Witam.
Poszukuję myszki do grania, najlepiej uniwersalnej.
Najlepiej by miała także trochę przycisków co przydałby się w niektórych tytułach i programik do makro.
Co możecie mi polecić?
Cena max 400zl. Chociaz wolalbym dac z 100-300zl
Myszka uniwersalna
Jeżeli chodzi o myszki do gier mmo razem z makro widzę 2 kandydatów.
- Droższa dla osoby o drobniejszej (mniejszej dłoni ) Razer Naga korzystałem ok 2 lata sprawdzała się.
- Tańsza wersja odrobinę większa od razera, Logitech G600 miałem takie 2 i wiadomo po 2latach zaczynają występować problemy z microswitcherami i przewód mógłby być lepiej wykonany raz do roku należy wymienić ślizgacze ale ogólnie polecam
Myszka jest urządzeniem cholernie indywidualnym. Twoim plusem jest to że bardziej idziesz w stronę MMO więc sensor nie musi być wybitnie precyzyjny(chociaż tak naprawdę uświadczyć różnicę miedzy sensorami jest prawie nie do ogarnięcia ). Natomiast chodzi o kształt pasujący do twojej dłoni. Jaki chwyt stosujesz, jaka dłoń, by palce miały w miarę dobrym miejscu dostęp do przycisków dodatkowych. Owszem można kupić mysz za 300zł chwycić w dłoń i powiedzieć “ujdzie” i bierzesz. Ale lepiej chyba wydać raz a dobrze.
Ja na przykład używam ClawGripa. Ale szczerze mówiąc myszki dedykowane pod ten chwyt mi nie podchodziły. Po jakimś czasie kupiłem Logitech G502 i było już dobrze. Dopiero jakiś czas temu kupiłem Razer Bazilisk(chociaż nie trawię tej marki z całego serca ) i jest perfekcyjnie
napisz do chłopaków z test-gear.pl podpowiedzą ci może
Tak, od siebie też polecam G600, świetna myszka. Jeśli jednak ma za dużo przycisków to Razer Hex v2 albo Razer Trinity. W tej chwili, jako iż nie gram już w MMORPG’i korzystam z G502, którą też polecam.
Do zamknięcia. Kupiłem Razer Naga Trinity