Myszo skoczek death

Dzisiaj umarl mi myszoskoczek :[ mial okolo 2.5lat .

Jest mi z tego wzgledu smutno.

Jak chcecie to piszcie tez tu swoje przyzycia z umarlymi zwierzaczkami ; (.

1.Pytanie:

Czy chomiki smierdza ?

Jaka rasa chomikow jest najlepsza ? (chodzi mi o ta rase z ktora moge sie bawic i sa bardzo towarzyskie).

Chomiki roborowskiego czy dzungalskie ?

Najlepsze są chomiki czelabińskie.

Ja słyszałem taką historie że chomiki potrafią wrednie olewać ściany w okół klatki i mają bardzo, bardzo, bardzo śmierdzący i ciężko domywalny mocz.

Ale nie jestem pewien tej informacji ;)

Ja jak miałem w dzieciństwie chomiki to się pozagryzały w sklepie zoologicznym twierdzili że są z jednego miotu. Być może wsadzanie kilku do jednej klatki było błędem.

Ja jak miałem w dzieciństwie chomiki to się pozagryzały w sklepie zoologicznym twierdzili że są z jednego miotu. Być może wsadzanie kilku do jednej klatki było błędem.

Miałem podobny problem co Ty, ale moje chomiki nie gryzły się między sobą, tylko uwzięły się na jednego innego chomika ^^.

Dzisiaj umarl mi myszoskoczek :[ mial okolo 2.5lat .Jest mi z tego wzgledu smutno.Jak chcecie to piszcie tez tu swoje przyzycia z umarlymi zwierzaczkami ; (.1.Pytanie:Czy chomiki smierdza ?Jaka rasa chomikow jest najlepsza ? (chodzi mi o ta rase z ktora moge sie bawic i sa bardzo towarzyskie).Chomiki roborowskiego czy dzungalskie ?

Rzeczywiście ludzie zaczynają zakładać tutaj coraz dziwniejsze tematy. Ja rozumiem, że to jest Hydepark, że tutaj można wszystko no prawie, ale na pewno znajdziesz jakieś forum o zwierzakach gdzie na pewno ktoś Ci doradzi tak więc nie wiem czemu ludzie piszą tutaj o takich jakby na to nie patrzeć ze względu na to, że to jest forum o grach, dziwne tematy. :huh:

@UP ...bo po co przeglądać tematyczne fora, jak na forum o MMO najlepiej doradzą mi w sprawie zwierząt, antykoncepcji, wyboru studiów, samochodu, itp.

Nie wiem czemu ludzie przeżywają tak śmierć zwierząt i tak ich nie przywrócą. Najlepiej przygarnąć(tak ze schroniska(jeżeli to pies), albo kupić od razu nowego pupila i cieszyć się od nowa.

Rzeczywiście ludzie zaczynają zakładać tutaj coraz dziwniejsze tematy. Ja rozumiem, że to jest Hydepark, że tutaj można wszystko no prawie, ale na pewno znajdziesz jakieś forum o zwierzakach gdzie na pewno ktoś Ci doradzi tak więc nie wiem czemu ludzie piszą tutaj o takich jakby na to nie patrzeć ze względu na to, że to jest forum o grach, dziwne tematy.

Ale jednak w hyderparku można pisać o czym się chce :D

Mam chomika i muszę powiedzieć , że trochę smrodu jest , miałem jeszcze królika i legwana , królik aż tak nie smierdział , legwan wgl nie śmierdział , ale inna sprawa jak go karmisz świerszczami , które mu mogą ucieć i w nocy świerszczeć :XXXXX.

Nie wiem czemu ludzie przeżywają tak śmierć zwierząt i tak ich nie przywrócą. Najlepiej przygarnąć(tak ze schroniska(jeżeli to pies), albo kupić od razu nowego pupila i cieszyć się od nowa.

Wiesz sprawa ma się tak , że możesz się bardzo mocno przywiącać już do swojego , ja mam teraz psa 7 lat i jakoś nie wyobrażam sobie , żeby inny pies go zastąpił...

Masz do wyboru takie chomiki jak:

• Dżungarskie
  • Syryjskie
  • Roborowskie
Wymieniam tylko te 3 bo są najpopularniejsze. Ja byłem w posiadaniu Roborowskiego oraz Dżungarskiego.
Syryjskie widziałem kilkanaście razy u przyjaciela

Dżungarskie:
  1. Dają się głaskać
  2. Przyjazne
  3. Nie śmierdzą.. (zależy od właściciela, mój nie śmierdział.. bo bardzo często czyściłem mu klatkę + bardzo dobra ściółka)
  4. Po kupnie będziesz często musiał go szukać po domu.. gdyż lubią uciekać z klatki i przeciskać się między kratkami xD ale przejdzie mu to po jakimś czasie
  5. Są stosunkowo małe

Roborowskie:

1. Fajny kolor mają
  2. Mają specyficzny zapach.. niektórym może się wydawać, że śmierdzą.. zalecam częste czyszczenie @_@
  3. Nie dają się głaskać, brać na ręce.. ale bodajże z tego co wiem można je oswoić ale łatwe to nie jest :D (mój aż do śmierci nie był brany wgl na ręce chciałem zachować jego naturę .. :S)
  4. Są małe, ucieczka z klatki to norma.
  5. Hałasują w nocy

Syryjskie:

1. Są większe niż dżungarskich oraz roborowskich
  2. Potrzebują większej klatki (lubią akrobacje z tego co widziałem u kumpla xD)
  3. Przyjazne
  4. Więcej nie wiem, tyle z moich obserwacji

Według mnie na początek należało by wziąć Dżungarskiego gdyż jego można brać na ręce i jest go łatwiej oswoić niż Roborowskiego.

"czy Chomiki śmierdzą" haha rozwaliłeś mnie tym miałem chomika co żył 5 lat(mutant) i jeśli dobrze pamiętam to nie śmierdział.

PS. a jaka jest różnica wiekowa tych chomików? ile mogą żyć?

Co do samych chomiczków nie śmierdzą one same w sobie tylko ich nieczyszczone klatki.W dzieciństwie miałem również chomiczka pięknego bawiłem się z nim aż wyjechałem na 2 tyg do Egiptu,po powrocie mój kochany słodki chomiczek zmienił się w niedobrego chomika którego nie można było wziasc na ręce ponieważ gryzł i "syczał".

Mojemu bratu utopił się chomik w szmalcu...

... to nie żart.

@UP ...bo po co przeglądać tematyczne fora, jak na forum o MMO najlepiej doradzą mi w sprawie zwierząt, antykoncepcji, wyboru studiów, samochodu, itp.Nie wiem czemu ludzie przeżywają tak śmierć zwierząt i tak ich nie przywrócą. Najlepiej przygarnąć(tak ze schroniska(jeżeli to pies), albo kupić od razu nowego pupila i cieszyć się od nowa.

Widac ,ze takie osoby jak ty pokazuja ,ze niby jestes taki super i zawsze znajdziesz jakies szybkie wyjscie z kazdej sytuacji.. Ale jak chcialbys wiedziec to jestes bez serca ! Poczytaj co inni ludzie napisali ! Oni maja dopiero serduszko =3

@Cwieq Ty tez chyba nie rozumiesz .. i powinienes nauczyc sie czytac z zrozumieniem! Hydepark - piszemy wszystko o wszystkim.

Specjalne podziekowania dla Xarias09

Moi koledzy maja dzungalskiego i syryjskiego :) i ja od poczatku myslalem ,ze dzungalski bedzie najlepszym rozwiazaniem dla mnie!

@AnubisKingPL wiesz.. slyszalem tez ,ze chomiki podobno smierdza ,ale to raczej od zaniedbania : )) wiec raz na miesiac lub 2 tygodnie klatke wyczyscic trzeba.

@Cwieq Ty tez chyba nie rozumiesz .. i powinienes nauczyc sie czytac z zrozumieniem! Hydepark - piszemy wszystko o wszystkim.

Umiem czytać ze zrozumieniem i wiem, że w Hydeparku można pisać co się chce, ale dziwne jest to, że zamiast napisać ten temat na jakimś wyspecjalizowanym forum o zwierzątkach domowych założyciel pisze tutaj. Ja bardziej bym zaufał gościom z forum o takowej tematyce niż pytał się ludzi na forum o grach. Ile osób się wypowiedziało? 2? A na innym forum na pewno byłoby więcej osób, a co za tym idzie więcej opinii, rad itp. Dlatego się dziwię.

MMoRpG niech ktoś "k**wa" to Ogarnie ludzie .... gdzie są "Sandały" które to "utrzymują" portal stworzony dla ludzi z "zainteresowaniami" na dany temat .... a tu ... zero prohibicji... Dobrze Że ci zdechło tylko to !!! Bana mu na Nogi,Ręce,Usta ... i mi się też dostanie ... ale mam to w D ...

Ja tylko chciałem dodać, że z chomikami trzeba uważać, bo jak jest im za zimno w klatce , lub coś, to zapadają w hibernację, nie ruszają się, są sztywni jak zdechłe, nie dają oznak życia, i zazwyczaj każdy je zakopuje żywcem , a one po jakimś czasie się budzą, więc postarajcie się nie zakopać chomika żywcem, mi pamiętam "zmartwychwstał" chomik w nocy, z jednego dnia na drugi, u chomików hibernacja jest dość częsta, starajcie się go trzymać w dość ciepłym miejscu.

No ale chyba widac jak oddycha tak ? A jak ma zimny nosek to juz mozna wiedziec ,ze jest cos nie tak :(

congrats-gay-thread.jpg

Swoją drogą dlaczego temat o sandałach wypadł do kosza, a te o chomikach, e-randkowaniu i skórze zostały?

Pssss... mam kota. I jakoś nie rozumiem Was dalej.

Powiedz na którym serverze grał, to go resne.