Na druidze Petrus Viridis no a na knight Ace Rocketride, raczej na razie pogram knightem bo po prostu jestem nubem po tylu latach, potrzebuje na razie poexpic zwykłm warriorem
Na jakim serwerze
Rownież zacząłem na Morcie Nick Infernal Azbest jeżeli ktoś pocina proszę o kontakt ;>
Widzę że zbiera się spora ekipa lol lvlów
Uważajcie na Knightów. To nie do końca tak jak Ksarou mówi, że łatwo i przyjemnie raczej żmudnie i trudno xD
1. Rycerze levelują stosunkowo powoli w porównaniu z innymi lvlami przykłady
Na 30 lvlu knightem zę skillami 80~~ exp okolo 40k/h gdzie Druidem/Ms'em koło 100k/h da się wyciągnąć.
Na 80lvlu Knightem ze skillami 85/90~~ exp około 150k/h gdzie Druidem/Ms'em na upartego 550k/h
Już nie mówie o takich smaczkach jak Zao na 60lvlu gdzie da się wyciągnąć po 200k/h a taki najcik marne 70?
2. Skille... To jest mordęga. Knight skilluje 3 razy wolniej niż paladyn. Na 90 skillu 1% leci 30minut skillowania(bicia potworka słabą bronią tak żeby go nie zabić). Przez co ciężko mu osiągnąć jakiś tam dobry dmg ogólnie odstaje się w dmg w porównaniu do innych klas(nie mówie o exori gran ico/exori gran bo to sieka z utito tempo ms'y/ed schodzą na "szczała")
3. Ale ogólnie jak ktoś lubi być nie do ubicia w pvp, lubi stać w pierwszej linii na wojnach oraz trapować i ubijać na hita magów i bronić towarzyszy na teamhuntach to polecam serdecznie rycka mimo jego trudności. A i ekwipunek sporo wychodzi Na 100 lvlu druidem/msem da się biegać w eq na 10lvl a rycerzem już tak się nie pobawisz.
A co do Paladyna to nie jest on taki cud miód, na wyższych lvlach knight przegania go w expie, magowie jeszcze bardziej a w pvp Paladyn to największy gniot. Ani szybki, wytrzymały ale nie na tyle żeby stać tam gdzie rycerze. Ma dmg ale nie stabilny jak magowie/ek(z exori gran ico na blisko) przez co często mu nie wychodzi combo(raz walnie za 400 raz za 200 a raz się missnie). Ale Paladyn świetny jest do expa do 100lvla~~ odstaje od innych profek. Skille lecą mu szybko co nie wymaga ostrego skillowania(wiadomo warto ale nie jest to wymagane). Potem też dobrze expi ale nie tak szybko jak ek/ed/ms ale za to zarabia takie kokosy o których inni mogą pomarzyć A czemu do 100 lvla? Ponieważ od 100 lvl magowie zaczynają bić obszarowo, rycerz tak samo(po 3 nightmary i 400k/h na bonusie) a paladyn wiecznie po jednym celu.
Ty koleszko, ale ja tu gadam o postaci dla osoby początkującej, która nie wymaga hajsu, a ty mu tam wyskakujesz z porównaniami na 100lvl czy tam 80. A po za tym jak się mu spodoba to walnie pacca, offline training i za 3 dni ten knight będzie grywalny
gra sie przyjemnie Zapraszam wszystkich ktorzy zastanawiaja sie nad powrotem, morta to dobry wybor
Dokładnie, tylko nie potrafię trafić na cyklopy z thais i expie na wilkach
Ty koleszko, ale ja tu gadam o postaci dla osoby początkującej, która nie wymaga hajsu, a ty mu tam wyskakujesz z porównaniami na 100lvl czy tam 80. A po za tym jak się mu spodoba to walnie pacca, offline training i za 3 dni ten knight będzie grywalny
Nie, nie będzie grywalna po 3 dniach na offie xD
Cyklopy są na Mount Sternum w podziemiach i na wyższych poziomach. Tam gdzie jest 5 też występują cyklopy i tam polecam się udać początkującym bo jest dużo miejsca do uciekania. W miejscu 5 są też podziemia z "cyckami" ale tam już ciężej troszku. Po lewej od 3 jest zejście podziemie i tam da się dojść do małego respa cycków, ogólnie fajny resp i może być wolne ale trzeba umieć biegać. Pamiętajcie o stealth ringu(pierścień niewidzialności) może wam to uratować życie bo cyklopy nie widzą niewidzialnych.
Na 20 lvlu zróbcie desert questa(info na googlach znajdziecie) dobry boost do kaski ^^
Pozwolę sobie wstawić kawałek rozmowy z Azbesciakiem który zapytał się mnie jak jest teraz w Tibii z wypadaniem itemków. Jest to informacja o blessach dla nowych może się komuś przyda.
Można nosić aola(amulet of loss - 50k) który zabezpiecza przed wypadnięciem itemków ale exp/skille spadają normalnie(na 100lvlu jest to 1lvl) to przy blessach(5) itemki nie wypadają ale też skille i lvl spadają w małej ilości(na 100lvlu może 40%lvla?)
Blessy można kupić za gp w grze co polecam zrobić przed 26lvlem robiąc tego questa
http://www.tibia-wiki.net/wiki/Pilgrimage_of_Ashes_Quest/Spoiler
Ogólnie jest tak, że blessy kosztują coraz więcej w raz z postępem levela.
Na faccu można kupić 4 blessy.
Cytat z wiki " Z 1 błogosławieństwem, prawdopodobieństwo utraty zostaje zmniejszone o 30%, z 2 - o 55%, z 3 - o 75%, z 4 - o 90%, a gracze mający 5 błogosławieństwo w ogóle nie stracą swoich ciężko zarobionych przedmiotów. "
http://www.tibia-wiki.net/wiki/B%C5%82ogos%C5%82awie%C5%84stwa
Tutaj jest pokazane gdzie je kupić i tabelka z ceną.
Twist of fate jest blessem pvp ale na Morcie go nie ma więc się nie przejmuj.
Kupywanie blessów za tibia coinsy to marnowanie pieniędzy bo przebijają one cenę o 300%? xD
Blessy raz kupione nie przepadają dopóki się nie padnie! Czyli można biegać na jednych blessach od 8 do xx lvla i się nie martwić o stracenie itemków o ile się wcześniej nie padnie i ich nie straci ^^
przyłączę się, postać założona, pacc zamówiony nic tylko expić
narazie leci off trening pogram od jutra.
nick Creddo
Ktos na Antica startujee? Jesli tak pisac albo podawajcie nicki
szukam kogos na gre na antice albo na morcie
Ktos jeszcze gra? xD i czym sie rozni retro pvp? Open to wiem to włączasz pk i bijesz a na retro to co?
Stare zasady pvp, ale mogę się mylić. Co do pytania czy ktoś gra, tak! Wpadaj na guardie, non-pvp także bez stresu, ja aktualnie 44 ed a znajomy 65 rp, pomożemy na starcie, zapraszam:).
Witam, w ramach mojej nostalgii do pierwszego mmorpg, chciałbym wejść i zobaczyć co tam się zmieniło po ponad 10 latach :D, takie pytanko na jakim serwerze gra najwięcej ludzi, najlepiej polaków i jak ta gra się trzyma, warto poświęcać czas skoro już nie jest taka popularna :P?