A więc... na początku gry się troszkę .. pogubiłem, niby jestem w grze, ale nie wiem gdzie dokładnie, ni to miasto, ni to exp place, ale do rzeczy.
Mytheon nie oferuje otwartego świata, są tylko "pokoje(roomy)" tzw. Stage. W jednym stage może przebywać niezliczenie osób, ale nie będą oni w tym samym stage razem, gdy nie mają party.
Jest jedno miasto tzw. Hub, tam tworzy się party, można zapisać się na areny pvp, porozmawiać, coś kupić ze sklepu lub z Auction House.
Co do gameplay'a i questów - Niektóre questy bierze się w mieście, niektóre na początku Stage'a, jest również pewna innowacja(wg. mnie), że po zakończeniu questa, automatycznie dostajemy nagrodę(exp, kase, ew. jakiś item), bez jego oddawania, questy można powtarzać.
Teraz coś dla tych, którzy kochają jakieś karcianki czy coś w tym stylu. W grze dostajemy "deck" run, które są losowo wybierane na nasz pasek skilli (pasek skilli zawiera 5 okieniek na nie, a w decku możemy mieć 40 kart). W skład kart wchodzą ataki magiczne i zwykłe(np. fireball / slash), buffy(np. zwiększenie szybkości), summony(potwory), summony(wieżyczki). Summony to potworki przyzwane przez nas, każdy jest inny, wspomagają nas w walce, są b.przydatne, summony wieżyczki, to dosyć logiczne, że nie poruszają się(nie zmieniają swojego miejsca przywołania (ew. zbudowania)), ale są znacznie silniejsze.
Na końcu każdego Stage'a czeka nas boss, najlepiej wybierać się w stage w grupach, ale samemu też można solować bossy przygotowując na pasku summony, żeby ułatwić sobie sprawę.
Co do Summonów: Castują one się od razu po wcisnięciu skilla
Klasy: są 3, ale ilość run(skilli), nie ogranicza nas do zrobienia własnego dobrego buildu . (Mag/Warrior/Healer)
Zachęcam chociaż do wypróbowania, świetna gra, choć na początku chciałem ją wyłączyć.