Na jakim serwerze

Na druidze Petrus Viridis no a na knight Ace Rocketride, raczej na razie pogram knightem bo po prostu jestem nubem po tylu latach, potrzebuje na razie poexpic zwykłm warriorem :D

Rownież zacząłem na Morcie :) Nick Infernal Azbest jeżeli ktoś pocina proszę o kontakt ;>

Widzę że zbiera się spora ekipa lol lvlów :D

Uważajcie na Knightów. To nie do końca tak jak Ksarou mówi, że łatwo i przyjemnie raczej żmudnie i trudno xD

1. Rycerze levelują stosunkowo powoli w porównaniu z innymi lvlami przykłady
Na 30 lvlu knightem zę skillami 80~~ exp okolo 40k/h gdzie Druidem/Ms'em koło 100k/h da się wyciągnąć.
Na 80lvlu Knightem ze skillami 85/90~~ exp około 150k/h gdzie Druidem/Ms'em na upartego 550k/h

Już nie mówie o takich smaczkach jak Zao na 60lvlu gdzie da się wyciągnąć po 200k/h a taki najcik marne 70?
2. Skille... To jest mordęga. Knight skilluje 3 razy wolniej niż paladyn. Na 90 skillu 1% leci 30minut skillowania(bicia potworka słabą bronią tak żeby go nie zabić). Przez co ciężko mu osiągnąć jakiś tam dobry dmg ogólnie odstaje się w dmg w porównaniu do innych klas(nie mówie o exori gran ico/exori gran bo to sieka z utito tempo ms'y/ed schodzą na "szczała")
3. Ale ogólnie jak ktoś lubi być nie do ubicia w pvp, lubi stać w pierwszej linii na wojnach oraz trapować i ubijać na hita magów i bronić towarzyszy na teamhuntach to polecam serdecznie rycka mimo jego trudności. A i ekwipunek sporo wychodzi :D Na 100 lvlu druidem/msem da się biegać w eq na 10lvl a rycerzem już tak się nie pobawisz.

A co do Paladyna to nie jest on taki cud miód, na wyższych lvlach knight przegania go w expie, magowie jeszcze bardziej a w pvp Paladyn to największy gniot. Ani szybki, wytrzymały ale nie na tyle żeby stać tam gdzie rycerze. Ma dmg ale nie stabilny jak magowie/ek(z exori gran ico na blisko) przez co często mu nie wychodzi combo(raz walnie za 400 raz za 200 a raz się missnie). Ale Paladyn świetny jest do expa do 100lvla~~ odstaje od innych profek. Skille lecą mu szybko co nie wymaga ostrego skillowania(wiadomo warto ale nie jest to wymagane). Potem też dobrze expi ale nie tak szybko jak ek/ed/ms ale za to zarabia takie kokosy o których inni mogą pomarzyć :) A czemu do 100 lvla? Ponieważ od 100 lvl magowie zaczynają bić obszarowo, rycerz tak samo(po 3 nightmary i 400k/h na bonusie) a paladyn wiecznie po jednym celu.

Ty koleszko, ale ja tu gadam o postaci dla osoby początkującej, która nie wymaga hajsu, a ty mu tam wyskakujesz z porównaniami na 100lvl czy tam 80. A po za tym jak się mu spodoba to walnie pacca, offline training i za 3 dni ten knight będzie grywalny

gra sie przyjemnie :) Zapraszam wszystkich ktorzy zastanawiaja sie nad powrotem, morta to dobry wybor

Dokładnie, tylko nie potrafię trafić na cyklopy z thais i expie na wilkach :D

Ty koleszko, ale ja tu gadam o postaci dla osoby początkującej, która nie wymaga hajsu, a ty mu tam wyskakujesz z porównaniami na 100lvl czy tam 80. A po za tym jak się mu spodoba to walnie pacca, offline training i za 3 dni ten knight będzie grywalny

Nie, nie będzie grywalna po 3 dniach na offie xD

Cyklopy są na Mount Sternum w podziemiach i na wyższych poziomach. Tam gdzie jest 5 też występują cyklopy i tam polecam się udać początkującym bo jest dużo miejsca do uciekania. W miejscu 5 są też podziemia z "cyckami" ale tam już ciężej troszku. Po lewej od 3 jest zejście podziemie i tam da się dojść do małego respa cycków, ogólnie fajny resp i może być wolne ale trzeba umieć biegać. Pamiętajcie o stealth ringu(pierścień niewidzialności) może wam to uratować życie bo cyklopy nie widzą niewidzialnych.

Na 20 lvlu zróbcie desert questa(info na googlach znajdziecie) dobry boost do kaski ^^

Pozwolę sobie wstawić kawałek rozmowy z Azbesciakiem który zapytał się mnie jak jest teraz w Tibii z wypadaniem itemków. Jest to informacja o blessach dla nowych może się komuś przyda.

Można nosić aola(amulet of loss - 50k) który zabezpiecza przed wypadnięciem itemków ale exp/skille spadają normalnie(na 100lvlu jest to 1lvl) to przy blessach(5) itemki nie wypadają ale też skille i lvl spadają w małej ilości(na 100lvlu może 40%lvla?)

Blessy można kupić za gp w grze co polecam zrobić przed 26lvlem robiąc tego questa

http://www.tibia-wiki.net/wiki/Pilgrimage_of_Ashes_Quest/Spoiler

Ogólnie jest tak, że blessy kosztują coraz więcej w raz z postępem levela.
Na faccu można kupić 4 blessy.

Cytat z wiki " Z 1 błogosławieństwem, prawdopodobieństwo utraty zostaje zmniejszone o 30%, z 2 - o 55%, z 3 - o 75%, z 4 - o 90%, a gracze mający 5 błogosławieństwo w ogóle nie stracą swoich ciężko zarobionych przedmiotów. "

http://www.tibia-wiki.net/wiki/B%C5%82ogos%C5%82awie%C5%84stwa

Tutaj jest pokazane gdzie je kupić i tabelka z ceną.

Twist of fate jest blessem pvp ale na Morcie go nie ma więc się nie przejmuj.

Kupywanie blessów za tibia coinsy to marnowanie pieniędzy bo przebijają one cenę o 300%? xD

Blessy raz kupione nie przepadają dopóki się nie padnie! Czyli można biegać na jednych blessach od 8 do xx lvla i się nie martwić o stracenie itemków o ile się wcześniej nie padnie i ich nie straci ^^

przyłączę się, postać założona, pacc zamówiony nic tylko expić :)

narazie leci off trening pogram od jutra.

nick Creddo

Ktos na Antica startujee? Jesli tak pisac albo podawajcie nicki :P

szukam kogos na gre na antice albo na morcie

Ktos jeszcze gra? xD i czym sie rozni retro pvp? Open to wiem to włączasz pk i bijesz a na retro to co?

Stare zasady pvp, ale mogę się mylić. Co do pytania czy ktoś gra, tak! Wpadaj na guardie, non-pvp także bez stresu, ja aktualnie 44 ed a znajomy 65 rp, pomożemy na starcie, zapraszam:).

Witam, w ramach mojej nostalgii do pierwszego mmorpg, chciałbym wejść i zobaczyć co tam się zmieniło po ponad 10 latach :D, takie pytanko na jakim serwerze gra najwięcej ludzi, najlepiej polaków i jak ta gra się trzyma, warto poświęcać czas skoro już nie jest taka popularna :P?