Zacznijmy od tego ze określ sie jaki chwyt myszki preferujesz palm/claw/finger.
Czy wolisz male modele czy te większe.
i teraz pamietaj:
- na każdych forach większość ludzi nie ma tak naprawdę pojęcia o myszkach ( w tym ja ) cytują ci często cytaty zaczerpnięte od innych pseudo mistrzów, albo bardzo często wychwalając ponad wszystko inne swoj model myszki który własnie trzymają w reku twierdząc ze jest najdoskonalszy i najodpowiedniejszy jaki możesz kupić. Najlepiej wejść na forum typowo o sprzęcie komputerowym np Pclab i brac pod uwage opinie i wypowiedzi osob ktore maja w danym dziale kilkaset a nawet kilka tysiecy postów doradzajacych sprzet.. Logicznym jest to ze takie osoby maja duzo wieksze pojecie o czym mowia.
- (to ju z moich osobistych doświadczeń ) DPI to nie wszystko, i nie powinno byc Twoim glownym wyznacznikiem wyboru. Sam napalalem sie aby moja myszka posiadala go jak najwiecej i co ? nie wykorzystuje teraz wysokich wartosci ponieważ jest to niewygodne. Kazdy najmniejszy ruch myszki powoduje naprawde szybkie ruchy kursora obnizajac precyzje. Zdecydowanie wazniejszy jest kształt i materialy z jakich jest wykonana. Jak dobierzesz sobie myszke pod swoją dłon/chwyt z dobrych materiałów napewno bedziesz bardziej zadowolony niz gdy kupisz 6300 DPI zupelnie niewygodnai np cala plastikowa.
- Bardzo często dużo bardziej opłaca odjac od budżetu kilkadziesiat zlotych i zainwestowac w dobrą podkładke, ktora ma bardzo wielkie znaczenie. Bez sensu jest inwestowac 250 zl i jezdzic myszka po blacie biurka.
Sorki za brak interpunkcji, bledy i chaotyczność ale jestem troche zmeczony i nie chcialo mi sie przykladac. Mam nadzieje ze troszke pomoglem.