Na jakich ustawieniach pograłbym?

Ostatnio napadła mnie myśl y spróbować pograć casualowo w Black Desert i przed zakupem chciałbym się upewnić czy mój lapek utrzyma tą grę na jakimś poziomie (graficznym ofc)

Specyfikacja:

Procek: i7 5500u (2.4GHz)

Grafika: Nvidia GeForce 940M

RAM : 8GB

Dysk: 128 GB SSD i 1TB HDD

System: Win 10

Chyba tyle info wystarczy

podbijanko

Nie powinno być większych problemów. Sam mam podobnego kompa. Z tym prockiem to nawet na większych bitkach będzie spoko.

Jesteś pewny? Dostałem PW, że na world bossach może mi nie wyrabiać

jak bys mial kkomputer z nasa to i tak na bosach by nie wyrabial :)

tyle ludzi ze az ded gejm

Czyli szanse dać warto? Może mógłby mi ktoś napisać jak bardzo wyższe ma wymagania w porówaniu do np. Wildstara? To było by dosyć pomocne :3

EDIT:

@Zyziek Rozumiem, że grasz w BDO? Mógłbyś mi powiedzieć na jakich ustawieniach grasz i z jakim fps?

Czyli szanse dać warto? Może mógłby mi ktoś napisać jak bardzo wyższe ma wymagania w porówaniu do np. Wildstara? To było by dosyć pomocne 

EDIT:

@Zyziek Rozumiem, że grasz w BDO? Mógłbyś mi powiedzieć na jakich ustawieniach grasz i z jakim fps?

Ja gram na high ustawieniach (full opcja, wszystko na maxa) na kompie:

Intel Core i7
i7-6700K (4.0 GHz, 4.2 GHz Turbo, 8 MB Cache, 91W)
16 GB Ram
SSD 250 GB
HDD 2000 GB
<div>
	GeForce GTX 1080
</div>

<div>

</div>

<div>
	Mam 0 lagów czy to na bossach czy siegach - 50-60 fps
</div>

<div>

</div>

<div>
	Natomiast grywam też na gorszym kompie z Intel i3 8gb hdd 1 tb gtx (chyba 670) - na nim grałem na medium expiąc i low na siegach (na siegach lekkie przycinki ) - expiąc 30-40 fps, trochę gorzej na bitkach.
</div>

<div>
	Moim zdaniem na twoim kompie powinno pójść przynajmniej na medium ustawieniach bez większych ścinek nawet na siegach.
</div>

<div>

</div>

<div>

</div>

<div>

</div>

Znalazlem filmik ale na karcie 840M,wiec straszej wersji karty. 840M jest nieznacznie slabszy niz 940M. Mam nadzieje ze da ci to jakies swiatlo :) Z tego co wyczytalem koles nagrywal Frapsem wiec gral na medium, bez frapsa na high.

@DyingLight Niestety karta pana z filmiku to GT 840m, która jest trochę (może nawet sporo) silniejsza od zwykłej 940m. W dodatku tamten pan posiada procek i5 4210U które także jest sporo silniejszy od mojego. Pan na filmiku gra na ustawieniach high +wszystkie efekty upiększające włączone (w tym anti-aliasing, który zjada sporo fpsów). Sądzę że na ustawieniach medium bez tych "upiększających" efektów wyciągnął ok.40 fps.

@Zyziek Czy twoja karta to GTX 670, czy 670m?

Sprawdzilem benchmarki i 940m ma lepsze osiagi. Nie wprowadzaj w blad.

Sprawdzilem benchmarki i 940m ma lepsze osiagi. Nie wprowadzaj w blad.

Upewniłeś się że porównałeś GT 840m do normalnej 940m?

Najłatwiejszym rozwiązaniem jest zdobyć klucz i samemu sprawdzić jak gra chodzi. Ja niestety nie mam już kluczyków ale wystarczy zapytać na tsie jakiegoś większego community i na pewno się znajdzie.

bedzie kiepsko,

"u" procesor to jak i3 w najlepszym razie, a 940M to jak 920 na Peceta, pograc moze i pograsz ale po paru dniach grindu jak juz tam dobijesz 55+ czy ile tam zeby farmic w grupie to zobaczysz ze bedzie kiszka niezaleznie od ustawien, o massowych eventach to juz w ogole zapomnij ilosc shaderow na twojej karcie sie nie nada.

Nie mowie tego, zeby Cie tu zniechecic, ale gralem i wiem jak wyglada sprawa na lepszych komputerach. Zeby pograc komfortowo(a nie mowie o ustawieniach, tylko zeby przy innych graczach nie cielo) to musialbys miec i5tke pcetowa(i7 laptowoa ale z sersji H, nie U) no i min cos ala 950/60M(raczej 60)

Nie robta chłopaka w balona,ma slabiutka kartę graficzną poleci mu max na słabo -sredni detalach, na masowych siege world boss to minimalnych jak Pan Bóg da.

Rozumiem, w takim razie można zamykać temat... Trochę szkoda, ale jakoś to przetrwam :C

Rozumiem, w takim razie można zamykać temat... Trochę szkoda, ale jakoś to przetrwam :C

Zrobiles sobie przysluguje, w tego chlama nie ma co grac.

Ostatnio napadła mnie myśl y spróbować pograć casualowo w Black Desert i przed zakupem chciałbym się upewnić czy mój lapek utrzyma tą grę na jakimś poziomie (graficznym ofc)

Specyfikacja:

RAM : 8GB

Dysk: 128 GB SSD i 1TB HDD

System: Win 10

Chyba tyle info wystarczy