Na jakim serwerze gracie?

Kurde Yanglegend nie wiem jak ci to udowodnić ;p musiałbyś sam u mnie zobaczyć.Co do Ez'a kumpel grał nim jak była darmowa i tak mu nią dobrze szło , że zastanawiał się czy jej nie kupić :D.Co prawda wybrał Xin-Zhao bo po pierwsze zbieramy teama a po drugie jakoś woli grać dps bo bardziej od Ez'a wolał warwicka a poradziłem mu xina gdyż jest do niego nawet podobny.Serio nie wiem jak ci to udowodnić , ale czas rekacji jest normalny.Drugi kumpel też gra dość trudnymi postaciami i ogarnia nawet na rankedach :D.Co do branda to myśle , że mogę porównać jego jednego skilla do veigara , łatwiej jest na początek walnąć stuna (jeśli jest taka możliwość) , a potem skillshota :D.Jeśli nie ma takiej możliwości stuna to czea wyczuć moment i miejsce w które podbiegnie przeciwnik gdyż niektóre skillshoty wymagają czasy np.veigar kometa.Innych postaci ci nie wymienie ponieważ jestem początkujący :D.

Kurde Yanglegend nie wiem jak ci to udowodnić ;p musiałbyś sam u mnie zobaczyć.Co do Ez'a kumpel grał nim jak była darmowa i tak mu nią dobrze szło , że zastanawiał się czy jej nie kupić .Co prawda wybrał Xin-Zhao bo po pierwsze zbieramy teama a po drugie jakoś woli grać dps bo bardziej od Ez'a wolał warwicka a poradziłem mu xina gdyż jest do niego nawet podobny.Serio nie wiem jak ci to udowodnić , ale czas rekacji jest normalny.Drugi kumpel też gra dość trudnymi postaciami i ogarnia nawet na rankedach .Co do branda to myśle , że mogę porównać jego jednego skilla do veigara , łatwiej jest na początek walnąć stuna (jeśli jest taka możliwość) , a potem skillshota .Jeśli nie ma takiej możliwości stuna to czea wyczuć moment i miejsce w które podbiegnie przeciwnik gdyż niektóre skillshoty wymagają czasy np.veigar kometa.Innych postaci ci nie wymienie ponieważ jestem początkujący .

Opóźnienie = ping

Cytując moją wypowiedź z tematu:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/16599-ping-a-fps/
Może opiszę to bardziej przystępnymi słowami: Ping - podawany w milisekundach jest ilością czasu potrzebną na komunikację klienta z serwerem. Jako przykład można podać ping w wysokości dwudziestu milisekund - tyle potrzeba na przesłanie tzw. pakietów, więc co dwadzieścia milisekund "odświeża" nam się położenie bohatera, obiektów i otoczenia w grze.FPS - z angielskiego "Frame Per Second" czyli w wolnym i zwięzłym tłumaczeniu po prostu ilość klatek animacji na sekundę. Jeśli film został nagrany z prędkością trzydziestu klatek na sekundę, to znaczy, że jedną sekundę filmu można podzielić na trzydzieści "slajdów". W grach objawia się to analogicznie. Czym więcej FPS, tym płynniejsza rozgrywka. Warto przy okazji wspomnieć o...Częstotliwości odświeżania ekranu monitora - jest to ilość wykonywania cykli przez nasz monitor w ciągu jednej sekundy. podawana w Hercach (Hz). Monitory CRT cechują się możliwością wyświetlania z prędkością nawet do 120Hz, zaś standardowe ekrany ciekłokrystaliczne (LCD) do 75Hz, jednakże zaleca się w tym przypadku ustawienie 60Hz ze względu na płynny i ładny obraz. Jedną z możliwych opcji w ustawieniach gry i/lub sterowniku karty graficznej jest: Synchronizacja pionowa - ograniczenie ilości maksymalnej ilości klatek na sekundę względem częstotliwości odświeżania. W praktyce oznacza to tyle, że jeśli nasz monitor ustawiony jest na 60Hz to gra maksymalnie wygeneruje właśnie 60 FPS, ograniczając (niepotrzebnie zresztą) generowaną energię elektryczną i niepotrzebnie zwiększaną temperaturę podzespołów. Niektórzy gracze nie włączają tej opcji chcąc "wycisnąć" więcej klatek na sekundę - jak widać, jest to operacja kompletnie pozbawiona sensu i nie mająca żadnych korzyści oprócz szpanu przed znajomymi. Pozdrawiam i witam na forum, to mój pierwszy post ; )

Pozdrawiam!

Pingu mam od 100-200.Kumpel też gra na USA z netem który ma limit z playa więc ma pingu od 300.Czasem przy masakrycznych lagach ma po 500 pingu ale jak jestem u niego to nawet on żadnych opóźnień nie ma.@Edit MaKuPL a może to wina sprzętu albo sobie wmawiasz , że masz lagi ja tam też mam po 100+ pingu ale nigdy nic nie odczuwam praktycznie to samo co na eu ;p
Ping - podawany w milisekundach jest ilością czasu potrzebną na komunikację klienta z serwerem. Jako przykład można podać ping w wysokości dwudziestu milisekund - tyle potrzeba na przesłanie tzw. pakietów, więc co dwadzieścia milisekund "odświeża" nam się położenie bohatera, obiektów i otoczenia w grze.

Jak napisał HardCore ping to wskaźnik opóźnienia pakietów, a nie jakaś abstrakcyjna wartość. Więc jak masz ping 100-200 a tym bardziej 500 to masz opóźnienia, może po prostu ich nie zauważasz.

Jakbyś zobaczył mojego kumpla , albo chociaż byś spróbował tam zagrać to byś mógł dopiero oceniać......Kumpel ma 30 lvl a , raczej by do tego z lagami nie doszedł i prędzej by grał na Eu , a on ma więcej wygranych niż przegranych.Ja niestety nie jestem aż takim ogarem gdyż jestem początkujący w tą grę , ale żaden z 2 kumpli nie ma tam lagów , a bynajmniej kolejek na serverze nie ma.Także pierw zobacz potem oceniaj .

Dojście do 30lvl to żaden wyczyn ,nawet przegrywając wszystkie gry można to osiągnąć.

Ja też mam dwóch kumpli ,którzy zgodnie twierdzą ,że na COM są opóźnienia w stosunku do EU. Nie mówię że te opóźnienia uniemożliwiają grę czy wygrywanie (nawet rankingów)sam mam z 500-600 winów na COM, po prostu jednym przeszkadzają w grze innym nie.

Dobra może i są jakieś lagi , a po prostu ja ich nie zauważam , bo nie są zbyt duże.Po prostu trochę irytuje mnie wypowiedź

Na pingu 200 to można sobie z botami pograć
Mogę się nawet założyć , że nie grałeś na USA , i po prostu piszesz brednie , że z pingiem 200+ można na botach co najwyżej pograć.........Poza tym można spotkać na serwerze dużo polaków.......Ale co mi szkodzi , pogram jeszcze na EU i zobacze czy lagi są aż tak "odczuwalne" na US w porównaniu do EU.

@Down wybacz ale ja takimi postaciami raczej nie gram , i nie chcę grać (no chyba , że dla ciebie anivia , veigar , ryze , fiddlestick itp. takie są :P).Gdybym ja miał osobiście wybierać serwer to oczywiście , że wybrałbym EU , ale niestety mój cicho-ciemny kumpel zaczął grać przede mną , i nie zapytał nikogo o zdanie.Teraz się będę zastanawiać czy grać na EU (mam tam też jedną ekipę) , czy na US (bo grają tam moi najlepsi kumple :D).Albo po prostu będę grał tu i tu :D.Co do turnieji słyszałem , że na 30 lvl (na US) jest takie coś , w czym można brać udział co tydzień.Zbiera się ekipe (wszyscy 30 lvl) , w zależności czy to 3vs3 (gdzie można zdobyć 30 dolarów) , albo 5vs5 (50 dolarów) , ale nie wiem czy polacy mogą brać w tym udział , bo to wkońcu us :P.

@2Down dla tego właśnie nie ciągnie mnie na eu za bardzo , zobacz też na US , bynajmniej tam nie ma kolejek , ale możesz odczuć lagi :P , albo też nie.

Jasne, że nie grałem akurat w LoL'a na amerykańskim serwerze, bo po co grać na pingu 150 jak można na 40?

Wiadomo, są kolejki i problemy z serverem, ale ja osobiście wolę to niż granie na pingu 150 - tym bardziej, że nie jestem fanem postaci, którymi wystarczy zrobić right click na przeciwnika. :D

Poza tym lubię grać gry na poziomie, bo taki dają mi więcej satysfakcji, a żeby grać na poziomie to ping 200 moim zdaniem nie jest wystarczający, no chyba, że ktoś gra wspomnianym xinem. :D

To indywidualny wybór każdego gracza, co kto lubi.

Co do kwestii botów, to nie bierz wszystkiego tak dosłownie, myślałem, że dla każdego jest jasne, że troszkę ironizuje.

I znów 19 min czekania na EU... ;(

Ja gram na EU NE, bo tak mi RIOT przydzielił. Sądziłem, że kolejek nie będzie i grać będzie miło, ale jednak się zawiodłem :P Czekam już z 20 minut na wbicie na serwer. A gracze jakich spotykam w grach wykazują większe ogarnięcie niż na COM (US). Dawno nie grałem u amerykańców, ale tak stwierdzam po moich krótkich przemyśleniach

No ja wczoraj na EU zrobiłem penta kill ... Nasusem :o Więc sam już nie wiem bo jak na COM chce zagrac nasusem to mi tak dobrze już nie idzie :P Z

a co do kolejek to mnie szlag trafia bo teraz 48min oczekiwania... to jakaś poranaoja wg mnie. chyba trzeba się logować rano i zostawiać kompa włączonego ... paranoja.

Yyyy przecież oni jeszcze nie podzielili tych serwerów a Wy już płaczecie, że ciągle kolejki....

Witam, pytanie jak w temacie. Myślę ,że całkiem aktualne z powodu podziału serwera europa na dwa odddzielne serwey ,który się ostatnio dokonał.

Szczerze powiem ,że wolał bym jeden serwer zamiast trzech ale tak się pewnie nie da ;/

Ciężko wyczuć na jakim serwerze będzie lepiej. Przygodę z lol zacząłem od serwera COM (usa) na którym obecnie mam kolo 40 hero i drugie tyle runek, poziom gry względem eu (europa) jest w moim odczuciu nieco wyższy. Z niby to plus ale jak trafisz do teamu z kimś kto nie umie grać to przeciwny team robi miazgę i nie da się tego odrobić , no chyba że jesteś kozakiem i grasz carry ;) Natomiast bardzo dużym minusem COM są wg mnie pingi u mnie przeważnie ok 200-220 , nie powodują one spektakularnych lagów a jedynie prawie niewyczuwalne opóźnienie w reakcji hero na nasze poczynania tak powiedzmy opóżnienie od 0,2-05sek (odrazu mówie że mam łącze 6Mb bo zaraz ktos powie ze to dlatego bo gram na modemie...) Jednak jeśli gramy dużo zauważamy że to "prawie" robi różnice - np gramy Tryndamere i chcemy wbić ult zaraz przed śmiercią żeby wykorzystać jego potencjał jak najlepiej i co się dzieje? Ult wbija się z 0,5sek opóźnieniem i tyle wystarczy żebyś był trupem.W te 0,5 sek dostałeś 700dmg a miałeś 100hp ;P Te 0,5 sek może decydować wręcz o przebiegu sporej ilości potyczek i team fights. Oczywiście jest to skrajny przypadek jednak podałem go poto żeeby uzmysłowaić wam że te 0,5sek ma jednak znaczenie (nietylko przy wbijaniu ult ;) )

Przyjrzyjmy się teraz EU: wbijam na serwer i przeważnie oczekiwanie na gre w kolejce jest kilkanaście/kilkadziesiąt sekund dłuższe ale za to jak się połączymy to mamy pinga 40-50!! Szok, pierwsza gra to jest doslownie szok, nagle wszystkie skille zaczynają nam wchodzić we właściwym momencie, w ostatniej chwili udaje się nam wbić ignition i nie giniemy sami albo gracz z przeciwnej drużyny ucieka przed nami , jest już praktycznie na granicy działania skilla ze slow , na COM w 90% nie wbilibyśmy tego skilla bo te 0,5 sek byloby wlasnie decydujące a tu BACH! w klawiature i koleś dostaje slow, potem mega wpie... i mamy KILL ;D Żeby nie było że EU to cud wszechświata : rzadziej trafiają się nam gracze mówiący po angielsku, częściej trafiają się polacy w team (sam nie wiem czy to plus czy minus, ocencie sami ;P ) no i niższy poziom gry (wg mnie), niewiele ale jednak zawszze niższy, przyjemniej się gra ale potem wracasz na COM i nie wiesz co się dzieje.... Nie wiem czy to da się wytlumaczyć 0,5 sek lagiem, wiec poprostu zakladam że jest na COM wyższy poziom. I jeszcze jeden minus od teraz EU jest podzielone na dwa serwery... i może się okaząć że na EU WEST będzie się lepiej grało niż na EU EAST/North albo na odwrót a Ty pewnie będziesz tkwił w tym gorszym... życie ;)

Więc wracając .. na jakim serwie gracie??