Jeśli chodzi o dysk SSD to kupuję ten:
http://allegro.pl/dysk-ssd-samsung-840-evo-250gb-mz-7te250bw-fvat-i4304350343.html
I to dlatego że miałem możliwość korzystania z niego przez prawie 2 tygodnie. Wildstar, Aion, czy ArcheAge bo tylko w te gry grałem to kompletnie inna bajka. W mieście z setkami graczy nie zacina przy mass pvp nie zacina, opcje widoczności tekstur itp wszystko na full, szybkie wczytywanie. Kompletnie inna bajka. A też kiedyś nie chciałem wierzyć ze to przez mój dysk i już miałem kupowć grafikę. Na szczęście miałem możliwość pożyczenia od znajomego i już wiem co było przyczyną.
A jesli chodzi o mysz to chyba dla mnie najwygodniejsza będzie Naga z przyciskami w kształcie kółka z boku. Łatwiej zapamiętam bindy a i mam dosyć duży kciuk to nie będzie missclicków.
Ktoś wyżej pisał żeby nie kupować chińszczyzny etc. W czasie ESL Starcrafta 1, mój kolega Lynch z łodzi grał kulkową myszką z Tesco gdzie już wszyscy dawno przerzucili się na lasery i wygrali mistrzostwa Europy w SC 2v2. Więc to nie jest też do końca tak że tryliard DPI i solidna konstrukcja zapewnia wielką przewagę. Tak czy siak pewnie jednak wezmę Nagę, chyba że na Aliexpress coś znajdę
PS. Niby znalazłem z free shippingiem z 4 przyciskami z boku. Kształt do mnie nie przemawia no ale najwazniejsze że już więcej bindów pod kciukiem. Ale będę szukać dalej w wolnym czasie.