Witam,
Mam takie małe pytanko czy zestawem A4Tech Bloody Q1500 jest w miarę dobry? Nie oczekuje niczego nieziemskiego po tych kosztach ale czy wart tej ceny? Sam grałem na X7 od A4T i bez problemowo wbiłem tego globala w csie.
Witam,
Mam takie małe pytanko czy zestawem A4Tech Bloody Q1500 jest w miarę dobry? Nie oczekuje niczego nieziemskiego po tych kosztach ale czy wart tej ceny? Sam grałem na X7 od A4T i bez problemowo wbiłem tego globala w csie.
Jeżeli to wersja myszki z Avago a nie Pixartem to czemu nie. Z tego co wiem Bloody V5 ma Avago (myszka) więc jeżeli upewnisz się że ta (lub inne z serii Bloody) też mają avago to za cene ~75 zł (rozumiem ze drugie tyle kosztuje klawiatura w zestawie) to dostajesz zwykła myszkę do grania =).
Ja jestem osobiście sceptyczny co do serii Bloody, ale kilka osób w moim otoczeniu zakupiło w ciągu ostatnich tygodni (V5) i sobie chwali
Chwali jak nic nie miało lepszego w rękach.
Rozumiem, że budżet nie do ruszenia jest?
Chwali jak nic nie miało lepszego w rękach.Rozumiem, że budżet nie do ruszenia jest?
Tak, nie do ruszenia. Po za tym nie widzę sensu wywalać 300 zł na myszkę i 500 zł na klawiaturę mechaniczną, budżet nie pozwala a po drugie nawet gdybym dysponował taką ilością gotówki to na pewno nie przeznaczył bym jej na klawe i myche. Ewentualnie jest jakiś zestaw który nawet nie znam a mianowicie CM Storm Devastator lub Q1100 też od A4T.
http://www.skapiec.pl/site/cat/52/comp/3607126#from80061
A klawiatura w tym budzecie nie ma znaczenia, kazda jest i tak na membranie, wiec bez roznicy.
Po
1. Sprawdź czy myszka będzie Ci leżała w dłoni - czy będzie odpowiadała Twojemu grip'owi.
2. Sprawdź (ja niestety nie moge się dokopać do specyfikacji tej myszki) jaki ta myszka ma sensor. Jak już wspomniałem, wiadomo mi tylko że Bloody V5 ma Avago - nie wiem jak u reszty, a to jest Twój cel - myszka z dobrym sensorem Avago (bo grasz w fpsy).
3. Wybierz zestaw/kupno pod względem MYSZKI, na klawiature nie patrz, ponieważ w tych przedziałach nie bedzie widocznych różnicy (chyba że jesteś z tych co lubią kolorki i wzorki a klawiatura musi Ci pasować do koloru biurka...)
CM Devastator -> http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/cm-storm-devastator-test/strona/21955.html . TL:DR - mysz ma bardzo słaby sensor, z OGROMNĄ interpolacją i akceleracja wsteczną - odpada granie w FPS.
Jeżeli mogę Ci doradzić postępuj w ten sposób: Znajdź myszkę -> poszukaj całej specyfikacji/testów -> kup. Jeżeli chodzi o klawiature to zostaw tą co masz = zaoszczędzissz kasy i może kupisz droższą myszkę, a jak koniecznie klawiatura wchodzi w grę, kup jakąkolwiek po taniości która będzie Ci odpowiadać.
Jeśli nie masz zamiaru kupować klawiatury droższej klawiatury, to odpuść sobie kupno jakiejkolwiek, bo w tym przedziale cenowym różnią się tylko i wyłącznie logiem.
Co do myszy, to szukaj czegoś, co będzie odpowiadało twojemu stylowi trzymania jej+ dobry sensor np: Avago ADNS 3310. Do myszy przydałaby się jeszcze jakaś dobra podkładka, ale to już twój wybór.
Jeśli nie masz zamiaru kupować klawiatury droższej klawiatury, to odpuść sobie kupno jakiejkolwiek, bo w tym przedziale cenowym różnią się tylko i wyłącznie logiem.Co do myszy, to szukaj czegoś, co będzie odpowiadało twojemu stylowi trzymania jej+ dobry sensor np: Avago ADNS 3310. Do myszy przydałaby się jeszcze jakaś dobra podkładka, ale to już twój wybór.
Podkładkę mam dobrą X7 tą największą. A co do klawy to wole dołożyć 30-40 dyszki i mieć nawet tą śmieciową klawe w zestawie niż nie mieć w ogóle.
Nie masz w ogóle klawiatury? to jak piszesz na forum? Na telefonie?
Jeżeli jakąś masz (mówisz ze w GO grałeś) to ją sobie zostaw, popsuła się? Wróć do punktu pierwszego: skup się na myszce - klawiature sobie jakąś dobierzesz.
Witam,