Nagrania z raidów

W tym temacie będę publikować nasze nagrania z raidów. First kille, speed-kille i inne

Deimos (first kill) - YOUTUBE - LINK

Mursaat (weekly kill) - YOUTUBE - LINK

Zrobiony w ponad dwie minuty. Niestety już po balans patchu (przed byliśmy dosłownie jeden krok przed nagraniem zrobienia go w ~1:50min,

co byłoby wynikiem na poziomie qT - najlepszej gildii raidowej w GW2)

Xera (weekly-kill) - YOUTUBE - LINK

Ale w sumie co ciekawe, ostatnio mieliśmy podejście, w którym padła w 5:51min. Czyli parę sekund gorzej od qT. Aczkolwiek trzeba wziąć pod uwagę to, że robiliśmy to po balans patchu - gdy dps między innymi elka został mocno znerfiony. https://padl.tk/u/l9Ezntp0ndNQ

Póki co, ode mnie tyle. Jak chcecie, publikujcie też swoje nagrania

Nie mam bladego pojęcia dlaczego ten post jest na głównej. Te bossy padły już ponad 2 tygodnie temu w gildiach, które grają na jakimś dobrym poziomie. No i jeszcze ta jakość video jest tragiczna... to nie jest 2010 rok tylko 2017.

Nie ma się co dziwić skoro to Xar

Gorseval (3:19) - YOUTUBE - LINK

Robiony już po balans patchu - ze znerfionym dpsem ele. Niedługo pewnie zrobimy lepsze podejście

Te bossy padły już ponad 2 tygodnie temu w gildiach, które grają na jakimś dobrym poziomie.

A gorseval padł zaraz po premierze raidów. I co to zmienia? Nic. Cały czas można się starać robić go dużo dokładniej, szybciej, lepiej.

Odnośnie bossów z W4, to ich first kille też mieliśmy ponad 2tygodnie temu.

To Xar jeszcze żyje?

i nie rozumiem po co robić newsa o nic nie znaczącej gildii ktora oklepała jakiegoś tam bossa w casualowej gierce?

Cały czas można się starać robić go dużo dokładniej, szybciej, lepiej. 

To świetnie ale daleko wam do poziomu topowych gildii.

To świetnie ale daleko wam do poziomu topowych gildii.

To prawda, zdecydowanie jeszcze nam trochę brakuje.

Aczkolwiek takiego Mursaat'a zrobiliśmy prawie na poziomie qT - brakło nam dosłownie sekundy, jeśli chodzi o dps (mechanika kolców). Nietety zastał nas balans patch. Ale pracujemy juz nad nowa kompozycja. I cwiczymy nowe rotacje.

Ciekawa jest tez Xera. qT 3 miesiace temu opublikowali film, na ktorym zabijali ja speed-killowo w 5:44. Tymczasem nam zajelo to 5:51 https://padl.tk/u/l9Ezntp0ndNQ

I warto zwrocic uwage na to, ze robilismy to PO BALANS PATCHU tzn, ze znerfiownym dpsem. I byl to nasz zwykly, weekly-kill. Bez wdrażania speed-killowej taktyki. Z nia zaoszczedzilibysmy pewnie jakies pol minuty. Bedziemy probowac.

Generalnie mamy ludzi wyciagajacych dps na poziomie topowych gildii (czasem nawet lepszy od nich). Także ta przepaść miedzy nimi, a nami nie jest wcale az tak duza.

Nie trudź się, i tak Cie zhejtują bo tak... Mentalność Polaka.

To Xar jeszcze żyje?

i nie rozumiem po co robić newsa o nic nie znaczącej gildii ktora oklepała jakiegoś tam bossa w casualowej gierce?

Nie znacząca może być dla Ciebie, tak jak nie znaczące dla większości jest Twoje zdanie. Jeżeli nie chcesz nic wnosić do tematu to nie rozumiem po co się wypowiadać.

Nie wiem czy to XAR czy nie XAR ale filmiki się spoko ogląda i popieram próby przebicia best fast kill'a ;) Powodzenie i trzymam kciuki.

Fajnie, że próbujecie się mierzyć z najlepszymi. Ciekaw jestem jak to jest z tym balans patchem.

Nie trudź się, i tak Cie zhejtują bo tak... Mentalność Polaka.

Nie znacząca może być dla Ciebie, tak jak nie znaczące dla większości jest Twoje zdanie. Jeżeli nie chcesz nic wnosić do tematu to nie rozumiem po co się wypowiadać.

Nie wiem czy to XAR czy nie XAR ale filmiki się spoko ogląda i popieram próby przebicia best fast kill'a  Powodzenie i trzymam kciuki.

Fajnie, że próbujecie się mierzyć z najlepszymi. Ciekaw jestem jak to jest z tym balans patchem.

Balans patch póki co (przynajmniej tak nam sie wydaje) wyglada tak, ze: staff ele zostal zniszczony. A szkoda, bo mial bardzo ciekawa do grania rotacje. Pojawila sie opcja scepter/wh, ale jesli bedzie uzywa,a to pewnie tylko na niektorych bossach. Moze gorse, moze kc, ale nic pewnego tak naprawde.

Jesli chodzi o klasy power, poza wczesniej wspomnianym scepter/wh jest tez guardian (dostal niezly boost) ale czy to bedzie robilo z niego na tyle mocna klase, zeby brac go na speed-kille? Nie wiem. Zobaczymy. Jest tez wciaz thief.

Ale zdecydowanie bardzo mocne sa teraz klasy condi. War condi juz wczesniej byl super na wiekszosc bossow. Teraz dostal jeszcze boost. Druid condi - wiadomo. Mes jak mes - wciaz 2 trzeba. Revek nie jest na tyle dobry, zeby go zastapic, chociaz zostal lekko ulepszony. Ciekawie wyglada polaczenie: condi ranger + engi. Ogolnie engi zdaje sie byc teraz naprawde dobrym wyborem. Trzeba to wszystko sprawdzic w praktyce

Generalnie jak ktoś obecnie mysli o raidowaniu w gw2 i nie chce miec problemow ze znalezieniem grupy, polecam takie klasy jak: war, mes, druid, engi.

Ewentualnie guard, thief, ele (scepter/wh)

Przy okazji podsyłam, VG bez robienia zielonych kólek:

W ponad 3 minuty, czyli czas bardzo słaby, ale to już niestety po balansie. I z mesmerem, który wtedy trenował dawanie disto

Dopracuje się jeszcze. Stać nas na dużo lepsze podejścia

Elkow zostawcie w spokoju, sc/w przydaje się jedynie na kc/sloth/samarog/może gorse. Już lepiej iść full condi z engim na reszcie bossów, wychodzi tyle samo depsow co było wcześniej (szczególnie po buffie condi psa). Thief to samo, na golemie spoko, w rajdzie nie ma szans na zrobienie dokładnie rotacji.

Filmy nic specjalnego, większość szanujacych gildii to osiągnęła. Nagranie z vg całkiem spoko (chodź jakość meh, drugi mesmer chyba robił co drugie disto), reszta meh.

W tym temacie będę publikować nasze nagrania z raidów. First kille, speed-kille i inne

Deimos (first kill) - YOUTUBE - LINK

Mursaat (weekly kill) - YOUTUBE - LINK

Zrobiony w ponad dwie minuty. Niestety już po balans patchu (przed byliśmy dosłownie jeden krok przed nagraniem zrobienia go w ~1:50min,

co byłoby wynikiem na poziomie qT - najlepszej gildii raidowej w GW2)

Xera (weekly-kill) - YOUTUBE - LINK

Ale w sumie co ciekawe, ostatnio mieliśmy podejście, w którym padła w 5:51min. Czyli parę sekund gorzej od qT. Aczkolwiek trzeba wziąć pod uwagę to, że robiliśmy to po balans patchu - gdy dps między innymi elka został mocno znerfiony. https://padl.tk/u/l9Ezntp0ndNQ

Póki co, ode mnie tyle. Jak chcecie, publikujcie też swoje nagrania