Są wakacje więc znalazłem czas na recenzję. Może i gra ma swoje lata ,lecz małe zainteresowanie nią mnie zdziwiło. A tak a pro po na stronce jest podana stara wersja gry ze złą domeną jednocześnie w dziale 3D i 2D.
Myth War II Online jest grą osadzoną w kolorowym świecie fantasty. Fabuła jest dosyć prosta. W tym świecie cztery rasy człowiek, mag, centaur i Borg żyją w harmonii ,lecz niebezpieczeństwo i zło zagraża światu więc poszukiwacze wkraczają w daleką drogę po to aby zaczerpnąć przygód i my jesteśmy jednym z tym poszukiwaczy (to wyczytałem z opisów questów). Nieco opiszę rasy :
* Człowiek - tutaj chyba nie muszę opisywać. Dobra postać dla początkującego
* Mag - tutaj także. Postać cechuje się dużą liczbą punktów MP i czterema żywiołami
* Centaur - łowca i łucznik.
* Borg - pół człowiek, pół robot. Cechuje się ogromną siłą.
Świat gry
I tutaj muszę się nieco bardziej rozpisać. Zawsze nie przepadałem za grafiką bajkową, cukierkową ,lecz ta gra stanowczo zmieniła moje zdanie. Grafika jest staranie dopracowana ,a zrzut izometryczny (podobnie jak w Ultimie Online) jeszcze bardziej ją dopieszcza. Twórcy postarali się o detale gry. Zbroje, bronie i postacie naprawdę ładnie wyglądają. Co do grafiki nie mam żadnych zastrzeżeń. Eh. Zagrajcie to sami się przekonacie.
Nieco o systemie i rozgrywce
Jak w większości gier to i tutaj są pety. Niestety wyglądają licho ,lecz tragedia wielka to nie jest. Tak jak w większości gier zdobywa doświadczenie, skille do tego zmienia wygląd ,lecz wygląd ich jest lichy. Aby mieć innego należy od Pet Managera zakupić "jajko" z ,którego wykluje się inne zwierzątko. Każde ma inne opcje i inne upodobania co do potionów. Co do gildii za dużo na ten temat nie jestem w stanie powiedzieć ponieważ za dużo ich nie jest ,a polskich jak mi wiadomo nie ma. Następnym atutem gry jest walka turowa. Bardzo przypomina mi walkę w Final Fantasty. Gra nie ma żadnych bugów, lagów itp. Jednak nie jest tak prosta jak inne. Czasem trzeba długo pogłówkować by zrozumieć o co kaman.
Dźwięk
Do muzyki także nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiada do klimatu gry. Zazwyczaj w każdym mmo muzykę ściszałem bo była denerwująca jednak tutaj jest odwrotnie.
Podsumowując gra naprawdę zachwyca ,acz kolwiek jak mi wiadomo mało jest osób ,które by zachwycił klimat gry. Zapraszam na serwer Dragon.
Plusy:
+ wspaniała grafika 2D
+ muzyka
+ kraina
+ walka turowa
Minusy
- jedyny co mi wpadł to mała liczba rodaków ;P
Recenzja, opis wzorowany jest na innych recenzjach anglojęzycznych z 2008 r.
Gry jeszcze bardzo nie poznałem więc coś może przybyć.
@EDIT
A cha i bym zapomniał. Wygląd postaci bardzo się nie zmienia. To może was zniechęcić.