Myszka więcej niż 2 przyciski pod kciukiem

Witam, szukam myszki z bindowanymi przyciskami pod kciuk. Wiem że są Razera Naga ale może jakieś tańsze rozwiązanie. Czy ktoś widział z Was takowe? Większość myszek posiada tylko 2 przyciski pod kciukiem, przydałoby się więcej do mmo;)

Może coś takiego? http://www.x-kom.pl/p/81876-mysz-przewodowa-logitech-g600-mmo-gaming-mouse-biala.html

Wiadomo ale to wciąż ponad 200zł, a różnica w cenie z Nagą to ok 60zł więc się nie opyla. Tymbardziej że już poszedł hajs na grę, teraz pójdzie na grafikę i dysk SSD. Myślałem że są już jakieś podróby myszek do gier mmo, no nic może na rynku azjatyckim coś upoluję

Jak to się nie opyla?

Logitech a Razer to dwie inne ligi, razer to sprzed dla gimbazy (moim zdaniem).

W polsce nic takiego w mniejszej cenie nie dorwiesz, swoją drogą co ci po klawiszach jak będzie kiepsko wykonana (bo w niskiej cenie trudno o dobrą jakość)?

Sam jestem posiadaczem Corsair'a M90 aczkolwiek to jeszcze droższe, więc nie polecam.

Popieram XarduneK'a. Razer też jakoś do mnie nie przemawia a taniej myszki też zbytnio nie opłaca sie kupywać bo szybko się wykończy. Lepiej kupić raz i dobrze niż kupić shit i po 3 miesiącach narzekać na niedziałające klawisze lub umęczony kabel

Kupiłem sobie SSD do Tery Online by szybciej zabijać ludzi a i tak się później okazało że dzięki kicz optymalizacji nic prawie mi to nie dało .

Więc najpierw bym sprawdził na necie czy dysk ssd na serio pomaga w twojej grze . ( jeśli tylko po to planujesz go kupić )

jeśli jest mierny to hajs bym dał właśnie na myszkę. Co do razerów powiem że dobrze leżą w dłoni w przeciwieństwie do R.A.T ów których ja używam ale przyciski w kupie do mnie nie przemawiają .

Przecież dysk ssd tylko poprawia prędkość ładowania.. w grze nie zmieni to za wiele, Oraz trzeba kupić dobry dysk a nie jakiś szajs od kingstona.

Myślę że poniżej 200 czy okolic nie kupisz myszki z większą ilością klawiszy do zbindowania bo to już wyższy segment, specjalnie robione pod graczy

Jeżeli chcesz klawisze to Logitech albo Razer, ja osobiście razer abyssus-a mam już 4 lata i działa dobrze i nie wiem skąd ta niechęć do Razera :) może troche za plastikowe (zresztą jak wszystko teraz)

"Przecież dysk ssd tylko poprawia prędkość ładowania.. w grze nie zmieni to za wiele, Oraz trzeba kupić dobry dysk a nie jakiś szajs od kingstona."

Przecież chyba nie posiadasz tego typu dysku skoro piszesz takie rzeczy? Dysk jest jednym z najważniejszych elementów do komfortowej gry w MMO - czy to shootery czy RPG'i. A ten szajs - jak to nazwałeś - od kingstona(wersja V300 np) jest tani, dobry i WYSTARCZAJĄCY oraz wciąga d*pą większość samsungów z podobnego segmentu cenowego. ^.-

Polecam pograć w BF3/4, Aiona, Lineage 2(!!!) oraz inne gry które muszą na bieżąco doczytywać tekstury - wtedy zauważysz różnice. A jak jej nie zauważysz to będziesz musiał rodzicom powiedzieć, że nie potrzebnie wydali kasę na nowy komponent do już za sponsorowanego przez nich kompa. :)

Tak się składa że mam Plextor m5s, więc narzekać nie mam na co bo jest widocznie lepszy od kingstonów, które są low-endem a 450/450 mają tylko na papierze i już crucial m500 jest lepszy.

Specjalnej różnicy w grze nie widzę poza ładowaniem, no chyba że ktoś ma kompa trzymającego przy 30 fps-ach.

Grałem w wszystkie gry na ssd i bez ssd i różnicy nie odczułem :) sorki

Pamiętam że była jakaś burda z tym kingstonem . W jednym z modeli zaczęli używać gorszych chipów a nie zmienili specyfikacji na pudełku .

Korzystam z SSD prawie 3 rok i faktem jest że przyśpiesza system sporo. Jednak w przypadku gier to już inna bajka. To zależy od tytułu.

W Lineage 2 SSD będzie orał bo gra na bieżąco doczytuje małe pliki z dysku , natomiast w BFach da prawie nic bo mapa ładuje się przed grą do pamięci i w trakcie gry taki dysk jest obciążony minimalnie .

W grach MMO może pozytywnie wpłynąć (szczególnie na starciach pvp) bo te gry często doczytują dane.

W SSDkach już nie tyle chodzi o transfery a baardzo szybki czas reakcji, który zapewnia wręcz natychmiastowy dostęp.

W BFach czy innych tego typu produkcjach (głównie single player) różnice odczujemy tylko przy lądowaniu map.

Co do samego Kingston'a V300 na początku to były spoko dyski, niestety zrobiono odświeżoną wersje (bez informowania klientów) i wydajność poleciała łeb na szyje.

Korzystam z tej "nieszczęsnej" V3setki i był to strzał w dziesiątkę. Nie obciążył budżetu a wspomógł mój średnich lotów komputer o kilka dużych punktów procentowych.
O tyle, że jestem w stanie polecać ten dysk każdemu kto ma ograniczony fundusz i/lub rodzice nie sponsorują. :>

Zrozumiały jest fakt, że można nie zauważyć różnicy - jeżeli komputer jest wart tyle co w "miarę" dobre używane auto to się nie odzywam, bo nie mam porównania gdyż mój piec wyniósł mnie jakies 600zł(nie licze dysku i karty graficznej - bo to niedawno wymieniłem).

W BF3 widać straszną różnicę, zdziwicie się ale tak - ta gra też doczytuje małe pliki cały czas. Oczywiście nie tak dużo i często ale jednak. Sam osobiście borykałem się z problemem spadku FPS gdy szalały pociski, waliły się mury i syczały dymy maskujące - teraz jest o niebo lepiej.
I ZAWSZE w grach MMO doczytywane są małe pliki, gdyż taka rozgrywka nie ma "scenariusza" który się wczytuje wraz z mapą.

W BF3 "lag" scienny - gdy chowasz się za przeszkodą i Cię zabijają mimo że uciekłeś, na SSDku ten problem jest o wiele rzadszy jak i reakcja "spustu" jest szybsza (ofc jeśli ktoś gra na pingu 15-30).

Możecie wiele napisać o braku "doładowania" z ssdków w strzelankach MMO - dla mnie to nieprawda. Nie piszcie, że SSD pomaga tylko przy wczytywaniu mapy bo widziałem już wielu którzy te "mądrości" wyciągnęli z takich forów i "nie kupią SSD bo tylko przyspiesza włączenie windowsa i wczytywanie map w małej ilości gier..." :)

#A dla wszystkich którzy się nie zgadzają małe P.S. piszę z perspektywy osoby z naprawdę kruchym komputerem ;>
Wasze turbo maszyny pewnie nie odczuwają takiej różnicy jak mój mały piecuś :)
Pozdrawiam!

Prawdopodobnie posiadasz 1 rewizję V3setki która jest spoko . Ta która teraz jest w sprzedaży to druga czy trzecia rewizja i jest gównem. Nie namawiaj ludzi na ten Szajs i nie wprowadzaj ich w błąd.

Rozwińmy Pojęcie Małości : Dyski SSD radzą sobie z każdym rozmiarem pliku Natomiast HDD zaczynają dostawać drgawki gdzieś poniżej 1mb p Dlatego Na starych Grach Typu L2 czy Wow SSD dają kopa a przy nowszych gdzie masz grube textury to już nie ma takiej różnicy.

Ja mam taka http://gaming.logitech.com/pl-pl/product/g600-mmo-gaming-mouse niby droga bo +-250zł ale jakosc + ilosc przyciskow(ktore serio wygodnie sie uzywa) przemowily do mnie ^ ^ polecam.

G600 faktycznie jest OK aczkolwiek troche niewygodnie umieszczone przyciski na panelu bocznym.

M90 od Corsair'a ma to lepiej rozwiązane lecz traci przez to trochę przycisków, ale myślę ze to kwestia przyzwyczajenia.

G600 miałem chwile w łapach i mi nie pasowało.

Kwestia przyzwyczajenia :P ja tam w mmo skille miałem normalnie przypisane i źle nie było ^ ^

Kwestia "czasu dostępu" - nie ważne od rozmiaru. Z każdym możliwym rozmiarem pliku dyski flashowe będą górowac nad HDD. I nie wprowadzam nikogo w błąd - po prostu piszę, że z małym budżetem ten dysk jest godny polecenia. Wiadomo, że są lepsze i wiadomo, że kosztują odpowiednio więcej. A w błąd wprowadzaliście Wy wnioskując, że dysk SSD tylko przyspiesza system i wczytywanie map i nie ma wpływu na sam komfort rozgrywki a ja to ucinam i mówię, że to nie prawda :) Argumenty i swoją pozycję w tej sprawie podałem wyżej - kończmy ten offtop.

Co do myszki - sam używam gryzonia z dolnej pułki cenowej, Modecom'a (http://www.modecom.pl/mc-m5/przewodowe/myszki/peryferia/produkty/) za marne 24zł a dobrze leży w dłoni i również mogę ją polecić na "jakiś czas" :)

Kwestia "czasu dostępu" - nie ważne od rozmiaru. Z każdym możliwym rozmiarem pliku dyski flashowe będą górowac nad HDD. I nie wprowadzam nikogo w błąd - po prostu piszę, że z małym budżetem ten dysk jest godny polecenia. Wiadomo, że są lepsze i wiadomo, że kosztują odpowiednio więcej. A w błąd wprowadzaliście Wy wnioskując, że dysk SSD tylko przyspiesza system i wczytywanie map i nie ma wpływu na sam komfort rozgrywki a ja to ucinam i mówię, że to nie prawda Argumenty i swoją pozycję w tej sprawie podałem wyżej - kończmy ten offtop.Co do myszki - sam używam gryzonia z dolnej pułki cenowej, Modecom'a (http://www.modecom.pl/mc-m5/przewodowe/myszki/peryferia/produkty/) za marne 24zł a dobrze leży w dłoni i również mogę ją polecić na "jakiś czas"

Uświadom sobie że dysk który posiadasz , jest teraz 2 x wolniejszy mimo że nazywa się tak samo .

Twoje testy opierają się na jednym komputerze i 3 grach na krzyż Moje natomiast na 30 tytułach i co najmniej 5 komputerach w różnych konfiguracjach. Nie wprowadzaj ludzi w błąd swoim zaściankowym myśleniem .

ja mam a4tech bloody v5 która ma 2 przyciski pod kciukiem. kosztuje 70-90zł

Efes a rozumiesz pojęcie WIĘCEJ niż 2?