Na jakich grach można zarobić?

wysmiejesz mnie, ale to co napisze jest prawda, mozna bylo zarobic kiedys na tej grze tak jak i teraz i znam ludzi ktorzy sie na niej utrzymują (mieszkanie, rachunki, zarcie i inne rzeczy) wlasnie oplacaja z kasy, ktora zarobili w Tibi... niestety dla wiekszosc ludzi Tobia to zlo, wiec inni na tym korzystają :)

Karty na steamie można sprzedawać.

A można zarobić w Path of Exile?

tak da sie ludzie na allego sprzedawają orby :) ale to grosze sa :)

ktoś ładnie poleciał, że miesięcznie ktoś żyje za "wypłate z gry".

Swoją drogą ciekaw jestem ilu z was wie jaki jest koszt wody/kanalizacji w mieszkaniu, koszt użytkowania windy, cena za doprowadzenie gazu do mieszkania, podatek od nieruchomości... Czy też ile kosztują rachunki.

Swoją drogą, żeby żyło się przyjemnie mieszkając w dwójkę i pozwolić sobie od czasu do czasu na wakacje, czy większa imprezę spokojnie sądze, że domowy budżet powinien oscylować w MINIMALNEJ granicy 2-2.2 tyś złotych - czy naprawdę da się zamienić grę w prace i być w stanie regularnie zarobić nawet ~1000zł? Nie wiem, nie znam nikogo takiego. Podejrzewam, że znalazłby się ktoś taki ale to chyba rzadkie wyjątki?

A i w grach F2P zarobek wydaje się najpewniejszy, pamięta chyba większość metina i wymagania zakupów z IS... Mama mojego kumpla kupiła postać (GoToSleep) wartą 5 tysięcy złotych, realną gotówkę wyłożył jej "mąż z gry" a Ona mu oddała golda in-game, tak samo zbroje za prawie 2 tysiące...

Są ludzie którzy potrafią wydać ogromną kasiore na to, żeby być "lepszym" w takich grach :) Trzeba czasu+szczęścia+głowy na karku, ale nie sądze żeby za sprzedaż golda dało się żyć dostając wypłate(nawet 1000zł) co miesiąc....

A można zarobić w Path of Exile?

PoE lata dużo botów, poza tym to jest gra F2P z botkami, grosze.

Rozwiązanie Earn2Play jest dobre dla tych którzy jeszcze się uczą, nie mają 18 lat, lubią przesiadywać przy komputerze dużo czasu (i nikt im tego nie utrudnia). [wyjątkiem są wysokobudżetowe rozwiązania]

Dla każdego mądrego, co sądzi, że zarabianie w grach jest bez sensu, pomyśl że w rodzinie przypada 800zł na każdego -rachunki.

To można sobie dorobić nawet na to, czego rodzice nie dadzą, Ty gruba świnio.

@Naturall ty sie smiejesz, ale moi znajomi graja w Tibie on i ona parka, mieszkają razem w Anglii i zyja za kase z gry... graja już okolo 5 lat, od 3 i pol zarabiaja na wszystko, na poczatku byly to drobne wydatki, z czasem coraz grubsza kasa... Jesli mi nie wierzysz dam ci namiary xD

i chyba w każdej grze da sie cos zarobic, pytanie w jaka kwote mierzysz i ile kasy chcesz na poczatku na to przeznaczyc :)

@Naturall Jest pełno osób na steamie które mają EQ warte po 20000 zł+, 1-2 trade'y to jest dla nich dniówka :)
np.

http://steamcommunity.com/id/realberthie
http://steamcommunity.com/profiles/76561198152007432

Osobiście sporo zarobiłem swojego czasu na grze Cabal (około 20 tys zł w 4 miesiące), oczywiście nie była to gra ucziciwa, dmg hack i kazdy item jaki leciał miał 2 sloty, nieosiągalne dungi dla party robiło się solo i przyśpieszało czas speedhackiem aby nie wykryli.

Silkroad był kolejną grą na której sporo zarobiłem, ale również nieuczciwie (ponad 10 kont jednocześnie na bocie).

Według mnie jeżeli ktoś chce zarabiać na grach to uczciwie będzie naprawdę ciężko.

Osobiście polecam pokera texas Holdem, wiem, że to nie MMO, ale w końcu gra. Przeczytajcie parę książek o strategiach, praktykujcie za małe stawki. Oczywiście do pokera trzeba mieć silny charakter i być bardzo, ale to bardzo konsekwentym, sporo się opiera na prawdopodobieństwie. Dobry gracz w pokera nie będzie stratnym graczem.

Czyli ostatecznie, jest to kolejna zaleta studiów informatycznych, aby zacząć bocić.

Bardzo fajnie dowiedzieć się jak sobie GoldSellerzy radzą, i jakie mają zyski.

Prawdziwe tytuły powinny wynajmować takich ludzi do współpracy, żeby zapobiegać graczom.

Na dobrej klasy sprzęcie w E.V.E. Online, wydobywanie na multiboxie może być bardziej opłacalne niż chodzenie do pracy, boooya!

BitcoFarm – Rejestracja z tego linku daje wam 1 kurczaka na 1 dzień na start, byście mogli sprawdzić jak działa stronka Jest to moja ulubiona strona, ponieważ inwestycja w tę stronę jest najbardziej opłacalna. Polega ona na kupieniu kurczaka, krowy bądź piekarza za określoną stawkę bitcoin. Codziennie po obejrzeniu 4 reklam - po 10 sekund każda, bardzo szybko się wyklika można zebrać jajka, mleko czy ciasto. Zysk przedstawia się następująco:

- Kurczaki - 23%-40% w zależności od rodzaju naszego konta. Wydajemy przykładowo 1BTC. Po miesiąciu(przy codziennym zbieraniu) - 30 dni, posiadamy na naszym koncie 1,23BTC - 1,4BTC. Po 30 dniach kurczak nam znika i trzeba zakupić go na nowo.

- Krowa - kupujemy ja za 0,110BTC. Codziennie można z niej zebrać od 1 do 3 butelek mleka, zależy od szczęścia. Po zakupie krowa nigdy nam nie wygasa. Za sprzedarz 1 butelki dostajemy 0,015BTC. Zarobek z niej po miesiącu wacha się w granicach 0,45BTC - 1,35BTC! Wniosek jest taki, ze z krowy zarabiamy najwięcej, lecz trzeba mieć wykupione konto premium, by móc ją posiadać - 0,075BTC/miesiąc. Co i tak daje niezły profit.

- Piekarz - kupujemy piekarza za 0,5BTC. Piekarz również jest na stałe i nie wymaga konta premium. Jedno ciasto można odebrać codziennie i sprzedajemy je za 0,0215BTC. Co po 30 dniach daje nam 30x0,0215 = 0,645BTC. Piekarza posiadamy na stałe, wiec inwestycja zwraca się po niecałym miesiącu. Aktualnie możemy ich posiadać max 10

Plus tej stronki jest taki, że możemy wypłacić np po tych 30 dniach całą naszą zainwestowaną kwotę, jednakże trzeba codziennie na 2-3 minutki wejść, by odebrać nasze produkty :)

Elven Gold – bardzo fajna gra na dłuższy okres czasu, ponieważ zysk z tej strony zwraca sie po niecałych 3 miesiącach. Stawiasz budynek na stałe, który generuje odpwiednią ilość coinsów/h. Z rejestracje z linku otrzymujecie 5000 golda na start

Najtańszy budynek kosztuje 5000golda. Generuje on 50 coinsów/h. 1 coins = 0,025 golda + 0,025 złotego golda. Złoty gold można sprzedać za prawdziwe pieniądze, lub przetransferować na golda do dalszej inwestyjci – ja osobiście tak robię, by mój zysk był jak największy. W przeliczeniu 50coinsów/h * 24h * 30dni = 36.000 coisnów/miesiąc. Co daje nam 900 golda i 900 złotego golda = 1800 golda/miesiąc. 1500 złotego golda = 1 zł. Osobiście polecam dla osób, które lubią pasywnie zarabiać, ponieważ nie trzeba codziennie nic klikać, tylko wystarczy zbierać coinsy co jakiś czas

Dragoneggs – gra jest bardzo prosta – kupujesz smoki za srebro, one znoszą jajka na godzine, sprzedajesz jajka i masz 2 opcje: wypłacasz lub inwestujesz dalej. Za rejestracje z tego linku otrzymacie 1 smoka ode mnie na start

110 jaj = 1 srebro

1500 srebra = 1 zł

Serdecznie zapraszam do skorzystania z tych stron, gdyż są one sprawdzone i w 100% wypłacalne. Jeżeli są niedowiarki polecam zainwestować chociaż symboliczne 10 złotych i np. po miesiącu przekonać się osobiście :)

Odpowiadam na pytanie, dlaczego rosyjskie strony. Otóż angielski każdy umie, jeżeli nie to strony można sobie ustawić by tłumaczyło automatycznie oraz przynoszą one o wiele większy zysk niż polskie strony tego typu.

Do BitcoFarm trzeba posiadać portfel internetowy, a do dwóch pozostałych polecam założyć konto na PAYERR.

Jeżeli macie jakieś pytania, lub chcielibyście bym zrobił filmik do każdej z tych stron, oprowadził po nich i pokazał jak zoptymalizować zyski, tak by przy jak najmniejszym wkładzie finansowym mądrze zagospodarować środki i zarobić jak najwięcej piszcie śmiało :)

Elven Gold nie polecam, wprowadzili jakiś stardust że trzeba wpłacać aby móc wypłacić pieniądze. Można też zdobyć 10 znajomych którzy wpłaca minimum 100 rubli, wtedy wpłaty są nielimitowane. Jest wypłacana ale to śmierdzi piramidą finansową

Bitcoin farm to najgorsze gowno jakie widziałem.

a ja powiem tak , da sie zarobic w co poniektórych produkcjach ale żeby to zrobić albo musisz byc swietnym resellerem(czyli trzeba zainwestowac by wyciagnac) znam goscia co na reselu potrafil zarobic okolo 3/4 kafli miesiecznie! wiec sie da

2 opcja jest taka że bierzesz tasak , obcinasz sobie parówke o 3/4 oczy zalepiasz tasmą by były skosne i próbujesz dostać żóltaczki , po spełnieniu tych warunków pozostaje grac po 15h dziennie i farmic (tutaj moze byc konkretny pieniądz)

3 opcja jest taka że ustawiasz 150 botów i niech farmią ci golda czy co tam chcesz

4 opcja z koleji jest taka że możesz spróbować stworzyć swoją własną gre nawet głupią aplikacje na telefon przykład "FluffyBird" czy jak to tam gdzie gra jest strasznym crapem a gosc potrafil nawet do 50 tys dolarów z reklam dziennie zarobic.

5 jest taka że wystarczy na twitchu pokazac cycki i czekac na donate (przykłady gdzie jakies kobietki z bronzu w lolu maja wiecej widowni niż hightskillowi gracze z najwyższych dywizji)

6 sa haki ktorych nie popieramy ale Wandalizatorka88 potrafil z hacków sobie czynsz oplacić rachunki i życie a jeszcze mu zostawalo hehe

i 7 ostateczny sposób "Chlopie wes ty sie k*$$%# za jakąś normalną robote a nie będziesz pajacował w sieci"

Są jeszcze opcje Boostowania/ Boostowania Raidów , dropienia unique itemów itp ale to już zupełnie inny temat moim zdaniem bo to wymaga albo skilla albo konkretnego zawzięcia

Pozdrawiam i mam nadzieje ze wybilem ci glupoty z głowy ;]

A ludzie dalej myślą , że na grach się nie da zarobić albo robi się jakieś marne pieniądze? Da się i to bardzo przyjemnie i fajne pieniądze ;).

A ludzie dalej myślą , że na grach się nie da zarobić albo robi się jakieś marne pieniądze? Da się i to bardzo przyjemnie i fajne pieniądze ;).

Albo dobry troll albo pochwal się jak :P

Na grach da sie zarobic pieniadze miesiecznie i to o wiele wieksze niz najnizsza krajowa. Ze smaczkow, ktore kiedys znalazlem w internecie zostal sprzedany miecz na prywatnym serwerze Lineage, byl to Sword of Miracles +16 chyba na serwerze dragon netword. Zszedl za 3000+zl. Nie szczescie chcialo, ze niedlugo po zakonczeniu transakcji byl rollback serwera hehe

Swoimi czasy nie wiem jak teraz ale wątpie że się coś zmieniło 100k golda w elder scrolls online kosztowało 35 - 37 zł. Wyfarmienie tego wymagało maina cp lvl przynajmniej 200 i bieganie po mapie i zbieranie materiałow wszystko dawne w przerabianie i za materiały sprzedawałeś legendarne matsy za 5-10k od sztuki średnio w godzinie , 2 miałeś 100k golda. To i tak wiecej niż niż zarobek na godzine dla średniego pracownika.

Streamerstwo to najłatwiejszy do zrozumienia sposób. Faremienie rare itemów jest zbyt czasochłonne i wymaga za dużo inwestycji aby było tego warte. Jak już to handel goldem/odpowiednikiem. Nienawidzę ludzi którzy to robią ale zwracać się musi bo chętnych nie brakuje. Teraz bodajże w PoE ma to się całkiem dobrze na tych orbach. W WoWie przez tokeny można teraz zarabiać ale dolary blizzardowe. Póki co tylko destiny da sie za to dorwać.

W swoim czasie na steam wydawało się asset flipy z kartami które ludzie dla leveli farmili i sprzedawali. Po procencie wtedy wchodziła kasa. Teraz valve powoli zamyka ten interes, plus straszne pośmiewisko wydawać takie gierki.

Dać da się zarobić... jak widzialem ludzi co wysyłali giftem płatną walutę do gościa za SZANSĘ na KUPNO itemku w grze to już nic mnie nie zdziwi xD. A gdzie taki dziwy? W black desert. A kupno/sprzedaż itemów za prawdziwą kase? Też jest, ot, zamiast pereł o wartości 20 euro da ci psc/zrobi przelew o tej wartosci i sprawa zalatwiona :P. Ale chętnych jak widać nie brakuje. Po prostu znajdz sobie gierke w ktorej mozesz wytrzymac nawet pare lat... i graj. Z czasem sam ogarniesz co i jak robić by zarobić. Co prawda utrzymać się z tego nie utrzymasz... ale zawsze jakiś grosz na słuchawki czy myszkę wpadnie , a przy okazji dalej grasz w swoją ulubioną grę (w która i tak bys gral) :P.

Przykłady :

- LoL, streamy... nie musisz mieć od razu nawet 100 widzów, widzowie sami się znajdą jak tylko będziesz dobry - tu zarobiłem w moim najlepszym miesiącu ponad 1300 zł. Jak? Po prostu grając i gadając. Ot, jak byłem dobry w grze, miałem zacięcie komentatorskie, znałem taktyki itd to bylo o czym mowic... a ludzie to pewnie ogladali po to by się czegoś nauczyć/dowiedzieć. Ostatnio bawię się w "wrózenie" kto kogo picknie po samych banach... czasami się mylę, ale co najmniej 3 osoby odgadnę dokładnie jakiego championa wezmą lub jaki typ (że to np support, papierowy, z słabym disengage) xD. I najwazniejsze do zapamiętania - jak masz płynny angielski to rób streama po ang - więcej ludzi, większe donate'y (bo w euro... przez co dla cb jest de facto x4). I nie, nie podam swojego twitcha, to informacja pilnie strzeżona... bo postanowilem sobie że nie będę robił żadnej reklamy, że dojdę do wszystkiego sam - taki challenge :)

- BDO, sprzedaż itemów... można dużo zarobić na koniach wysokiego tieru i co lepszych itemach

- DOTA 2 - tu streamy raczej odpadają bo nie jest ta gra aż tak... "oglądalna" jak LoL, w sensie gorzej się ją ogląda. Za to możesz zarobić kasę za skiny które dropisz po grach, fakt że to kasa do wydania na steamie... ale zawsze jakas gierke uda sie kupic za to :))

- GW2 - nwm czemu ale gold nawet nieźle się sprzedawał swoimi czasy... A był w miarę banalny do zarobienia xD

Jak widać można zarabiać z każdej gry... grunt by grać w to co się lubi bo do zarabiania choćby groszy potrzeba w tej grze dlugiego stazu, za który pośrednio płacą ci inni gracze. Moim zdaniem najłatwiej "wybić" się na lolu... ale to wymaga trzech rzeczy. 1) panowania nad emocjami - uwierz, nie bedzie to za dobrze o tobie świadczylo jak co grę wyzywasz wszystkich od noobów, debili, kretynów itd xD. 2) talentu do gry - i to prawdziwego talentu. Musisz być lepszy niż większość ludzi. I to o wiele lepszy. I nie chodzi tu o to czy jesteś goldem czy diamentem. Chodzi o to co robisz podczas gry, ludzie wręcz kochają patrzeć na jakieś ciekawe akcje, agresywne zagrania (ot, podjęcie ryzyka w odpowiednim czasie, miejscu i okolicznościach), nietypowe pomysły itd. 3) CIERPLIWOŚĆ - bez niej ani rusz. LoL ma to do siebie że dużo osob go nagrywa/streamuje... a ludzie muszą się przekopać przez ten syf by do ciebie dotrzeć. U mnie zaczęło się tak że na początku miałem chyba tylko kilkunastu widzów (znajomi, paru pewnie przypadkowych) xD. Ale po jakimś tygodniu patrzę z ciekawości a tu już całkiem ładna liczba followerów się zrobiła. A potem już z górki - nie czaruję nikogo że mam kilkaset tysięcy widzów i zarabiam pare tysięcy za każdy stream, to nie ta bajka,, ale swój kawałek tortu mam :)

1lajk
Albo dobry troll albo pochwal się jak  

. Zarabianie w grach/na grach zaczałem od boostingu w lolu. Pozdro :D