalne przyciski i 2 przyciski do zmiany ustawień dpi, Ładnie świeci na kolor jaki chcesz ogólnie polecam jak masz jakieś pytania to wal.

Hmm... Wygląda bardzo fajnie. Ale jak z feelingiem? Nie ma uczucia, że trzyma się kruchy kawałek plastiku w dłoni?

Nie, przynajmniej ja nie narzekam. do myszki w zestawie dostaje się ciężarki które dociążają mysz więc można sobie ją dopasować. Ogólnie myszka jest dość mała ale mi się to podoba bo nie lubię trzymać całej ręki na myszce (nie lubię jak mi się ręka ciągle poci) jeśli ty też nie lubisz kłaść całej dłoni na myszce to będzie ok.
co by tu o niej rzec jeszcze... do myszki są sterowniki którymi możesz sobie ustawiać progi czułości które potem możesz sobie plusikiem i minusikiem przełączać, są tam jakieś rdzenie które zmieniają prace myszki, że niby jest tryb do fpsów i tryb do innych gier ale nie widziałem różnicy żadnej i podejrzewam że to bzdura. (myszka za ciebie gry nie wygra i radzę się nie sugerować takimi bzdurami). w programie można sobie przypisać klawisze jakie chcesz i tu ważna rzecz, przyciski do zmiany rdzeni (K1 i K2) są programowalne i problem w tym że windows nie uznaje w myszce przycisków więcej niż pięć więc trzeba sobie je przypisać do innych klawiszy na klawiaturze, ja np mam ustawione na Home i End. i na koniec sterownik zapisuje wszystkie dane w myszce bo od kiedy bawiłem się ustawieniami minęły dwa formaty a mysz doskonale to pamięta.

Skoro ta myszka którą masz pasuje Ci, to kup ją jeszcze raz.

Sprawdź madcatz r.a.t 5, kosztuje do 250 zł a myszka super leży w dłoni i ma przyciski które możesz sobie ustawiać i można zmieniać profile myszki, do lekkich też nie należy . Co do tracera to tania firma i nic super tam nie znajdziesz, lepiej dopłacić

jeśli chodzi o myszkę z dobrym sensorem to CM storm Alcor albo Zowie fk1, fk2 w tej cenie nie dostaniesz lepszej, jeszcze masz steelseries rival

Jeśli do 250zł, to mogę polecić tą co ja posiadam, ale ma 7 programowalnych przycisków i wagę 98g. Myszka na rynku jakieś 4 miesiące. Ostatnio szukałem laserowej myszki i porozglądałem się po sklepach i najlepiejw dłoni mi akuart ta leżała i jestem zadowolony, szczerze to jeszcze nie miałem myszki co tak mi wygodnie w dłoni leży. A kupuje myszki tak w cenach 150-500zł i do tej pory nie miałem myszki co mi tak wygodnie sie operowało :) Przeważnie używam myszki 2-3 miesiące i sprzedaje ja i zaraz nowy model szukam, ale tej raczej nie sprzedam.

Model

ROG GX860 Buzzard 8200DPI

https://youtu.be/BMYTORmQGTo

Hej!

Mój Zalman Knossos (ZM-GM4) powoli już dogorywa swojego żywota. Swoją drogą była to jedna z najlepszych myszek jakich miałem okazję używać.

Myślę nad nową. Co mi polecicie?

Chciałbym żeby myszka była ciężka (mój Zalman z ciężarkami ważył blisko 200 gramów) i miała dużo programowalnych przycisków. Może być przewodowa albo bezprzewodowa. To nie gra roli.

Myślałem nad jakimś Blood'ym ale po tym jak u kolegi zobaczyłem, że potrafili W MYSZCE upchnąć system MIKROPŁATNOŚCI za dodatkowe funkcje to jednak podziękowałem.

Jak już mówiłem, zależy mi na przyciskach i dużej wadze.