Problem obserwuje od jakiegoś czasu. W pewnym momencie tracę dźwięk w całym komputerze. Nie ma dźwięku w grach ani podczas oglądania youtube. Nie pomaga regulacja głośności na głośnikach, w windowsie ani na pasku danego playera. Problem wyskakuje przy zupełnie przypadkowych czynnościach np. przed chwilą przewinąłem filmik na youtube o kilka minut wstecz i natychmiast dźwięk zniknął. Nie wiem jak to ugryźć i co może być przyczyną, może wy spotkaliście się z podobnym zjawiskiem. Osobiście podejrzewam, że może to być wina windowsa 10. Posiadam karte zintegrowaną. Wszystko wraca do normy po restarcie systemu.
Nagła utrata dźwięku
Raczej to sterownik na 100% ale czy to wina jego samego czy W10 nwm. Pobierz driver booster zaaktualizuj sterownik dźwiękowy i zobacz czy coś pomoże.
Jeżeli sterowniki nie pomogą,to polecam sprawdzić kable od głośników czy nie są gdzieś ulamane,lub po prostu przewód się przetarl.
Miałem podobną sytuację i to właśnie kabel powodował takie zakłócenia ze raz dźwięk był a raz nie było.
Raczej to sterownik na 100% ale czy to wina jego samego czy W10 nwm. Pobierz driver booster zaaktualizuj sterownik dźwiękowy i zobacz czy coś pomoże.
Raczej staram się mieć sterowniki zawsze najaktualniejsze używam AMD life update, żeby mi skanowało czy coś nowego nie wyszło. Faktycznie jest jakiś nowszy ster pobiorę i zaktualizuję ale nie wiąże z tym wielkich nadziei ponieważ wszystko było aktualizowane góra 3 miesiące temu.
Jeżeli sterowniki nie pomogą,to polecam sprawdzić kable od głośników czy nie są gdzieś ulamane,lub po prostu przewód się przetarl.Miałem podobną sytuację i to właśnie kabel powodował takie zakłócenia ze raz dźwięk był a raz nie było.
To odpada bo mam podłączone zarówno głośniki i słuchawki. Dźwięk ginie w obydwu urządzeniach.
Miałem tak jakiś czas temu, np. grałem sobie w coś i nagle dźwięk znikał pomagało wyłączenie i włączenie głośników. Może to być wina win10 bo także go mam, wcześniej to się nie zdarzało. Jednak od dłuższego czasu się z tym nie spotkałem, więc nie główkowałem przy tym.
Ja też tak mam. Wina win10
Mam win10 i nie mam problemu Sterownik, bądź coś w elektronice.
Problem obserwuje od jakiegoś czasu. W pewnym momencie tracę dźwięk w całym komputerze. Nie ma dźwięku w grach ani podczas oglądania youtube. Nie pomaga regulacja głośności na głośnikach, w windowsie ani na pasku danego playera. Problem wyskakuje przy zupełnie przypadkowych czynnościach np. przed chwilą przewinąłem filmik na youtube o kilka minut wstecz i natychmiast dźwięk zniknął. Nie wiem jak to ugryźć i co może być przyczyną, może wy spotkaliście się z podobnym zjawiskiem. Osobiście podejrzewam, że może to być wina windowsa 10. Posiadam karte zintegrowaną. Wszystko wraca do normy po restarcie systemu.