Witam , mama pytanie dotyczące GW2 czy są tam jakieś misje fabularne, Grałem trochę jak przeszło na f2p i było fajnie do czasu aż nagle przestałem mieć misje fabularne i zostało mi tylko zabijanie mobków oraz odkrywanie jakichś flag. Grałem tam jeszcze trochę ale potem uznałem że to jest nudne . Tutaj mam pytanie czy ta gra polega tylko na tym czy potem znowu jest jakaś fabuła .
Na czym polega ta gra
Jesli chcesz grac dla fabuly to lepiej nie graj w mmo Gw2 ma mase misji fabularnych i co jakis czas dodaja kolejne ale na pewno nie jest to glowna czesc tej gry. Gra polega raczej na tym co wiele innych mmo: dungi, rajdy, pvp, misje gildyjne, WvW, chociaz tutaj gra Ci nie powie co masz robic, musisz sobie samemu ustalic jakies cele, czy to zrobienie legendarnej broni, czy to wbicie legendy w pvp, czy to zebranie armor seta z rajdu itd. itd.
@taiwk124 Ciezko aby gra miala "nieskonczona" linie fabularna . Nigdy taka nie powstala wiec nie wiem czego wymagasz tak naprawde
@kruczq #facepalm - nie slyszales o SW:TOR chocby?
Misje fabularne w trakcie expienia czy na 80 lvlu? Jesli w trakcie expienia to dlatego że one są co... 5 lvl? Nie pamietam ale albo 5 albo 10 . A pomiędzy nimi musisz po prostu albo mapę odkrywać albo grać pvp, albo dungi albo robić serduszka lub dynamiczne eventy (niektóre też są ciekawe - np atakują centaury wioske... odpierasz atak a potem kontratak prowadzisz). A na 80 lvlu masz jeszcze cos takiego jak living story - jest to historia świata, by w niej uczestniczyć musisz grać w momencie wypuszczenia episodu. Po prostu to nie twoja historia a świata. Świat idzie do przodu - czy ty idziesz z nim czy tez nie go nie obchodzi. I tak też np obecnie mamy wyprawy w głąb dzungli i szukanie smoka... a wczesniej bylo np odzyskiwanie wspomnień by... ciii, nie będę spojlerował
Po za tym rzecz skierowana do odpowiadających : zwróciliście uwagę że on może nie wbił lvl capa i się zastanawiał czemu raz ma misje a raz nie? Mnie to tez lekko z rytmu wybijało bo raz moglem non stop przez 15 lvli robic misje fabularne... a kiedy indziej musialem wbijac z 3 lvle by dopiero móc coś porobić
@Loor no mnie jakos Star Warsy fabularnie nie porwaly... ale to moze dlatego ze nie lubie tego uniwersum
Witam , mama pytanie dotyczące GW2 czy są tam jakieś misje fabularne, Grałem trochę jak przeszło na f2p i było fajnie do czasu aż nagle przestałem mieć misje fabularne i zostało mi tylko zabijanie mobków oraz odkrywanie jakichś flag. Grałem tam jeszcze trochę ale potem uznałem że to jest nudne . Tutaj mam pytanie czy ta gra polega tylko na tym czy potem znowu jest jakaś fabuła .
Guild Wars 2 jest grą dość specyficzną. Taka gra od końca...
Twórcy nie narzucają graczom co mają robić... Z jednej strony możesz odrywać świat gry do 100%, możesz skupić się na crafcie i robić bronie legendarne, możesz iść na areny PVP i tam tłuc się na meczach rankingowych i tych nie objętych rankingiem, możesz uczestniczyć w wojach serwerów - tzw. WvWvW - nikończące się walki o tereny i zamki
Możesz również chodzić na rajdy ubijać world bossy i pomagać innym graczom jak już sam się rozwiniesz
No i ostatnie Living Story - co jakiś czas gra dostaje ciag dalszy głównej linii fabularnej.
Tak jak widzisz Jest mnóstwo spraw do ogarniania a Ty sam decydujesz co robisz
Misje fabularne są chyba co 10 leveli i sama fabuła jest dość ciekawa. Naprawdę polecam 'przejść' gw, a potem bawić się w resztę kontentu. A i tak przy okazji, prosze, jak piszesz w internetach to nie używaj słowa 'witam' bo to troszkę nie na miejscu i trochę nie fajne. Jeżeli nie wiesz o czym mowię to sprawdź co to znaczy i jak się tego słowa używa. Dla przykładu na większości uczelni wśród moich znajomych i mnie osobiście za samo słowo 'witam' z miejsca oblewają albo nie chcą z Tobą rozmawiać. Tak samo w pracy. 'Powitać' może nas tu guru, moderatorzy, osoby zajmujące się stroną, etc.