Na co czekacie bardziej BnS czy AA?

Witam,

nie chce zaśmicać tematu o ArcheAge albo o Blade&Soul dkatego zakładam nowy, jest ktoś kto grał w to i to i chciałby porównać jak w Swoim odczuciu prezętują się obie gry ? W najbliższym czasie są to dwa najbardziej wyczkiwane tyuły więc można by je porównać.

W najbliższym czasie są to dwa najbardziej wyczekiwane tytuły

Everquest next jest chyba bardziej wyczekiwany niż BnS i AA

Na nic z tych, obydwa to crapy jeśli już to dungeon striker.

Blade & Soul definitywnie. Super klimat, dobry system walki, jako-taki balans, dużo skill based, innowacyjne systemy, extra cinematici no i ta dynamika :]

na gothica przez neta ^^ może sie wreszcie kiedys doczekam :D

W sumie to na obydwa tytuły ale raczej na blade and soul ponieważ gra wymaga od gracza skupienia np unikanie kontrowanie czyli jak napisał kolega wyżej dynamika lecz archeagem tez bym nie pogardzil jeżeli wyszedlby przed bns AA daje bardzo dużo możliwości :D

Blade & Soul zdecydowanie.

Blade & Soul - wygląda bardzo klimatycznie i przyjemnie ;)

Ja czekam bardziej na Wildstara. Bardziej wymagająca gra, jeśli chodzi o raidy i pvp

Blade & Soul.

Nareszcie jakaś dynamiczna gierka, a nie stanie w miejscu i klepanie ciągle tych samych klawiszy albo te pseudo non-targety w których i tak dynamika jest podobna do point and click'a.

@2xUP Kolega wyżej mówi Wildstar. Nie wiem co w tej grze widzicie. Animowana kreska, głupota i pseudo komedia wszędzie. W Blade & Soul ok, są cycki, jest rasa "małolatów", ale klimat wypływa z otoczenia, cinematiców i walki, a Wildstar? Nienawidzę pseudo komedii, te zapowiedzi czy coś mnie w ogóle nie śmieszyły, a kreska czy ruchy postaci w pełnej grotesce do mnie nie przemawiają. Jestem zwolennikiem epickich bitew niż głupich "kotów" itp. strzelających się pistoletami czy bijących mieczami z durnymi animacjami. Niech jeszcze dodadzą dźwięki z kreskówek... eh... hejcik.

Dajcie mi jakieś średniowieczne europejskie mmo, poważne, z klimatem, proszę ...

:(

@up Widzisz dla Ciebie Wildstar nie ma klimatu przez "animowaną kreskę" i pseudo komedie" a mnie na przykład jak najbardziej ten typ świata pasuję. Od gier nie oczekuję żeby były realistyczne czy poważne gdyż od tego mam życie wiesz te takie prawdziwe. A jak na razie Wildstar jest moim numerem 1 na liście wyczekiwanych mmo. A i masz szacunek ode mnie że nie użyłeś ani razu hejtu w stronę sytemu płatności w Wildstarze który prawie zawsze jest jedynym argumentem hejtu w stronę tego tytułu.

@temat Wyczekiwać BnS? Może kiedyś, jeszcze za czasów hype'u na tą grę miałem wielką ochotę zagrać. Wraz z upływem czasu mój zapał opadł aż do obecnego stopnia w którym stwierdzam że jest to zbyt azjatycka produkcja nie warta poświęcania mojego czasu.

ArcheAge wydaję się być solidną produkcją jednak nie śledzę jej prawie w ogóle więc posiadam tylko powierzchowne informację. Mimo wszystko wydaję mi się że spróbuję gdy wyjdzie.

Osobiście myślę że w eurple bardziej przyjmnie się ArcheAge ( jak wyjdzie za kilka lat... ), niż blade&soul ( które może wogóle nie wyjść ), jest to bardziej "europejska" produkcja ( mimo że też nie z europy ). Wildstar podoba mi się, ale oprócz grafiki, taka dziecinna moim zdaniem.

W europie dawno nie wyszła dobra,nowa,grywalna,na poziomie gra. Wszystkie produkcje kończą na F2P w gameforge ( AION, TERA ). Jedynie GW2 się trochę wybiło ( w które sam grałem rok ). Grałbym w Wow'a, ale teraz niewarto zacznyać chyba, bo to już stara gra. W końcu któraś gra musi przyciągnąc dużą ilość graczy, ponieważ graczy chętnych na naprawde dobrą grę jest dużo, a DOBRYCH gier naprawde mało.I nie piszcie proszę że "każdy woli coś innego" bo zawsze jest jakiś "złoty środek", jeżeli ktoś szuka gry ukierunkowanej na coś konkretnego (np. pety - rappelz ) to napewno znajdzie coś z F2P, ale jeżeli ktoś szuka naprawdę dobrą grę, która nie jest "przekombinowana" to nie znajdzie nic.

@2xUP Kolega wyżej mówi Wildstar. Nie wiem co w tej grze widzicie. Animowana kreska, głupota i pseudo komedia wszędzie. W Blade & Soul ok, są cycki, jest rasa "małolatów", ale klimat wypływa z otoczenia, cinematiców i walki, a Wildstar? Nienawidzę pseudo komedii, te zapowiedzi czy coś mnie w ogóle nie śmieszyły, a kreska czy ruchy postaci w pełnej grotesce do mnie nie przemawiają. Jestem zwolennikiem epickich bitew niż głupich "kotów" itp. strzelających się pistoletami czy bijących mieczami z durnymi animacjami. Niech jeszcze dodadzą dźwięki z kreskówek... eh... hejcik.Dajcie mi jakieś średniowieczne europejskie mmo, poważne, z klimatem, proszę ...

Może na początku masz takie wrażenie że to komedyjka a już na pewno po filmikach twórców, którzy wrzucają je z jajem i dev speaki też są na luzie przez co gra wygląda na początku jak kreskówka Pixara. Uwierz mi że żarty się później kończą i widząc po filmikach raidy i oskryptowanie masz normalnie epickie ala Wow i jeszcze bardziej wymagające przez systemy telegrafów. Sama gra nie jest komedyjką, to tylko taka reklama, marketing że twórcy są na luzie itp.

A i również props za brak gimbazowego hejtingu że gra płatna;)

Osobiście czekam na BnS. Nawet nie wiem dlaczego chcę i już xD. Jednocześnie chcę zobaczyć co ludzie widzą w AA. Nie mówię, że to zła produkcja, ale jakby to ująć do mnie nie przemawia. Spróbuję obydwu, jeśli kiedyś pojawi się anglojęzyczna wersja z PING'iem do zniesienia. Mam nadzieję, że się doczekam

W AA rosyjskie bardzo dobrze sie gra. Grałem w wszystkie bety ciekawe : AA , BnS, Wildstar, TES i według mnie jest tak :

BnS=AA>Wildstar>>>>>>>>>TES

Z tym że znamy system euorpejskiej wersji TES i Wildstar, a AA nie, o BnS europejskim nie wiemy nic.

Ja nie czekam na żaden z tych tytułów, tylko na Bless Online czekam :P

Z tych dwóch to bardziej wyczekuję Blade And Soul. :>

ArcheAge śmierdzi mi koreańskim crapem, w dodatku system walki targetowy i trochę nudnawy.

Tak czy siak bardziej od nich czekam na Wildstara, ten to dopiero namiesza. ^^

Grałeś w WS ? ta gra nie jest na tyle dobra żeby coś zamieszać, tym bardziej że będzie abonament a żeby się utrzymać na abonamencie musi to być rewelacyjna gra, a taka napewno nie jest. Jest to dobra gra, ale nie aż tak.

World of Darkness