Witam chciałem się zapytać jaki program jest najlepszy do nagrywania filmików z gier , obecnie używam MSI Afterburner , tylko jest w nim taki minus że filmik 1 minutowy waży 500MB i wrzucenie go na YT długo zajmuje. Proszę o jakieś fajne programy z góry dzięki
Nagrywanie filmów
Fraps, dużo osób go używa. A filmik zawsze możesz zkompresować.
Ustaw w MSI inny kodek do nagrywania. Pewnie używasz nieskompresowanego, lub takiego jak fraps.
Ja polecam Open Broadcaster Software DARMOWY, mało obciąża kompa, pliki mało ważą oraz możliwości dostosowania jakości filmików.
Również można nim streamować na twitch'a itp lecz z tego jeszcze niekorzystaniem.
Również dobry jest Action! lecz płatny oraz nie oferuje zmiany opcji nagrywania prócz rozdzielczości.
Najlepszym i najmniej obciążającym kompa programem na chwilę obecną jest moim zdaniem Action!. Może jest i płatny, ale jest to solidny kawał software'u, który tak naprawdę nie jest jakoś diabelnie drogi. Pliki wyjściowe są dosyć niewielkiego rozmiaru, więc nie trzeba się martwić o jakieś diabelnie szybkie zjadanie miejsca na kompie.
Nagrywaj za pomocą Action i później renderuj !. Bez renderu nie ma się co dziwić, że to tyle waży. Camtasia albo coś do tego typu spraw. Render i 500 mb wpadnie Ci na ok 10 minut.
Polecam frapsa i action tylko zrenderowac trzeba, i jeszcze mala rada lepiej unikaj takich programow co z 1h film wazy 100mb bo jakosc bedzie o kant rzici razczas
Niech pierw sprawdzi OBS'a później triala Action...
Mi bardziej podoba się OBS.
Waga plików bardzo podobna, obciążenie również lecz posiada możliwości dostosowania jakości (nie tylko rozdzielczość).
Przecież w Action możesz wybrać, czy ma ci nagrywać w jakości niskiej,normalnej czy też wysokiej...
A jak się renderuje i kompresuje bo ja się nie znam na tym wgl :/
Action! Tyle do powiedzenia. Jeśli nie chcesz wydawać na to pięniedzy to są często konkursy i ja właśnie w takim to wygrałem
Witam chciałem się zapytać jaki program jest najlepszy do nagrywania filmików z gier , obecnie używam MSI Afterburner , tylko jest w nim taki minus że filmik 1 minutowy waży 500MB i wrzucenie go na YT długo zajmuje. Proszę o jakieś fajne programy z góry dzięki