Witam wszystkich. Zgłaszam się do mądrych ludziuf z problemem który nie mam pojęcia czym jest spowodowany, chociaż pewne typy zostały podane mi wczoraj na streamie, ale może ktoś odkryje ten problem w 100%.
Sprawa wygląda następująco. Odpalam jakąś grę, wszystko działa ładnie pięknie, aż tu nagle ze stałych 60FPS na ten przykład wszystko mi się sypie do 5-10 FPSów na jakąś minutę i potem znów działa bez problemu. Nie jest to spowodowane wymaganiami gier, bo jak już wcześniej wspominałem, generalnie wszystko działa mi płynnie na wszelkich ustawieniach graficznych, a i tak te spadki następują. Widać jak to mniej więcej wygląda na Streamie z Hawkena czy też na filmie z TR'a na moim kanale. Jakieś typy co to może powodować i co posprawdzać? Problemy te nie pojawiają się też we wszystkich grach! Na ten przykład dzieje się tak w BF3, ale Bioshock Infinite działał mi płynnie na max grafice i ani razu takiego problemu nie miałem. Guild Warsy też śmigają większą część czasu ładnie, chociaż wczoraj zdarzył mi się jeden taki spadek.
Jeżeli macie jakieś prośby o przesyłanie logów to proszę piszcie mi tutaj jak krowie na rowie co dokładnie mam zrobić i jakim programem, bo jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o sprawy techniczne i nawet składanie kompa zlecam innym, ja po prostu gram ;p
Z góry dziękuję za pomysły.