Na jaką gre obecnie czekacie?

Archlord 2 (poprawion),Black Desert a z singlówek Dragon Age :3

Tree of Savior - po porażce i wielkim zawodzie jakim był Ragnarok Online 2 ( tępy crap żerujący na legendarnym tytule ) pojawił się tytuł który zapowiada się na realnego i godnego następce Ragnarok Online. Właśnie na tego ( miejmy nadzieję ) godnego następcę RO czekam z wytęsknieniem :)

Black Desert a o Archeage pewnie zahaczę.

Dungeon Fighter Online

Z MMORPG nie ma nic dobrego od 10 lat i pewnie przez kolejne tyle nic dobrego nie wyjdzie. W dodatku większość p2w. Najlepiej teraz pograć w survivale mmo. Ja czekam na dostęp do Heroes of the Storm bo lolek to tragedia pod względem community a sama gra też się przejadła. The Crew może w końcu będą fajne wyścigi przez neta oby bez p2w. Gloria Victis w końcu ciekawy projekt ze średniowiecza a z singli to gta 5, wiedźmin 3.

Ja czekam na Rift 3.0

Gta V na pc lub ps4 na singla i multi.

Blac Desert OFC

EverQuest Next oraz Heroes Of The Storm

Ja wskazałbym Archeage chociaż jestem lekko zawiedziony, bowiem jak ktoś nie załapie się na wykup własnego pola to może mieć pod górkę. Przypominam, że powierzchnia pól jest ograniczona, zatem może być lekki kwas. Do tego zamieszczać aukcje mogą tylko posiadacze kont premium, zatem ekonomia w grze będzie kuleć. Do tego pve które jest monotonne jak flaki z olejem. Jasnym punktem jest system pvp ale żeby do niego dotrzeć trzeba przebić się przez godziny levelowania. Z mojego punktu widzenia AA odniesie umiarkowany sukces jednakże jest jedną z niewielu gier na horyzoncie, które pozwalają graczowi poczuć prawdziwą wolność wyboru, nie narzuca bowiem sztywnego sposobu rozwoju postaci, w zamian dając możliwość swobodnego sposobu grania oraz wybierania aktywności w grze.

Kolejną grą która może być ciekawa to wspomniany wcześniej przez inne osoby Black Desert, jednakże jedynym mankamentem jest fakt, iż zapewne będzie można zagrać w ten tytuł dopiero w 2016 roku bo na razie nie znamy nawet wydawcy dla EU/NA. Znany jest natomiast wydawca dla Rosji więc zapewne powtórzy się historia znana z Archeage.

Dwa powyższe tytuły zostały już wspomniane w tym wątku ale ja chciałbym wskazać jeszcze trzeci godny polecenia a mianowicie Repopulation. Jest to gra której systemem najbliżej do Star Wars Galaxies pod względem swobody kształtowania przestrzeni gry jak i samego jej stylu. Nie wiem kiedy będzie open beta, na razie można dostać się do closed bety by samemu przekonać się czy warto czekać na ten sandbox - według mnie warto, zaznaczając przy tym iż ekipa która tworzy tą grę to niezależne studio stworzone przez graczy i słuchające opinii wyrażonych przez społeczność. A i jeszcze jedno - closed beta jest na prawdę closed i nie są wpuszczani wszyscy jak leci a jedynie garstka osób, które na prawdę chcą pomóc w tworzeniu gry.

Na koniec jeszcze dwa tytułu Elite:Dangerous oraz Starcitizen oba odwołujące się do dwóch wielkich serii gier lat 90'tych - jeżeli lubi ktoś kosmiczne symulacje ( no teraz już z symulacji to pozostały elementy ) to te dwie są absolutną koniecznością. Otwarty wszechświat z wieloma systemami do eksploracji, handlu oraz walk, Szczerze mówiąc mi na myśl o tych grach cieszę się jak separatyści na Krymie :))) i tym oto miłym akcentem kończę ten przydługi post ;).

ArcheAge czekam już na tą grę parę lat.. i najważniejsze, że to już prawie meta ;) potem listopadem GTA V online, grałem na ps3 podoba mi się niesamowicie. Na ostatnim miejscu Black Desert gdyż nikt nie wie kiedy będzie dane nam zagrać.

- Heroes of the Storm

- Skyforge

- Everquest Next

- Blade & Soul

- The Division

Black Desert, The Division

Z gier MMO:

-Black Desert

-AA w Europie

-Repopulation

-Star Citizen

-Operation 7 2

-Heroes & Generals w Steam

Jeśli chodzi o gry mmo to cały czas czekam na Blade & Soul, ktore nie wiadomo kiedy wyjdzie u nas i The Crew (jeśli można to podpisać pod mmo). Z gier single/multi to tylko GTA V przychodzi mi na myśl.

Lineage Eternal

Black Desert, Arche Age, HotS

powoli chyba przestaje wierzyć że wyjdzie jakaś dobra gra

rodem z poczatków muonline czy kalonline gdzie expiłeś godzinami i samo wbijanie kolenych poziomów dawało satysfakcje a nie byle szybciej cap lvl i marne pvp przez 2 tygodnie i nowa gra

-Evolve

-Nowy stronghold

-Fifa 15

Więcej mi nie potrzeba ;3

Tak jak ktoś wyżej napisał, najbardziej na Rift 3.0